ГЛУЩУК ОЛЕНА МИКОЛАЇВНА ОБЛІК І АНАЛІЗ ОПЕРАЦІЙ З ПРИПИНЕННЯ ДІЯЛЬНОСТІ ПІДПРИЄМСТВА ТА ВІДНОВЛЕННЯ ЙОГО ПЛАТОСПРОМОЖНОСТІ




  • скачать файл:
Название:
ГЛУЩУК ОЛЕНА МИКОЛАЇВНА ОБЛІК І АНАЛІЗ ОПЕРАЦІЙ З ПРИПИНЕННЯ ДІЯЛЬНОСТІ ПІДПРИЄМСТВА ТА ВІДНОВЛЕННЯ ЙОГО ПЛАТОСПРОМОЖНОСТІ
Альтернативное Название: ГЛУЩУК ЕЛЕНА НИКОЛАЕВНА УЧЕТ И АНАЛИЗ ОПЕРАЦИЙ С прекращения деятельности предприятия и восстановление его платежеспособности
Тип: Автореферат
Краткое содержание: У вступі обґрунтовано актуальність теми дисертаційної роботи, визначено мету, основні завдання, об’єкт і предмет дослідження, розкрито наукову новизну та практичне значення отриманих наукових результатів.
У першому розділі “Припинення діяльності підприємства та відновлення його платоспроможності: економіко-правовий аспект та об’єкти обліку” досліджуються концептуальні основи обліку операцій з припинення діяльності підприємств промисловості: розкривається економічна сутність поняття “банкрутство” та генезис обліку процедур, пов’язаних з припиненням діяльності підприємства; проводиться критичний аналіз існуючої класифікації процедур банкрутства, реорганізації, санації та пропонується власна їх класифікація з урахуванням завдань бухгалтерського обліку та визначається місце санації у життєвому циклі підприємства.
Визначення банкрутства надане чинним законодавством недосконале. Тому в результаті дослідження літературних джерел запропоновано визначати поняття “банкрутство” з урахуванням моменту визнання банкрутом як визнану господарським судом абсолютну неплатоспроможність і неспроможність боржника продовжувати підприємницьку діяльність після задоволення усіх вимог кредиторів у процесі провадження процедури його ліквідації.
На сьогодні науковцями запропонована різна класифікація процедур банкрутства, але вона обмежується лише його видами. У ході проведеного дослідження узагальнено всі види банкрутства за класифікаційними ознаками (за характером подання заяви до суду, за ступенем суттєвості помилок господарювання, за суб’єктами підприємницької діяльності) та вперше виділено їх класифікацію за різними аспектами (правовим, контрольним, бухгалтерським) з урахуванням завдань бухгалтерського обліку.
Правовий аспект охоплює всі запропоновані види банкрутства, тому що будь-який вид банкрутства стосується прав та інтересів юридичних і фізичних осіб. Проте не всі види банкрутства притаманні контрольному чи бухгалтерському аспектам.
Класифікаційна ознака банкрутства за ступенем серйозності помилок господарювання дає змогу здійснювати контроль на підприємстві, а саме виявити причини відхилення боржника від нормального фінансового стану, що є ознакою банкрутства задля відновлення його платоспроможності (якщо підприємство ще не ліквідоване) та уникнення цих помилок у подальшій діяльності господарюючого суб’єкта.
Операції будь-якого виду банкрутства відображаються в бухгалтерському обліку. Організація бухгалтерського обліку операцій з банкрутства передусім залежить від суб’єктів підприємницької діяльності.

Заказать выполнение авторской работы:

Поля, отмеченные * обязательны для заполнения:


Заказчик:


ПОИСК ДИССЕРТАЦИИ, АВТОРЕФЕРАТА ИЛИ СТАТЬИ


Доставка любой диссертации из России и Украины


ПОСЛЕДНИЕ СТАТЬИ И АВТОРЕФЕРАТЫ

Ржевский Валентин Сергеевич Комплексное применение низкочастотного переменного электростатического поля и широкополосной электромагнитной терапии в реабилитации больных с гнойно-воспалительными заболеваниями челюстно-лицевой области
Орехов Генрих Васильевич НАУЧНОЕ ОБОСНОВАНИЕ И ТЕХНИЧЕСКОЕ ИСПОЛЬЗОВАНИЕ ЭФФЕКТА ВЗАИМОДЕЙСТВИЯ КОАКСИАЛЬНЫХ ЦИРКУЛЯЦИОННЫХ ТЕЧЕНИЙ
СОЛЯНИК Анатолий Иванович МЕТОДОЛОГИЯ И ПРИНЦИПЫ УПРАВЛЕНИЯ ПРОЦЕССАМИ САНАТОРНО-КУРОРТНОЙ РЕАБИЛИТАЦИИ НА ОСНОВЕ СИСТЕМЫ МЕНЕДЖМЕНТА КАЧЕСТВА
Антонова Александра Сергеевна СОРБЦИОННЫЕ И КООРДИНАЦИОННЫЕ ПРОЦЕССЫ ОБРАЗОВАНИЯ КОМПЛЕКСОНАТОВ ДВУХЗАРЯДНЫХ ИОНОВ МЕТАЛЛОВ В РАСТВОРЕ И НА ПОВЕРХНОСТИ ГИДРОКСИДОВ ЖЕЛЕЗА(Ш), АЛЮМИНИЯ(Ш) И МАРГАНЦА(ІУ)
БАЗИЛЕНКО АНАСТАСІЯ КОСТЯНТИНІВНА ПСИХОЛОГІЧНІ ЧИННИКИ ФОРМУВАННЯ СОЦІАЛЬНОЇ АКТИВНОСТІ СТУДЕНТСЬКОЇ МОЛОДІ (на прикладі студентського самоврядування)