РИМАР ГАЛИНА АДАМІВНА ОБЛІК, АНАЛІЗ І КОНТРОЛЬ ВИТРАТ У ЖИТЛОВОМУ БУДІВНИЦТВІ



Название:
РИМАР ГАЛИНА АДАМІВНА ОБЛІК, АНАЛІЗ І КОНТРОЛЬ ВИТРАТ У ЖИТЛОВОМУ БУДІВНИЦТВІ
Альтернативное Название: РИМАРЬ ГАЛИНА АДАМОВНА УЧЕТ, АНАЛИЗ И КОНТРОЛЬ РАСХОДОВ В ЖИЛИЩНОМ СТРОИТЕЛЬСТВЕ RYMAR HALYNA ADAMIVNA ACCOUNTING, ANALYSIS AND CONTROL IN HOUSING CONSTRUCTION
Тип: Автореферат
Краткое содержание: У першому розділі «Теоретико-методичні основи обліку і контролю витрат у житловому будівництві» досліджено в історичному плані трактування сутності витрат, уточнено їх складові, розширено класифікацію з метою ведення управлінського, фінансового обліку та податкових розрахунків; акцентовано увагу на важливості своєчасного і всебічного відображення витрат у системі обліку як необхідної умови розрахунку одного квадратного метра житла, визначення розмірів отриманого підприємством прибутку чи понесених ним збитків. Ґрунтовно проаналізовано зміст нормативно-правової бази з регулювання обліку витрат у вітчизняній та зарубіжній практиці.
Ефективність роботи будівельного підприємства значною мірою залежить від здешевлення виробничого процесу. Тому формування обліково-аналітичної інформації щодо витрат на спорудження одного квадратного метра житла з метою зниження його собівартості на сучасному етапі має велике економічне й соціальне значення.
У результаті дослідження доведено, що витрати у будівництві слід характеризувати з позиції вартості використаних ресурсів для зведення нових об’єктів, їх реконструкції, розширення, добудови, реставрації і ремонту, що відносяться на собівартість об’єктів чи фінансові результати шляхом їх списання, амортизації або у формі зобов’язань, в результаті чого зменшується власний капітал (за винятком вилучення капіталу власниками).
При дослідженні сутності витрат проаналізовано взаємозв’язок понять «затрати», «витрати» та собівартість (рис. 1).
Затрати, як загальноекономічна категорія, визначають величину використаних ресурсів в процесі виробництва, а витрати стосуються виробничо-господарської діяльності конкретного підприємства. Собівартість продукції, робіт, послуг формується у виробничому процесі без витрат періоду і коригується на величину незавершеного виробництва.
Досліджуючи класифікацію витрат у будівництві встановлено, що на структуру витрат суттєво впливають такі організаційно-технологічні особливості будівельного виробництва: нерухомість будівельної продукції; велика тривалість виробничого процесу; індивідуальний характер спорудження об’єктів; вплив природно-кліматичних факторів; участь у будівництві багатьох учасників.
 


Обновить код

Заказать выполнение авторской работы:

Поля, отмеченные * обязательны для заполнения:


Заказчик:


ПОИСК ДИССЕРТАЦИИ, АВТОРЕФЕРАТА ИЛИ СТАТЬИ


Доставка любой диссертации из России и Украины


ПОСЛЕДНИЕ СТАТЬИ И АВТОРЕФЕРАТЫ

Ржевский Валентин Сергеевич Комплексное применение низкочастотного переменного электростатического поля и широкополосной электромагнитной терапии в реабилитации больных с гнойно-воспалительными заболеваниями челюстно-лицевой области
Орехов Генрих Васильевич НАУЧНОЕ ОБОСНОВАНИЕ И ТЕХНИЧЕСКОЕ ИСПОЛЬЗОВАНИЕ ЭФФЕКТА ВЗАИМОДЕЙСТВИЯ КОАКСИАЛЬНЫХ ЦИРКУЛЯЦИОННЫХ ТЕЧЕНИЙ
СОЛЯНИК Анатолий Иванович МЕТОДОЛОГИЯ И ПРИНЦИПЫ УПРАВЛЕНИЯ ПРОЦЕССАМИ САНАТОРНО-КУРОРТНОЙ РЕАБИЛИТАЦИИ НА ОСНОВЕ СИСТЕМЫ МЕНЕДЖМЕНТА КАЧЕСТВА
Антонова Александра Сергеевна СОРБЦИОННЫЕ И КООРДИНАЦИОННЫЕ ПРОЦЕССЫ ОБРАЗОВАНИЯ КОМПЛЕКСОНАТОВ ДВУХЗАРЯДНЫХ ИОНОВ МЕТАЛЛОВ В РАСТВОРЕ И НА ПОВЕРХНОСТИ ГИДРОКСИДОВ ЖЕЛЕЗА(Ш), АЛЮМИНИЯ(Ш) И МАРГАНЦА(ІУ)
БАЗИЛЕНКО АНАСТАСІЯ КОСТЯНТИНІВНА ПСИХОЛОГІЧНІ ЧИННИКИ ФОРМУВАННЯ СОЦІАЛЬНОЇ АКТИВНОСТІ СТУДЕНТСЬКОЇ МОЛОДІ (на прикладі студентського самоврядування)