Ілюшина Ольга Миколаївна. Удосконалення кадрового забезпечення курортно-туристичного регіону



Название:
Ілюшина Ольга Миколаївна. Удосконалення кадрового забезпечення курортно-туристичного регіону
Альтернативное Название: Илюшина Ольга Николаевна. Совершенствование кадрового обеспечения курортно-туристического региона
Тип: Автореферат
Краткое содержание: У Вступі обґрунтовано актуальність теми дисертаційного дослідження, її зв’язок з науковими планами та програмами, окреслено мету та завдання, об’єкт, предмет і методи дослідження, сформульовано наукову новизну та практичне значення одержаних результатів, зазначено їх апробацію у публікаціях та тезах доповідей, визначено структуру та обсяг роботи.
У першому розділі «Теоретико-методологічні основи дослідження і формування кадрового забезпечення курортно-туристичного регіону» аналізується зміст наукової категорії «кадрове забезпечення», розглядається його сутність, складові, принципи та функції здійснення; досліджується розвиток наукової думки про місце та значення людини у сфері виробництва, у теоріях регіонального розвитку з урахуванням сучасних поглядів на кадрове забезпечення; окреслюється методичний інструментарій дослідження кадрового забезпечення КТР. Встановлено, що внаслідок тривалого періоду розвитку уявлень про людину як суб’єкта економічного життя виникло низка близьких за суттю понять : «кадри», «персонал», «робоча сила», «працівники», «трудові ресурси». Встановлені їх подібності та відмінності. Окреслено суть понять «персонал», «працівники», «кадри», які у роботі використовуються як синоніми.
Подано авторське тлумачення суті категорії «кадрове забезпечення» завдяки розгляду його як самостійного явища соціально-економічного життя, а також детально досліджено систему кадрового забезпечення КТР, зокрема її структуру, спосіб функціонування, зв’язок з іншими складовими соціально-економічної системи КТР. Висвітлення цих питань передає характеристику особливостей «кадрового забезпечення» у взаємозв’язку з поняттями «курортно-туристичний регіон» та «конкурентоспроможність».
У роботі розкривається суть поняття КТР з виділенням курортної компоненти, яка найбільше відповідає призначенню КТР, його привабливості для споживачів. Окреслено також вимоги до системи кадрового забезпечення, яке б максимально відповідало специфіці КТР і сприяло отриманню найбільшого економічного ефекту в результаті його функціонування.
 


Обновить код

Заказать выполнение авторской работы:

Поля, отмеченные * обязательны для заполнения:


Заказчик:


ПОИСК ДИССЕРТАЦИИ, АВТОРЕФЕРАТА ИЛИ СТАТЬИ


Доставка любой диссертации из России и Украины