ПРАВОВИЙ МЕХАНІЗМ РЕГУЛЮВАННЯ СПІЛЬНОЇ ТРАНСПОРТНОЇ ПОЛІТИКИ ЄВРОСОЮЗУ




  • скачать файл:
Название:
ПРАВОВИЙ МЕХАНІЗМ РЕГУЛЮВАННЯ СПІЛЬНОЇ ТРАНСПОРТНОЇ ПОЛІТИКИ ЄВРОСОЮЗУ
Тип: Автореферат
Краткое содержание:

 

ЗАГАЛЬНА ХАРАКТЕРИСТИКА РОБОТИ

 

Актуальність теми дисертаційного дослідження. Транспорт є надзвичайно важливою галуззю господарства Європейського Союзу (Євросоюзу) як регіонального інтеграційного об’єднання і складовою перевезень вантажів та пасажирів. Як відомо, сам процес перевезень не виробляє нового продукту, але виступає ланкою сполучення між підприємствами, сприяючи функціонуванню інших галузей європейської економіки. Природним чином транспорт сприяє і процесові інтеграції у європейському регіоні. Європейська економічна інтеграція у сфері транспорту здійснюється на принципах міжнародного економічного права, що стосуються ринку транспортних послуг як однієї з галузей міжнародної економіки, а також шляхом запровадження спільної транспортної політики (СТП), яка віддзеркалює наднаціональний характер європейської інтеграції. Правовими засобами, що забезпечують здійснення СТП, виступають акти органів Євросоюзу та міжнародні договори, учасниками яких є держави-члени Євросоюзу і треті країни.

СТП відіграє важливу роль у процесі залучення третіх країн до євроінтеграції, що відбувається на основі договірних відносин між цими країнами і Євросоюзом. Правові рамки для співпраці Євросоюзу та України в транспортній сфері встановлює Угода про партнерство та співробітництво (УПС), що запроваджує організаційно-правовий механізм співпраці між сторонами і є основою гармонізації транспортного законодавства України з нормами, які регулюють здійснення СТП. УПС передбачає укладання спеціальних угод між сторонами у сфері транспорту. Оскільки Україна зацікавлена в розвитку договірних відносин з Євросоюзом, актуальним є питання заміни чинних двосторонніх угод стосовно наземних, морських та повітряних перевезень з державами–членами  об’єднання спільним договором між Європейським співтовариством (ЄС), з одного боку, і його державами-членами та Україною – з другого. Цей договір може стосуватися доступу до ринку та правил, що встановлюють умови надання транспортних послуг. У цьому зв’язку виникає потреба в комплексному дослідженні проблеми правового регулювання транспортного сектору в Євросоюзі, що визначає актуальність теми дисертації.

Актуальність теми дослідження зумовлена також недостатнім ступенем її наукової розробки в доктрині міжнародного права.

В Україні практично відсутні спеціальні комплексні дослідження інституційної та правової основи здійснення СТП Євросоюзу. Залишилася поза межами досліджень українських вчених і важлива проблема реалізації СТП у відносинах з Україною.

Звязок роботи з науковими програмами, планами, темами. Дане дисертаційне дослідження виконане в рамках проекту Комплексної наукової програми Київського національного університету імені Тараса Шевченка «Розробка міжнародних, правових, політичних та економічних основ державності України» (№ 97128) та науково-дослідної роботи кафедри міжнародного права Інституту міжнародних відносин Київського національного університету імені Тараса Шевченка «Інтеграція України у світовий та європейський простір» (державний реєстраційний                       № 011 БФ048-01).

 

Заказать выполнение авторской работы:

Поля, отмеченные * обязательны для заполнения:


Заказчик:


ПОИСК ДИССЕРТАЦИИ, АВТОРЕФЕРАТА ИЛИ СТАТЬИ


Доставка любой диссертации из России и Украины


ПОСЛЕДНИЕ СТАТЬИ И АВТОРЕФЕРАТЫ

Ржевский Валентин Сергеевич Комплексное применение низкочастотного переменного электростатического поля и широкополосной электромагнитной терапии в реабилитации больных с гнойно-воспалительными заболеваниями челюстно-лицевой области
Орехов Генрих Васильевич НАУЧНОЕ ОБОСНОВАНИЕ И ТЕХНИЧЕСКОЕ ИСПОЛЬЗОВАНИЕ ЭФФЕКТА ВЗАИМОДЕЙСТВИЯ КОАКСИАЛЬНЫХ ЦИРКУЛЯЦИОННЫХ ТЕЧЕНИЙ
СОЛЯНИК Анатолий Иванович МЕТОДОЛОГИЯ И ПРИНЦИПЫ УПРАВЛЕНИЯ ПРОЦЕССАМИ САНАТОРНО-КУРОРТНОЙ РЕАБИЛИТАЦИИ НА ОСНОВЕ СИСТЕМЫ МЕНЕДЖМЕНТА КАЧЕСТВА
Антонова Александра Сергеевна СОРБЦИОННЫЕ И КООРДИНАЦИОННЫЕ ПРОЦЕССЫ ОБРАЗОВАНИЯ КОМПЛЕКСОНАТОВ ДВУХЗАРЯДНЫХ ИОНОВ МЕТАЛЛОВ В РАСТВОРЕ И НА ПОВЕРХНОСТИ ГИДРОКСИДОВ ЖЕЛЕЗА(Ш), АЛЮМИНИЯ(Ш) И МАРГАНЦА(ІУ)
БАЗИЛЕНКО АНАСТАСІЯ КОСТЯНТИНІВНА ПСИХОЛОГІЧНІ ЧИННИКИ ФОРМУВАННЯ СОЦІАЛЬНОЇ АКТИВНОСТІ СТУДЕНТСЬКОЇ МОЛОДІ (на прикладі студентського самоврядування)