ПОЛІКІСТОЗ НИРОК У ДОМАШНІХ КІШОК (ПАТОГЕНЕЗ, ДІАГНОСТИКА І ЛІКУВАННЯ)



Название:
ПОЛІКІСТОЗ НИРОК У ДОМАШНІХ КІШОК (ПАТОГЕНЕЗ, ДІАГНОСТИКА І ЛІКУВАННЯ)
Альтернативное Название: Поликистоз почек В ДОМАШНИХ КОШЕК (Патогенез, ДИАГНОСТИКА И ЛЕЧЕНИЕ)
Тип: Автореферат
Краткое содержание:

Результати клінічного дослідження хворих тварин. Полікістоз нирок виявили у 38 кішок та котів; у 10 тварин кістозні зміни нирок виявляли ультрасонографічно, а функціональні − лабораторними методами.


Різниці прояву полікістозу нирок, залежно від статі та типу годівлі, у кішок немає. Вік тварин на час встановлення діагнозу у понад 50 % випадків − 4–5 років, у віці 2–3 роки патологію виявляли удвічі рідше. Найчастіше (73,7 %) хворіли персидські кішки та метиси (23,7 %), рідко − британські короткошерсті. У 18,4 % кішок полікістозні зміни діагностували на стадії компенсації, 31,6 − субкомпенсації, у 50 % − декомпенсації.


 


У стадії компенсації симптоми хвороби відсутні. У стадії субкомпенсації виявляли лихоманку, гіпо- і анорексію, пригнічення, тахікардію, полідипсію, болючість нирок, акцент другого тону на аорті, у стадії декомпенсації − анорексію (63,15 %), полідипсію (у 73,7 %), тахікардію, тахіпное, ніктурію, блювання, аміачний запах з рота, болючість нирок, збільшення їх розмірів та рельєфність контурів.

 


Обновить код

Заказать выполнение авторской работы:

Поля, отмеченные * обязательны для заполнения:


Заказчик:


ПОИСК ДИССЕРТАЦИИ, АВТОРЕФЕРАТА ИЛИ СТАТЬИ


Доставка любой диссертации из России и Украины