СМОЛЬСЬКА ОЛЕНА ЮРІЇВНА ОБЛІК І КОНТРОЛЬ БІОЛОГІЧНИХ ПЕРЕТВОРЕНЬ У САДІВНИЦТВІ



Название:
СМОЛЬСЬКА ОЛЕНА ЮРІЇВНА ОБЛІК І КОНТРОЛЬ БІОЛОГІЧНИХ ПЕРЕТВОРЕНЬ У САДІВНИЦТВІ
Альтернативное Название: СМОЛЬСКАЯ ЕЛЕНА ЮРЬЕВНА УЧЕТ И КОНТРОЛЬ биологических преобразований В САДОВОДСТВЕ SMOLSKA OLENA YURIYIVNA ACCOUNTING AND CONTROL OF BIOLOGICAL TRANSFORMATIONS IN HORTICULTURE
Тип: Автореферат
Краткое содержание: У вступі обґрунтовано актуальність теми, визначено мету, завдання, об’єкт, предмет, методи дослідження, розкрито наукову новизну, практичне значення одержаних результатів, наведено відомості щодо апробації результатів.
У розділі 1 «Теоретико-методичні засади обліку і контролю біологічних перетворень у садівництві» висвітлено економічну сутність понять «біологічний актив», «біологічні перетворення», «сільськогосподарська діяльність» тощо, визначено методичні засади класифікації біологічних активів і біологічних перетворень у садівництві, обґрунтовано роль і значення, а також перспективи розвитку галузі в Україні. Досліджено вплив організаційно-технологічних особливостей біологічних перетворень на організацію та побудову бухгалтерського обліку й контролю. Розглянуто організаційно-методичні засади внутрішньогосподарського контролю на основі встановлення предмета контролю та його мети, об’єктів, суб’єктів, функцій, завдань, цілей контролю й інформаційних джерел.
Для сільськогосподарських підприємств відносно новою економічною категорією стало поняття «біологічний актив». Визначено, що біологічний актив у садівництві – це група багаторічних насаджень, які мають загальні подібні властивості, характерні для різних їх видів (порід), отримані в результаті біологічних перетворень та головною метою вирощування яких є отримання економічних вигід.
Біологічні активи садівництва за своїми властивостями досить різноманітні, що підтверджується значною кількістю їх видів та сортів. З урахуванням специфічних особливостей галузі у роботі доповнено класифікацію біологічних активів у садівництві та виділено такі класифікаційні ознаки: залежно від технології (вирощування продукції садівництва; вирощування маточників та їх функціонального призначення; вирощування саджанців у розсадниках) і способів управління ризиками в садівництві (застраховані та незастраховані). Запропонована класифікація є передумовою для вдосконалення структури ведення аналітичного й синтетичного обліку біологічних активів садівництва і дає змогу формувати детальну інформацію про їх види для прийняття раціональних і ефективних управлінських рішень.
При вивченні економічної сутності процесу біологічних перетворень з’ясовано, що будь-яка сільськогосподарська діяльність має дві взаємопов’язані складові – біологічні перетворення (що не контролюються людиною) та виробництво (що є цілеспрямованою діяльністю людини), а її метою є підвищення рівня впливу на процес біологічних перетворень для поліпшення якості та збільшення кількості отриманої продукції. З урахуванням галузевих особливостей, складності та тривалості виробничих процесів запропоновано науково обґрунтовану класифікацію біологічних перетворень у садівництві (рис. 1). Розроблена класифікаційна модель дає змогу раціонально організувати бухгалтерський облік на кожному технологічному етапі з метою достовірного та повного відображення господарських операцій.
 


Обновить код

Заказать выполнение авторской работы:

Поля, отмеченные * обязательны для заполнения:


Заказчик:


ПОИСК ДИССЕРТАЦИИ, АВТОРЕФЕРАТА ИЛИ СТАТЬИ


Доставка любой диссертации из России и Украины


ПОСЛЕДНИЕ СТАТЬИ И АВТОРЕФЕРАТЫ

Ржевский Валентин Сергеевич Комплексное применение низкочастотного переменного электростатического поля и широкополосной электромагнитной терапии в реабилитации больных с гнойно-воспалительными заболеваниями челюстно-лицевой области
Орехов Генрих Васильевич НАУЧНОЕ ОБОСНОВАНИЕ И ТЕХНИЧЕСКОЕ ИСПОЛЬЗОВАНИЕ ЭФФЕКТА ВЗАИМОДЕЙСТВИЯ КОАКСИАЛЬНЫХ ЦИРКУЛЯЦИОННЫХ ТЕЧЕНИЙ
СОЛЯНИК Анатолий Иванович МЕТОДОЛОГИЯ И ПРИНЦИПЫ УПРАВЛЕНИЯ ПРОЦЕССАМИ САНАТОРНО-КУРОРТНОЙ РЕАБИЛИТАЦИИ НА ОСНОВЕ СИСТЕМЫ МЕНЕДЖМЕНТА КАЧЕСТВА
Антонова Александра Сергеевна СОРБЦИОННЫЕ И КООРДИНАЦИОННЫЕ ПРОЦЕССЫ ОБРАЗОВАНИЯ КОМПЛЕКСОНАТОВ ДВУХЗАРЯДНЫХ ИОНОВ МЕТАЛЛОВ В РАСТВОРЕ И НА ПОВЕРХНОСТИ ГИДРОКСИДОВ ЖЕЛЕЗА(Ш), АЛЮМИНИЯ(Ш) И МАРГАНЦА(ІУ)
БАЗИЛЕНКО АНАСТАСІЯ КОСТЯНТИНІВНА ПСИХОЛОГІЧНІ ЧИННИКИ ФОРМУВАННЯ СОЦІАЛЬНОЇ АКТИВНОСТІ СТУДЕНТСЬКОЇ МОЛОДІ (на прикладі студентського самоврядування)