НАУКОВЕ ОБГРУНТУВАННЯ МОДЕЛІ ОПТИМІЗАЦІЇ СТАЦІОНАРНОЇ ДОПОМОГИ У ВЕЛИКОМУ ПРОМИСЛОВОМУ МІСТІ




  • скачать файл:
Название:
НАУКОВЕ ОБГРУНТУВАННЯ МОДЕЛІ ОПТИМІЗАЦІЇ СТАЦІОНАРНОЇ ДОПОМОГИ У ВЕЛИКОМУ ПРОМИСЛОВОМУ МІСТІ
Альтернативное Название: Научное обоснование МОДЕЛИ ОПТИМИЗАЦИИ стационарной помощи в крупных промышленных городах
Тип: Автореферат
Краткое содержание:

Програма, обсяги, методи дослідження. Досягнення головної мети дослід­ження потребувало наявності спеціальної програми (рис. 1), розробленої з вико­ристанням системного підходу. Дослідження складалося з семи етапів, кожен із яких, у свою чергу, включав конкретні завдання другого порядку. Така багато­рівнева структуризація завдань забезпечувала системність, оскільки результати попередніх етапів ставали логічною основою не тільки для наступних, а й для узагальнення та наукового обґрунтування висновків.


Перший етап дослідження передбачав вивчення досвіду інших країн та України з питань ефективного використання ліжкового фонду, що здійснювалось з використанням структурно-логічного аналізу та історико-інформаційного ме­тоду.


Другий етап присвячувався вибору напрямку дослідження, формуванню його мети та завдань, обґрунтуванню методів і обсягу; третій — аналізу загальної характеристики досліджуваної мережі та потужності ліжкового фонду другого рівня. При цьому, за даними статистичних звітів за період 2002–2006 рр., аналізу­вались показники діяльності приймальних та операційних відділень як резерв до підвищення ефективності використання ліжкового фонду, а також організація ста­ціонарозамінних форм лікування.


Метою четвертого етапу став аналіз медичної ефективності діяльності ста­ціонарного сектору за спеціально обраними критеріями: рівнем використання медичних стандартів та задоволеністю пацієнтів медичною допомогою, показан­нями до госпіталізації, діяльністю відділень загальнотерапевтичного та хірургіч­ного профілю, соціологічним дослідженням щодо підвищення якості та ефектив­ності стаціонарного сектору з використанням методу анкетування.


П’ятий етап пов’язувався з вивченням соціальної ефективності стаціонар­ного сектору, що тісно перепліталось з результатами досліджень ІІІ та ІV етапів, які гармонійно доповнювали один одного і сприяли отриманню більш цілісної і повної інформації.


 


Метою шостого етапу стало вивчення раціонального використання ресурсів за запропонованою методикою, а також впровадження інноваційних організацій­них технологій.

Заказать выполнение авторской работы:

Поля, отмеченные * обязательны для заполнения:


Заказчик:


ПОИСК ДИССЕРТАЦИИ, АВТОРЕФЕРАТА ИЛИ СТАТЬИ


Доставка любой диссертации из России и Украины


ПОСЛЕДНИЕ СТАТЬИ И АВТОРЕФЕРАТЫ

Ржевский Валентин Сергеевич Комплексное применение низкочастотного переменного электростатического поля и широкополосной электромагнитной терапии в реабилитации больных с гнойно-воспалительными заболеваниями челюстно-лицевой области
Орехов Генрих Васильевич НАУЧНОЕ ОБОСНОВАНИЕ И ТЕХНИЧЕСКОЕ ИСПОЛЬЗОВАНИЕ ЭФФЕКТА ВЗАИМОДЕЙСТВИЯ КОАКСИАЛЬНЫХ ЦИРКУЛЯЦИОННЫХ ТЕЧЕНИЙ
СОЛЯНИК Анатолий Иванович МЕТОДОЛОГИЯ И ПРИНЦИПЫ УПРАВЛЕНИЯ ПРОЦЕССАМИ САНАТОРНО-КУРОРТНОЙ РЕАБИЛИТАЦИИ НА ОСНОВЕ СИСТЕМЫ МЕНЕДЖМЕНТА КАЧЕСТВА
Антонова Александра Сергеевна СОРБЦИОННЫЕ И КООРДИНАЦИОННЫЕ ПРОЦЕССЫ ОБРАЗОВАНИЯ КОМПЛЕКСОНАТОВ ДВУХЗАРЯДНЫХ ИОНОВ МЕТАЛЛОВ В РАСТВОРЕ И НА ПОВЕРХНОСТИ ГИДРОКСИДОВ ЖЕЛЕЗА(Ш), АЛЮМИНИЯ(Ш) И МАРГАНЦА(ІУ)
БАЗИЛЕНКО АНАСТАСІЯ КОСТЯНТИНІВНА ПСИХОЛОГІЧНІ ЧИННИКИ ФОРМУВАННЯ СОЦІАЛЬНОЇ АКТИВНОСТІ СТУДЕНТСЬКОЇ МОЛОДІ (на прикладі студентського самоврядування)