ВОВК МАРИНА ОЛЕГІВНА ФІНАНСОВА ЗВІТНІСТЬ ЗА СЕГМЕНТАМИ У СИСТЕМІ УПРАВЛІННЯ ПІДПРИЄМСТВОМ




  • скачать файл:
Название:
ВОВК МАРИНА ОЛЕГІВНА ФІНАНСОВА ЗВІТНІСТЬ ЗА СЕГМЕНТАМИ У СИСТЕМІ УПРАВЛІННЯ ПІДПРИЄМСТВОМ
Альтернативное Название: ВОВК МАРИНА ОЛЕГИВНАЯ ФИНАНСОВАЯ ОТЧЕТНОСТЬ ПО СЕГМЕНТАМ В СИСТЕМЕ УПРАВЛЕНИЯ ПРЕДПРИЯТИЕМ VOVK MARINA OLEGIVNA FINANCIAL STATEMENTS BY SEGMENTS IN THE ENTERPRISE MANAGEMENT SYSTEM
Тип: Автореферат
Краткое содержание: У вступі обґрунтовано актуальність теми дисертації, відображено зв’язок роботи з науковою темою, визначено мету, завдання, об’єкт, предмет, методи та інформаційну базу дослідження, розкрито наукову новизну, теоретичне та практичне значення одержаних результатів, наведено інформацію про їх апробацію та особистий внесок здобувача.
У розділі 1 “Теоретичні основи формування звітності за сегментами” висвітлено сутність поняття “звітність за сегментами” та суміжних із ним понять, досліджено еволюцію формування інформаційного забезпечення та змістового наповнення, виявлено низку проблемних питань щодо регламентації порядку її складання та подання, виокремлено напрями гармонізації міжнародного та вітчизняного законодавчого поля в частині формування інформації про діяльність звітних сегментів, досліджено організаційно-технологічні особливості фармацевтичної галузі та їх вплив на формування звітності за сегментами.
Необхідність складання звітності за сегментами та її подальше вдосконалення зумовлені ускладненням процесів виробництва, потребою у посиленні контролю за витратами і визначенні стратегічної позиції підприємства на ринку. Міжнародна практика свідчить, що в основу розвитку звітності за сегментами покладено інформаційні потреби користувачів, обсяги яких постійно зростають. У процесі дослідження еволюції підходів до формування показників звітності за сегментами виокремлено три основні етапи розвитку правил її підготовки: 1) формування показників звітності за інформацією фінансового обліку; 2) запровадження у звітність елементів управлінського обліку; 3) превалювання значення управлінського обліку над фінансовим у процесі формування показників звітності.
У процесі аналізу особливостей вітчизняного та міжнародного нормативного регулювання порядку формування та подання звітності за сегментами виявлено низку неузгодженостей у частині виокремлення звітних сегментів, оцінки результатів діяльності, розкриття обов’язкової інформації. Певною мірою це знижує аналітичність інформації про діяльність звітних сегментів, оскільки у національних положеннях щодо формування звітності за сегментами не враховано всі інформаційні потреби її користувачів. Дещо обмежено також застосування управлінського підходу при визначенні сегментів діяльності та формування системи показників звітності.
На порядок формування звітних показників так само чинять вплив організаційні засади діяльності підприємства (його організаційно-правова структура, види діяльності, номенклатура продукції тощо). З огляду на це через взаємозв’язок складових зовнішнього середовища та системи бухгалтерського обліку і його вплив на формування звітності розроблено модель формування звітності за сегментами з урахуванням міжнародної та вітчизняної практики нормативно-правового регулювання бухгалтерського обліку і звітності в частині визначення видів звітних сегментів, виходячи з принципів їх формування (зі створенням юридичної особи та без створення юридичної особи) (рис. 1).
Використання запропонованої моделі дозволить виділяти звітні сегменти залежно від принципів їх формування, зокрема за такими напрямами: 1) видами діяльності; 2) центрами відповідальності; 3) ви дами продукції (товарів, робіт, послуг); 4) ринками збуту продукції; 5) розташуванням активів компанії.
З метою вдосконалення порядку складання звітності за сегментами та підвищення її інформативності й корисності для користувачів розроблено Проект Національног

Заказать выполнение авторской работы:

Поля, отмеченные * обязательны для заполнения:


Заказчик:


ПОИСК ДИССЕРТАЦИИ, АВТОРЕФЕРАТА ИЛИ СТАТЬИ


Доставка любой диссертации из России и Украины


ПОСЛЕДНИЕ СТАТЬИ И АВТОРЕФЕРАТЫ

Ржевский Валентин Сергеевич Комплексное применение низкочастотного переменного электростатического поля и широкополосной электромагнитной терапии в реабилитации больных с гнойно-воспалительными заболеваниями челюстно-лицевой области
Орехов Генрих Васильевич НАУЧНОЕ ОБОСНОВАНИЕ И ТЕХНИЧЕСКОЕ ИСПОЛЬЗОВАНИЕ ЭФФЕКТА ВЗАИМОДЕЙСТВИЯ КОАКСИАЛЬНЫХ ЦИРКУЛЯЦИОННЫХ ТЕЧЕНИЙ
СОЛЯНИК Анатолий Иванович МЕТОДОЛОГИЯ И ПРИНЦИПЫ УПРАВЛЕНИЯ ПРОЦЕССАМИ САНАТОРНО-КУРОРТНОЙ РЕАБИЛИТАЦИИ НА ОСНОВЕ СИСТЕМЫ МЕНЕДЖМЕНТА КАЧЕСТВА
Антонова Александра Сергеевна СОРБЦИОННЫЕ И КООРДИНАЦИОННЫЕ ПРОЦЕССЫ ОБРАЗОВАНИЯ КОМПЛЕКСОНАТОВ ДВУХЗАРЯДНЫХ ИОНОВ МЕТАЛЛОВ В РАСТВОРЕ И НА ПОВЕРХНОСТИ ГИДРОКСИДОВ ЖЕЛЕЗА(Ш), АЛЮМИНИЯ(Ш) И МАРГАНЦА(ІУ)
БАЗИЛЕНКО АНАСТАСІЯ КОСТЯНТИНІВНА ПСИХОЛОГІЧНІ ЧИННИКИ ФОРМУВАННЯ СОЦІАЛЬНОЇ АКТИВНОСТІ СТУДЕНТСЬКОЇ МОЛОДІ (на прикладі студентського самоврядування)