ПРОФІЛАКТИКА АЛІМЕНТАРНОЇ АНЕМІЇ ПОРОСЯТ ЗА КОРЕКЦІЇ УМОВ ГОДІВЛІ ТА УТРИМАННЯ СВИНОМАТОК : ПРОФИЛАКТИКА алиментарной анемии поросят ПО КОРРЕКЦИИ условия кормления и содержания свиноматок



Название:
ПРОФІЛАКТИКА АЛІМЕНТАРНОЇ АНЕМІЇ ПОРОСЯТ ЗА КОРЕКЦІЇ УМОВ ГОДІВЛІ ТА УТРИМАННЯ СВИНОМАТОК
Альтернативное Название: ПРОФИЛАКТИКА алиментарной анемии поросят ПО КОРРЕКЦИИ условия кормления и содержания свиноматок
Тип: Автореферат
Краткое содержание:

Експериментальна частина роботи виконана у навчально-науково-виробничому центрі (ННВЦ) “Комарнівський” Львівського національного університету ветеринарної медицини та біотехнологій імені С.З. Ґжицького. Лабораторні дослідження проводили на кафедрах гігієни та епізоотології Львівського національного університету ветеринарної медицини та біотехнологій імені С.З. Ґжицького протягом 2005-2007 років.


Відповідно до поставленої мети, в цьому господарстві спочатку проаналізовано умови годівлі свиней, забезпеченість їх кормами, а також умови утримання тварин і дотримання зоогігієнічних та ветеринарно-санітарних вимог на свинофермі. Аналіз показав, що господарство благополучне за інфекційними та інвазійними захворюваннями, свині утримуються в задовільних умовах, проте годівля свиноматок не збалансована за мікроелементним складом.


Тому першим етапом досліджень було визначення фонового вмісту мікроелементів (Fe, Mn, Cu, Zn, Pb), у ґрунті, воді, кормах та крові свиней вищезгаданого господарства. Вміст окремих мікроелементів визначали в золі методом кількісного атомно-абсорбційного спектрохімічного аналізу на атомно- абсорбційному спектрофотометрі типу AAS-30. Результати показали, що в кормах досліджуваного господарства є гранично низький вміст заліза, який становить 10,4-15,6% до потреби.


 


Наслідки недостатньої забезпеченості тварин залізом стали передумовою для вивчення впливу корегуючих мікроелементних добавок, як засобу превентивної терапії для свиноматок і їх поросят.

 


Обновить код

Заказать выполнение авторской работы:

Поля, отмеченные * обязательны для заполнения:


Заказчик:


ПОИСК ДИССЕРТАЦИИ, АВТОРЕФЕРАТА ИЛИ СТАТЬИ


Доставка любой диссертации из России и Украины