ФИЗИЧЕСКАЯ РЕАБИЛИТАЦИЯ ПРИ КОМПЛЕКСНОМ ЛЕЧЕНИИ БЕРЕМЕННЫХ С АРТЕРИАЛЬНОЙ ГИПЕРТЕНЗИЕЙ : ФІЗИЧНА РЕАБІЛІТАЦІЯ ПРИ КОМПЛЕКСНОМУ ЛІКУВАННІ ВАГІТНИХ З АРТЕРІАЛЬНОЮ ГІПЕРТЕНЗІЄЮ



Название:
ФИЗИЧЕСКАЯ РЕАБИЛИТАЦИЯ ПРИ КОМПЛЕКСНОМ ЛЕЧЕНИИ БЕРЕМЕННЫХ С АРТЕРИАЛЬНОЙ ГИПЕРТЕНЗИЕЙ
Альтернативное Название: ФІЗИЧНА РЕАБІЛІТАЦІЯ ПРИ КОМПЛЕКСНОМУ ЛІКУВАННІ ВАГІТНИХ З АРТЕРІАЛЬНОЮ ГІПЕРТЕНЗІЄЮ
Тип: Автореферат
Краткое содержание:

Розділ 1. Артеріальна гіпертензія та вагітність


На підставі аналізу даних літератури у розділі дається загальна характеристика артеріальної гіпертензії, класифікація, етіологія та патогенез даного захворювання. Разом з цим особлива увага приділяється факторам ризику розвитку артеріальної гіпертензії, зокрема, недостатній руховій активності як одному з найбільш значущих.


Проаналізовані дані літератури щодо змін стану серцево-судинної системи під час неускладненої вагітності.


Зіставляються експериментальні дані різних авторів, які стосуються питань особливостей перебігу артеріальної гіпертензії у вагітних, змін центральної та периферичної гемодинаміки. Розглядаються проблеми впливу артеріальної гіпертензії на перебіг і результати вагітності, стан плоду і новонародженого, можливості розвитку ускладнень вагітності.


Аналіз і узагальнення даних тематичної літератури показав наявність науково обґрунтованих методик використання як фізичних вправ і масажу, так і існування розробок із застосування інших фізичних факторів для лікування та профілактики артеріальної гіпертензії. Крім того, аргументована доцільність застосування різних засобів фізичної реабілітації у вагітних жінок з метою профілактики ускладнень, нормалізації перебігу вагітності та пологів. Разом з тим на сьгодні лише обмежена кількість наукових робіт присвячена питанням використання фізичних засобів і методів у лікуванні вагітних жінок з артеріальною гіпертензією. Мало розроблене наукове обгрунтування систем комплексного використання методів фізичної реабілітації в лікуванні вагітних жінок з артеріальною гіпертензією з урахуванням термінів і ускладнень вагітності.


Проведений аналіз дозволив визначити актуальність роботи, уточнити предмет дослідження, робочу гіпотезу і загальну спрямованість роботи.


Розділ 2. Методи та організація досліджень. Методологічні підходи


Наведені у дисертаційній роботі експериментальні дані отримані під час клінічного та функціонального обстеження 80 вагітних жінок з артеріальною гіпертензією і 10 здорових жінок з нормальним перебігом вагітності.


 


У 80 випробуваних діагностувалася артеріальна гіпертензія I ступеня (за класифікацією Всесвітньої організації охорони здоров'я). Вік жінок коливався в межах від 19 до 44 років. Середній вік обстежених склав 27,9 років. 

 


Обновить код

Заказать выполнение авторской работы:

Поля, отмеченные * обязательны для заполнения:


Заказчик:


ПОИСК ДИССЕРТАЦИИ, АВТОРЕФЕРАТА ИЛИ СТАТЬИ


Доставка любой диссертации из России и Украины


ПОСЛЕДНИЕ ДИССЕРТАЦИИ

Малахова, Татьяна Николаевна Совершенствование механизма экологизации производственной сферы экономики на основе повышения инвестиционной привлекательности: на примере Саратовской области
Зиньковская, Виктория Юрьевна Совершенствование механизмов обеспечения продовольственной безопасности в условиях кризиса
Искандаров Хофиз Хакимович СОВЕРШЕНСТВОВАНИЕ МОТИВАЦИОННОГО МЕХАНИЗМА КАДРОВОГО ОБЕСПЕЧЕНИЯ АГРАРНОГО СЕКТОРА ЭКОНОМИКИ (на материалах Республики Таджикистан)
Зудочкина Татьяна Александровна Совершенствование организационно-экономического механизма функционирования рынка зерна (на примере Саратовской области)
Валеева Сабира Валиулловна Совершенствование организационных форм управления инновационной активностью в сфере рекреации и туризма на региональном уровне