ПРОБЛЕМИ ФУНКЦІОНУВАННЯ ТА НАПРЯМКИ РЕФОРМ СИСТЕМИ ВРЕГУЛЮВАННЯ МІЖДЕРЖАВНИХ СУПЕРЕЧОК СОТ




  • скачать файл:
Название:
ПРОБЛЕМИ ФУНКЦІОНУВАННЯ ТА НАПРЯМКИ РЕФОРМ СИСТЕМИ ВРЕГУЛЮВАННЯ МІЖДЕРЖАВНИХ СУПЕРЕЧОК СОТ
Тип: Автореферат
Краткое содержание:

 

ЗАГАЛЬНА ХАРАКТЕРИСТИКА РОБОТИ

 

Актуальність теми дослідження. Україна завершує непростий тринадцятирічний процес приєднання до Світової організації торгівлі (СОТ). На даному етапі перед нашою державою постає нова мета: ефективно реалізувати переваги, які надає членство в цій організації. Однією з таких переваг для України є відкриття доступу до системи врегулювання суперечок в рамках СОТ (СВС СОТ). Ця система, що з'явилася в епоху Генеральної угоди з тарифів і торгівлі (ГАТТ) і продовжила функціонувати у СОТ, існує вже близько шістдесяти років. Протягом цього часу вона розвивалася і вдосконалювалася. Накопичувалася практика врегулювання міжнародних торговельних суперечок, відбувалася її кодифікація. Тепер за допомогою СВС СОТ Україна отримує можливість ефективно захищати національні торговельні інтереси. Однак повноцінно використовувати потенціал даної системи неможливо без знання її особливостей, переваг, недоліків і проблем. Не менш важливо бути знайомим і з практичною стороною діяльності СВС СОТ. До того ж, ця система не є статичною – вона розвивається, і її майбутнє визначається в ході офіційних багатосторонніх переговорів, присвячених пошукові оптимальних шляхів її реформування. Ставши членом СОТ, Україна автоматично стає стороною цих переговорів, і їй необхідно зайняти позицію, яка відповідатиме власним національним інтересам. Для цього вітчизняні фахівці повинні не тільки володіти інформацією про хід переговорного процесу, але й бути знайомими зі змістом основних пропозицій щодо реформування СВС СОТ, які раніше були внесені країнами-членами цієї організації.

Отже, зазначені вище питання повинні бути комплексно і глибоко досліджені, а інформація про них має бути якнайшвидше поширена серед зацікавлених осіб.

Проведений аналіз наукових джерел виявив, що оскільки дослідження СВС СОТ є новим предметом для українських вчених та їхніх російських колег, більшість відповідної літератури має описовий характер. Наприклад, окремі особливості СВС СОТ описані в дослідженні російського вченого М.П. Трунк-Федорової. Поверхнево цього питання в своїх роботах торкалися С.А. Григорян, І.І. Дюмулен, І.В. Зенкін. В українській юридичній літературі воно частково згадувалося в роботах авторського колективу під керівництвом С.Г. Осики. Однак спеціального наукового дослідження особливостей СВС СОТ, проведеного українськими вченими, на сьогодні не опубліковано. Більш того, повний спектр проблем і недоліків СВС СОТ, а також питання її реформування у російській та вітчизняній літературі комплексно не досліджувалися. У жодному зі згаданих вище джерел не були розглянуті особливості офіційних переговорів стосовно реформування СВС СОТ, не був проаналізований зміст документів і пропозицій, напрацьованих в рамках цього процесу.

Як результат, на тлі недостатньої розробки в українській науковій літературі питань, пов'язаних з особливостями СВС СОТ, а також при відсутності комплексного дослідження її проблем, недоліків і можливих варіантів реформування, тема даної дисертаційної роботи є особливо актуальною і важливою.

Зв'язок роботи з науковими програмами, планами, темами. Дисертація виконана відповідно до плану науково-дослідної роботи кафедри міжнародного права Української академії зовнішньої торгівлі. Проведення даного дослідження сприяє реалізації положень Постанови Верховної Ради України № 542-V «Про рекомендації парламентських слухань на тему: “Стан підготовки вступу України до Світової організації торгівлі, проблеми та перспективи”» від 9 січня 2007 р.

 

Заказать выполнение авторской работы:

Поля, отмеченные * обязательны для заполнения:


Заказчик:


ПОИСК ДИССЕРТАЦИИ, АВТОРЕФЕРАТА ИЛИ СТАТЬИ


Доставка любой диссертации из России и Украины


ПОСЛЕДНИЕ СТАТЬИ И АВТОРЕФЕРАТЫ

Ржевский Валентин Сергеевич Комплексное применение низкочастотного переменного электростатического поля и широкополосной электромагнитной терапии в реабилитации больных с гнойно-воспалительными заболеваниями челюстно-лицевой области
Орехов Генрих Васильевич НАУЧНОЕ ОБОСНОВАНИЕ И ТЕХНИЧЕСКОЕ ИСПОЛЬЗОВАНИЕ ЭФФЕКТА ВЗАИМОДЕЙСТВИЯ КОАКСИАЛЬНЫХ ЦИРКУЛЯЦИОННЫХ ТЕЧЕНИЙ
СОЛЯНИК Анатолий Иванович МЕТОДОЛОГИЯ И ПРИНЦИПЫ УПРАВЛЕНИЯ ПРОЦЕССАМИ САНАТОРНО-КУРОРТНОЙ РЕАБИЛИТАЦИИ НА ОСНОВЕ СИСТЕМЫ МЕНЕДЖМЕНТА КАЧЕСТВА
Антонова Александра Сергеевна СОРБЦИОННЫЕ И КООРДИНАЦИОННЫЕ ПРОЦЕССЫ ОБРАЗОВАНИЯ КОМПЛЕКСОНАТОВ ДВУХЗАРЯДНЫХ ИОНОВ МЕТАЛЛОВ В РАСТВОРЕ И НА ПОВЕРХНОСТИ ГИДРОКСИДОВ ЖЕЛЕЗА(Ш), АЛЮМИНИЯ(Ш) И МАРГАНЦА(ІУ)
БАЗИЛЕНКО АНАСТАСІЯ КОСТЯНТИНІВНА ПСИХОЛОГІЧНІ ЧИННИКИ ФОРМУВАННЯ СОЦІАЛЬНОЇ АКТИВНОСТІ СТУДЕНТСЬКОЇ МОЛОДІ (на прикладі студентського самоврядування)