ПЕРЕБІГ РОДІВ ТА ПІСЛЯРОДОВОГО ПЕРІОДУ У КОРІВ-ПЕРВІСТОК



Название:
ПЕРЕБІГ РОДІВ ТА ПІСЛЯРОДОВОГО ПЕРІОДУ У КОРІВ-ПЕРВІСТОК
Альтернативное Название: ТЕЧЕНИЕ РОДОВ И послеродового периода   у КОРОВ-ПЕРВЕНЦОВ
Тип: Автореферат
Краткое содержание:

Матеріалом для досліджень були нетелі голштинської породи, вирощені в ДГ “Рихальське”, що належить до четвертої зони радіаційного забруднення Ємільчинського району і ПСП “Україна”, яке є чистою зоною с. Почуйки Попільнянського району Житомирської області. Експериментальні дослідження проводили у дві серії. Дослідження першої серії були проведені у ДГ “Рихальське”, другої серії – у ПСП “Україна”. У господарствах було сформовано по три групи тварин: контрольна, перша і друга дослідні, у кожній групі – по 10 нетелей.


У всіх тварин за загальноприйнятими методиками вивчали клінічний статус шляхом вимірювання температури тіла, визначення частоти пульсу і дихання. Ректальним дослідженням встановлювали термін вагітності нетелей. Нетелям першої дослідної групи за 30 діб до родів і двічі після родів, у перший день і через тиждень вводили по 20 мл підшкірно з обох сторін у ділянці середньої третини триголового м’яза плеча тканинний препарат фетоплацентат, нетелям другої дослідної групи, окрім введення фетоплацентату, протягом 45‑60 діб згодовували мінеральну добавку суміші 150 г сапоніту та 15 г сірки (рис. 1).


Умови годівлі, догляду і утримання тварин у господарствах були аналогічними. У весняно-осінній період тварини знаходились на пасовищах, а в зимовий – у приміщеннях на прив’язно-вигульному утриманні.


 


Кров для цитологічного, біохімічного, імунологічного досліджень від піддослідних нетелей відбирали з яремної вени до годівлі, з дотриманням правил асептики і антисептики, за 30 діб до родів і відразу ж після родів.

 


Обновить код

Заказать выполнение авторской работы:

Поля, отмеченные * обязательны для заполнения:


Заказчик:


ПОИСК ДИССЕРТАЦИИ, АВТОРЕФЕРАТА ИЛИ СТАТЬИ


Доставка любой диссертации из России и Украины