РОЛЬ МІЖНАРОДНОГО ПРАВА У ЗДІЙСНЕННІ МИТНО-ТАРИФНОГО РЕГУЛЮВАННЯ ЗОВНІШНЬОТОРГОВЕЛЬНОЇ ДІЯЛЬНОСТІ УКРАЇНИ




  • скачать файл:
Название:
РОЛЬ МІЖНАРОДНОГО ПРАВА У ЗДІЙСНЕННІ МИТНО-ТАРИФНОГО РЕГУЛЮВАННЯ ЗОВНІШНЬОТОРГОВЕЛЬНОЇ ДІЯЛЬНОСТІ УКРАЇНИ
Тип: Автореферат
Краткое содержание:

 

ЗАГАЛЬНА ХАРАКТЕРИСТИКА РОБОТИ

 

Актуальність теми дослідження обумовлюється суттєвим зростанням значення митної справи у розвитку економіки України та необхідністю вдосконалення її правового регулювання.

Сучасний період економічного розвитку в світі характеризується посиленням інтеграційних процесів у сфері міжнародних торговельних, транспортних, науково-технічних та інших відносин. Економіка України набуває відкритішого характеру, обсяги зовнішньоекономічної діяльності постійно зростають. Країна поступово входить до світової економічної системи, однак такий, в цілому позитивний, процес інтеграції є важким, оскільки ускладнюється не тільки політичною та економічною нестабільністю в країні, недосконалістю законодавчої бази у сфері регулювання зовнішньоекономічних та зовнішньоторговельних відносин, а й тиском, який чинять на Україну держави з розвиненою та сталою економікою та країни, з якими Україна історично пов’язана тривалими економічними, соціальними, політичними та культурними зв’язками.

Одним із основних інструментів регулювання зовнішньоекономічної діяльності є митно-тарифне регулювання.

Аналіз законодавчої бази та наукової літератури у сфері митної справи та митно-тарифного регулювання зокрема показує, що попри певний прогрес в питаннях удосконалення митного законодавства України, укладення необхідних міжнародних договорів та угод тощо, залишається цілий ряд важливих питань, що потребують належного врегулювання. Значною мірою це обумовлено тим, що чинне митне законодавство далеко не повністю відповідає сучасному стану митної справи, оскільки воно не повною мірою відображає значення митної системи країни у процесі формування державного бюджету, не вирішує усіх питань митно-тарифного регулювання зовнішньоторговельної діяльності, не приділяє достатньої уваги  врегулюванню питань, пов’язаних з митними правопорушеннями і тим самим до певної міри стримує розвиток зовнішньоекономічних зв’язків, господарську та фінансову діяльність українських підприємств на внутрішньому та зовнішньому ринках.

Тема дослідження є актуальною та важливою також з огляду на процеси глобалізації світової торгівлі, участь в яких передбачає належні гармонізацію та уніфікацію митного законодавства різних країн.

Зв’язок праці з науковими програмами, планами, темами. Тематика цього дослідження є продовженням одного з напрямів науково-дослідної роботи Інституту міжнародних відносин Київського національного Університету імені Тараса Шевченка з теми “Міжнародні правові, політичні й економічні засади розвитку України” (ТЗ НДР № 01БФ048-01).

 

Заказать выполнение авторской работы:

Поля, отмеченные * обязательны для заполнения:


Заказчик:


ПОИСК ДИССЕРТАЦИИ, АВТОРЕФЕРАТА ИЛИ СТАТЬИ


Доставка любой диссертации из России и Украины


ПОСЛЕДНИЕ СТАТЬИ И АВТОРЕФЕРАТЫ

Ржевский Валентин Сергеевич Комплексное применение низкочастотного переменного электростатического поля и широкополосной электромагнитной терапии в реабилитации больных с гнойно-воспалительными заболеваниями челюстно-лицевой области
Орехов Генрих Васильевич НАУЧНОЕ ОБОСНОВАНИЕ И ТЕХНИЧЕСКОЕ ИСПОЛЬЗОВАНИЕ ЭФФЕКТА ВЗАИМОДЕЙСТВИЯ КОАКСИАЛЬНЫХ ЦИРКУЛЯЦИОННЫХ ТЕЧЕНИЙ
СОЛЯНИК Анатолий Иванович МЕТОДОЛОГИЯ И ПРИНЦИПЫ УПРАВЛЕНИЯ ПРОЦЕССАМИ САНАТОРНО-КУРОРТНОЙ РЕАБИЛИТАЦИИ НА ОСНОВЕ СИСТЕМЫ МЕНЕДЖМЕНТА КАЧЕСТВА
Антонова Александра Сергеевна СОРБЦИОННЫЕ И КООРДИНАЦИОННЫЕ ПРОЦЕССЫ ОБРАЗОВАНИЯ КОМПЛЕКСОНАТОВ ДВУХЗАРЯДНЫХ ИОНОВ МЕТАЛЛОВ В РАСТВОРЕ И НА ПОВЕРХНОСТИ ГИДРОКСИДОВ ЖЕЛЕЗА(Ш), АЛЮМИНИЯ(Ш) И МАРГАНЦА(ІУ)
БАЗИЛЕНКО АНАСТАСІЯ КОСТЯНТИНІВНА ПСИХОЛОГІЧНІ ЧИННИКИ ФОРМУВАННЯ СОЦІАЛЬНОЇ АКТИВНОСТІ СТУДЕНТСЬКОЇ МОЛОДІ (на прикладі студентського самоврядування)