ОСОБЛИВОСТІ ПРАВОВОГО РЕГУЛЮВАННЯ РОБОЧОГО ЧАСУ ТА ЧАСУ ВІДПОЧИНКУ ПРАЦІВНИКІВ ОВС УКРАЇНИ



Название:
ОСОБЛИВОСТІ ПРАВОВОГО РЕГУЛЮВАННЯ РОБОЧОГО ЧАСУ ТА ЧАСУ ВІДПОЧИНКУ ПРАЦІВНИКІВ ОВС УКРАЇНИ
Тип: Автореферат
Краткое содержание:

 

ЗАГАЛЬНА ХАРАКТЕРИСТИКА РОБОТИ

Актуальність теми. Подальша демократизація суспільного життя та становлення правової держави в умовах розвитку ринкової економіки потребує наведення належного порядку в сфері нормативно-правового забезпечення соціально-трудових відносин, оскільки праця є єдиним джерелом поліпшення доброту людей, зміцнення могутності та процвітання нашої незалежної держави. Працівники органів внутрішніх справ – це громадяни України, які проходять державну службу в озброєному органі виконавчої влади і від належного виконання ними своїх трудових обов’язків залежить рівень захищеності прав, свобод і законних інтересів громадян, громадський порядок,  економічний потенціал держави та її конституційний устрій.  Слід зазначити, що органи внутрішніх справ сьогодні не в повній мірі виконують завдання, поставлені перед ними суспільством. Цьому є багато причин. Вони різні за характером і сутністю. Однією із таких причин є неналежне правове регулювання трудової діяльності працівників органів внутрішніх справ, а саме їх робочого часу і часу відпочинку, що виражається в ненормованості робочого дня, невпорядкованості праці і відпочинку. В зв’язку з цим гостро постає проблема вдосконалення нормативно-правової бази, покликаної регулювати робочий час і час відпочинку працівників органів та підрозділів системи МВС України.                  

Наукове дослідження питань правового регулювання робочого часу та часу відпочинку працівників органів внутрішніх справ покликане допомогти удосконаленню як загального законодавства з питань робочого часу та часу відпочинку, так і відповідних відомчих нормативно-правових актів. Означене набуває ще більшої ваги за умов реформування трудового законодавства і прийняття нового Трудового кодексу України.

Хоча на даний час у вітчизняній і зарубіжній літературі проблемам удосконалення правового регулювання робочого часу та часу відпочинку приділяється достатня увага, однак щодо проблем  правового регулювання робочого часу і часу відпочинку працівників органів та підрозділів системи МВС України відмічається незначний інтерес серед науковців, а отже і низький ступінь досліджуваності даної проблеми. Аналізуючи наукові дослідження, присвячені проблемам правового регулювання робочого часу і часу відпочинку найманих працівників, можна зробити висновок, що організаційно-правові проблеми правового регулювання робочого часу і часу відпочинку працівників органів внутрішніх справ  предметом окремого дисертаційного дослідження ще не були.

Отже, актуальність проблеми і нерозробленість вищезазначених питань на дисертаційному рівні зумовили вибір теми цього дисертаційного дослідження.

Зв’язок роботи з науковими програмами, планами, темами. Робота виконана згідно з п 1.2. Тематики пріоритетних напрямів фундаментальних та прикладних досліджень вищих навчальних закладів та науково-дослідних установ МВС України на період 2002-2005 роки, затвердженої наказом МВС України від 30 червня 2002р. № 635, Тематикою пріоритетних напрямків дисертаційних досліджень на період 2002-2005 років, затвердженою наказом МВС України від 30 червня 2002 р. № 635 (п.1), планами наукових досліджень Національного університету внутрішніх справ (п. 2.1. Головних напрямків наукових досліджень Національного університету внутрішніх справ на 2001-2005 рр.), а також планів наукових досліджень кафедри трудового, екологічного й аграрного права і науково-дослідної лабораторії з проблем кадрового забезпечення ОВС України Національного університету внутрішніх справ.

 

 


Обновить код

Заказать выполнение авторской работы:

Поля, отмеченные * обязательны для заполнения:


Заказчик:


ПОИСК ДИССЕРТАЦИИ, АВТОРЕФЕРАТА ИЛИ СТАТЬИ


Доставка любой диссертации из России и Украины