КОМПЛЕКСНА ТЕРАПІЯ КОРІВ, ХВОРИХ НА ХРОНІЧНИЙ ГНІЙНО-КАТАРАЛЬНИЙ ЕНДОМЕТРИТ



Название:
КОМПЛЕКСНА ТЕРАПІЯ КОРІВ, ХВОРИХ НА ХРОНІЧНИЙ ГНІЙНО-КАТАРАЛЬНИЙ ЕНДОМЕТРИТ
Альтернативное Название: КОМПЛЕКСНАЯ ТЕРАПИЯ КОРОВ, больных хроническим гнойным-катаральных эндометритов
Тип: Автореферат
Краткое содержание:

Досліди проводили протягом 1999-2002 рр. на коровах чорної-рябої породи в Луганському інституті агропромислового виробництва (ЛІАВ), червоної степової породи в навчально-дослідному господарстві Луганського НАУ, червоно-степової породи у ВАТ птахогосподарства “Червоний прапор”. Корови були віком 4-8 років з середньорічною молочною продуктивністю 2,5-3,1 тис.кг молока за лактацію.


Раціони годівлі контрольної і дослідних груп тварин не були збалансовані за окремими показниками відповідно до норми годівлі. Оцінку перебігу післяродового періоду проводили згідно із змінами, які відбувалися в статевому апараті самки. При цьому враховували не тільки загальний стан тварин, характер ексудату, розмір та топографію матки, але й стан яєчників, шийки матки і піхви при ректальному та вагінальному дослідженнях.


 


Діагностику хронічного ендометриту проводили з урахуванням даних   вагінального і ректального досліджень, а також на підставі анамнестичних даних. Додатково, починаючи з 30-го дня і більше після отелення корів, проводили діагностику субклінічного ендометриту за характеристикою ексудату, одержаного з порожнини матки за методом М.М. Михайлова, а також за експрес-методами Г.М. Калиновського, В.Г. Гавріша, М.І. Полянцева, В.С. Шипілова. Розповсюдження хронічного ендометриту вивчали на 447 коровах.

 


Обновить код

Заказать выполнение авторской работы:

Поля, отмеченные * обязательны для заполнения:


Заказчик:


ПОИСК ДИССЕРТАЦИИ, АВТОРЕФЕРАТА ИЛИ СТАТЬИ


Доставка любой диссертации из России и Украины