НАУКОВО-ПРАКТИЧНІ ЗАСАДИ РОЗРОБКИ І РЕАЛІЗАЦІЇ ІННОВАЦІЙНИХ ПРОЕКТІВ У ФАРМАЦЕВТИЧНОМУ ВИРОБНИЦТВІ



Название:
НАУКОВО-ПРАКТИЧНІ ЗАСАДИ РОЗРОБКИ І РЕАЛІЗАЦІЇ ІННОВАЦІЙНИХ ПРОЕКТІВ У ФАРМАЦЕВТИЧНОМУ ВИРОБНИЦТВІ
Альтернативное Название: НАУЧНО-ПРАКТИЧЕСКИЕ ОСНОВЫ РАЗРАБОТКИ И РЕАЛИЗАЦИИ ИННОВАЦИОННЫХ ПРОЕКТОВ В ФАРМАЦЕВТИЧЕСКОМ ПРОИЗВОДСТВЕ
Тип: Автореферат
Краткое содержание:

У першому розділі дисертаційної роботи «Теоретичні аспекти управління інноваційними проектами у фармацевтичній галузі» досліджений досвід побудови СУП на підприємствах, який свідчить, що впровадження подібної системи дозволяє знизити вартість проектів в середньому на 10- 20%.


Проаналізовані переваги впровадження концепції проектного менеджменту на ФП у порівнянні з традиційною системою реалізації проектів, основними з яких є: покращання якості проектних рішень за рахунок  повного  контролю за реалізацією проекту; адресна відповідальність за виконання показників проекту; зменшення витрат і підвищення ефективності використання ресурсів через краще координування потоків проектних ресурсів; зменшення витрат часу; зменшення помилок у логіці виконання проектів; можливість здійснювання кількох великих проектів одночасно. Проведений узагальнений аналіз стандартів, які регламентують систему управління проектами, дозволив зробити висновок, що в умовах великої кількості стандартів і вимог, які регламентують діяльність сучасного ФП, доцільна побудова інтегрованої системи менеджменту (ІСМ), важливою складовою якої є СУП. Дослідження теоретичних аспектів концепції управління проектами виявило розбіжності у поняттях функцій, підсистем та процесів проектного менеджменту та обумовило необхідність систематизації знань щодо методології проектного менеджменту з урахуванням специфіки фармацевтичної галузі. Розглянуто цілі, завдання, принципи, складові, об’єкти моніторингу інноваційних проектів, доведена  необхідність  щодо  цілісного  уявлення  про  моніторинг  як  систему контролю за реалізацією інноваційних проектів, спрямовану на підвищення ефективного використання ресурсів проекту. Аналіз існуючих підходів до визначення привабливості та ефективності проектів дозволив зробити висновок, що в умовах фармацевтичної галузі постає важливе питання про створення єдиної методологічної системи оцінки інноваційних проектів, яка б враховувала специфічні особливості галузі. Інноваційні проекти в умовах фармацевтичного виробництва повинні оцінюватися не лише з огляду на економічну ефективність, але й враховувати бюджетну, екологічну та інші види привабливості проектів, що дозволяє зробити більш ґрунтовний висновок щодо доцільності їх реалізації в умовах певного ФП.


У другому розділі дисертації «Методологічна основа дисертації й основні методи дослідження» визначене місце СУП в інтегрованій системі менеджменту (ІСМ) ФП. Обґрунтована необхідність тісної взаємодії СУП із СМЯ, яка є базовою системою в ІСМ ФП. На підставі аналітичного розгляду теоретичних аспектів проектного менеджменту обґрунтовано основні складові системи управління інноваційними проектами у фармацевтичній галузі в умовах упровадження менеджменту якості: управління обсягом проекту; управління витратами; управління часом; управління якістю; управління ресурсами; управління кадрами; управління комунікаціями;  управління постачанням; управління ризиками; управління проектною інтеграцією.


 


Доведено, що простір СУП  на ФП можна уявити у вигляді тримірної площини,    першу вісь якої утворюють функції управління проектами, другу – процеси управління проектами, третю – підсистеми управління проектами (рис. 1). На підставі цього запропонована система управління інноваційними проектами у вигляді триспрямованої матриці. Обґрунтовано, що впро-вадження цієї системи сприятиме забезпеченню якості проектних рішень, їх своєчасності, оперативності і комплексності, що є необхідною умовою розробки і виробництва нових якісних ЛЗ.

 


Обновить код

Заказать выполнение авторской работы:

Поля, отмеченные * обязательны для заполнения:


Заказчик:


ПОИСК ДИССЕРТАЦИИ, АВТОРЕФЕРАТА ИЛИ СТАТЬИ


Доставка любой диссертации из России и Украины