Міклуха Олеся Леонідівна. Облік та аудит надзвичайних доходів і витрат підприємств : Миклуха Олеся Леонидовна. Учет и аудит чрезвычайных доходов и расходов предприятий



Название:
Міклуха Олеся Леонідівна. Облік та аудит надзвичайних доходів і витрат підприємств
Альтернативное Название: Миклуха Олеся Леонидовна. Учет и аудит чрезвычайных доходов и расходов предприятий
Тип: Автореферат
Краткое содержание: У вступі обґрунтовано актуальність обраної теми дисертації, визначено мету і основні завдання, об’єкти дослідження, викладено наукову новизну, практичне і теоретичне значення розроблених в дисертації рекомендацій.
У першому розділі „Економічна характеристика надзвичайних доходів і витрат як об’єктів обліку і аудиту діяльності суб’єктів господарювання” розглянуто значимість надзвичайних подій для національної економіки України, особливості їх структури та вплив на діяльність підприємств різних галузей. Досліджується сутність поняття „надзвичайні доходи”, „надзвичайні витрати”, ”надзвичайна діяльність”, „надзвичайна подія”. Окремі положення щодо дефініцій категорії „надзвичайна подія”, які наводяться в економічній літературі українських та зарубіжних авторів, мають ряд недоліків, категорія „надзвичайна діяльність” взагалі не має визначення в економічній літературі, хоч і використовується; склад надзвичайних доходів і витрат по – різному трактується в різних джерелах інформації; класифікація надзвичайних подій для потреб обліку і аудиту відсутня.
Для вдосконалення теоретичних положень понятійного апарату щодо надзвичайних доходів і витрат, побудована модель взаємозв’язку надзвичайної ситуації та події, що дозволяє визначити відмінність між звичайною і надзвичайною діяльністю, яка полягає в тому, що метою звичайної діяльності є прибуток, а метою надзвичайної діяльності – відновлення звичайної діяльності підприємств в обсягах, не менших тих, що були до надзвичайної події, або недопущення чи мінімізація впливу надзвичайних подій на звичайну діяльність. Надзвичайна діяльність підприємства може бути достатня або недостатня для відновлення звичайної діяльності.
Встановлений взаємозв’язок подій після дати балансу, непередбачених подій та надзвичайних подій. Надзвичайні події можуть класифікуватись як непередбачені або як події після дати балансу. Щодо подій після дати балансу та непередбачених подій, то вони не обов’язково є надзвичайними.
Запропоновані визначення основних досліджених категорій, у яких дана їх економічна характеристика як об’єктів обліку і аудиту.
У результаті проведених досліджень розроблено класифікацію надзвичайних подій, надзвичайних доходів і витрат з точки зору обліку та аудиту.
 


Обновить код

Заказать выполнение авторской работы:

Поля, отмеченные * обязательны для заполнения:


Заказчик:


ПОИСК ДИССЕРТАЦИИ, АВТОРЕФЕРАТА ИЛИ СТАТЬИ


Доставка любой диссертации из России и Украины