КОМПЕНСАЦІЇ ЗА ТРУДОВИМ ПРАВОМ УКРАЇНИ



Название:
КОМПЕНСАЦІЇ ЗА ТРУДОВИМ ПРАВОМ УКРАЇНИ
Тип: Автореферат
Краткое содержание:

 

ЗАГАЛЬНА ХАРАКТЕРИСТИКА РОБОТИ

 

Актуальність теми. Категорія компенсацій широко використовується в нормативно-правових актах про працю і в суміжних галузях права. Цей вид виплат роботодавців на користь працівників має суттєві особливості правового режиму за трудовим законодавством (зокрема, вони не враховуються при обчисленні середньої заробітної плати, із них не провадяться відрахування), законодавством про прибутковий податок з громадян (вони, за загальним правилом, не є об'єктом оподаткування), за законодавством про оподаткування прибутку підприємств (встановлюються межі віднесення виплат компенсацій на валові витрати), за сімейним законодавством (компенсації не враховуються при стягненні аліментів) і т.д.

Але на протязі тривалого часу проблема компенсацій не була предметом спеціального монографічного чи дисертаційного дослідження, що вплинуло на стан законодавства. Поняття компенсацій значною мірою втратило ознаку визначеності. Це створило труднощі для застосування тих положень трудового та інших галузей права, в яких використовується поняття компенсацій. Втрачаються орієнтири при вирішенні питань подальшого розвитку інституту компенсацій, недостатньою є соціально-економічна та соціально-політична обгрунтованість відповідних положень законодавства.

Все це суттєво зачіпає права та інтереси сторін трудового договору і викликає потребу в спеціальному дослідженні всього комплексу правових норм, що регулюють відносини між працівниками та роботодавцями з приводу компенсацій, суспільних відносин, що цими нормами регулюються та відповідних правовідносин.

Зв'язок роботи з науковими програмами, планами, темами. Тема дисертації обрана здобувачем з урахуванням високого рівня її актуальності і недостатньої наукової дослідженості. Тема дисертації затверджена 15 листопада 1999 р. на засіданні Вченої ради Таврійського національного університету ім. В.І. Вернадського.

Дисертація виконана як частина загального плану науково-дослідної роботи кафедри цивільно-правових дисциплін Таврійського національного університету ім. В.І. Вернадського; в окремих аспектах вона пов'язана з темою науково-дослідної роботи, що ведеться на юридичному факультеті з 1997 року.

 

 


Обновить код

Заказать выполнение авторской работы:

Поля, отмеченные * обязательны для заполнения:


Заказчик:


ПОИСК ДИССЕРТАЦИИ, АВТОРЕФЕРАТА ИЛИ СТАТЬИ


Доставка любой диссертации из России и Украины


ПОСЛЕДНИЕ ДИССЕРТАЦИИ

Морозов Сергей Юрьевич Судебно-медицинская оценка степени тяжести вреда здоровью при переломах костей, составляющих локтевой сустав у детей
Кузнецова Ольга Александровна Прогностическая роль морфологии и иммунотерапевтических маркеров рака молочной железы
Цой Лариса Валерьевна Роль молекулярных маркеров в диагностике почечно-клеточного рака и рака предстательной железы
Смирнова Виктория Олеговна Динамика морфологических изменений, клеточной плотности, гормоно-рецепторного статуса, экспрессии HER2 и пролиферативного индекса карцином молочной железы при проведении неоадъювантной (предоперационной) системной терапии
Руденко Екатерина Евгеньевна Иммуноморфологические механизмы развития преэклампсии беременности у женщин после вспомогательных репродуктивных технологий с использованием аллогенной яйцеклетки (донация ооцитов и суррогатное материнство)