ПРОСОДИЧНІ ОСОБЛИВОСТІ ДИСКУРСУ ІНФОРМАЦІЙНИХ ПОВІДОМЛЕНЬ ДІЛОВОЇ ТЕМАТИКИ В ІНТЕРНЕТІ (експериментально-фонетичне дослідження) : Просодический ОСОБЕННОСТИ ДИСКУРСА ИНФОРМАЦИОННЫХ СООБЩЕНИЙ деловой тематики В ИНТЕРНЕТЕ (экспериментально-фонетическое исследование)



Название:
ПРОСОДИЧНІ ОСОБЛИВОСТІ ДИСКУРСУ ІНФОРМАЦІЙНИХ ПОВІДОМЛЕНЬ ДІЛОВОЇ ТЕМАТИКИ В ІНТЕРНЕТІ (експериментально-фонетичне дослідження)
Альтернативное Название: Просодический ОСОБЕННОСТИ ДИСКУРСА ИНФОРМАЦИОННЫХ СООБЩЕНИЙ деловой тематики В ИНТЕРНЕТЕ (экспериментально-фонетическое исследование)
Тип: Автореферат
Краткое содержание:

У Вступі визначено актуальність обраної теми, наукову новизну;      сформульовано мету й передбачені нею завдання; з’ясовано об’єкт і предмет  дослідження; окреслено теоретико-методологічні засади роботи, зв’язок із науковими програмами; вказано використані методи; обґрунтовано теоретичне значення  та практичну цінність одержаних результатів дослідження інформаційних повідомлень ділової тематики в Інтернеті.


У першому розділі “Характеристика дискурсу інформаційних повідомлень ділової тематики в Інтернеті” наведено критичний огляд літератури з проблеми дослідження дискурсу як міждисциплінарного поняття, визначається   специфіка  дискурсу   інформаційних  Інтернет-повідомлень  ділової тематики (ІІПвДТ) у зіставленні з типами дискурсу, на яких він базується, проведено аналіз відображених у Інтернет-повідомленнях характерних особливостей дискурсу Інтернету, дискурсу медіа й ділового дискурсу. 


 


Пріоритетним напрямком у роботі визнано дослідження дискурсу у руслі функціонально-лінгвістичного підходу – як процесу мовленнєвої  взаємодії.       Цей когнітивно-комунікативний феномен розуміється як сукупність               процесу та результату вербалізованої мисленнєво-мовленнєвої  комунікативної діяльності, що має різні форми вияву (усну, писемну, паралінгвістичну), характеризується наявністю  власне лінгвістичних та екстралінгвістичних планів, відбувається у межах конкретного каналу  спілкування, регулюється стратегіями і тактиками учасників (Дж. Браун,                  Дж. Юл, Т. А. ван Дейк, М.Л. Макаров, Т.А. Жалагіна, В.С. Григор’єва,                     В. Дресслер, П.А.М. Сьюрен, О.І. Москальська, Ю.В. Попов, Ф.С. Бацевич,             В.В. Красних, В.І. Карасик). 

 


Обновить код

Заказать выполнение авторской работы:

Поля, отмеченные * обязательны для заполнения:


Заказчик:


ПОИСК ДИССЕРТАЦИИ, АВТОРЕФЕРАТА ИЛИ СТАТЬИ


Доставка любой диссертации из России и Украины