МІЖНАРОДНО-ПРАВОВЕ СПІВРОБІТНИЦТВО ПРИЧОРНОМОРСЬКИХ ДЕРЖАВ :



Название:
МІЖНАРОДНО-ПРАВОВЕ СПІВРОБІТНИЦТВО ПРИЧОРНОМОРСЬКИХ ДЕРЖАВ
Тип: Автореферат
Краткое содержание:

 

ЗАГАЛЬНА ХАРАКТЕРИСТИКА РОБОТИ

 

Актуальність теми дисертації пов'язана з корінними змінами в світовій політиці та економіці в останнє десятиліття ХХ сторіччя,  результатом яких стало очевидне поглиблення міжнародного співробітництва держав, в тому числі й на регіональному рівні. Не можна не помітити, що прагнення до співробітництва Причорноморських держав є основною рушійною силою  розвитку Чорноморського регіону, який в географічному  аспекті охоплює Чорне й Азовське моря і розташовані на їх  узбережжі держави (Болгарію, Грузію, Росію, Румунію, Туреччину, Україну).

Зацікавленість Причорноморських держав у вирішенні проблем раціонального використання просторів і ресурсів Чорного моря, потреба в об'єднанні зусиль в інших напрямках міжнародного співробітництва “дозволяють констатувати існування тут проблемного вузла міждержавних відносин і виділити зазначений район як регіон міжнародно-правового регулювання” (Висоцький О.Ф.). Відповідно на даний момент перед вітчизняною наукою міжнародного права постала ціла низка актуальних питань, які мають відчутне практичне значення, - специфіка Чорноморського регіону,  його міжнародно-правової характеристики, місце і роль України в сучасних процесах регіонального і субрегіонального співробітництва держав, особливості  договірної практики Причорноморських держав, організаційно-правові форми їх міжнародно-правового співробітництва; правовий аналіз діяльності і статус створених у Чорноморському регіоні міжнародних організацій, характер та особливості двостороннього співробітництва Причорноморських держав тощо. Зрозуміло, що від коректного вирішення цих питань прямою мірою залежатиме  результативність зовнішньополітичної та економічної діяльності України в цьому регіоні та успіхи інтеграційних процесів, учасником яких вона є.

Крім зазначеного, актуальність  даної теми обумовлена практичною відсутністю у вітчизняній науці міжнародного права комплексних досліджень правових проблем, які виникли  у зв’язку з міжнародно-правовим співробітництвом Причорноморських держав.

Зв'язок  роботи з науковими програмами, планами, темами. Тема  дослідження затверджена вченою радою Одеської національної юридичної академії і є складовою частиною науково-дослідницької теми ОНЮА “Правові проблеми становлення і розвитку сучасної Української держави”, (державний реєстраційний № 0101U001195).

 

 


Обновить код

Заказать выполнение авторской работы:

Поля, отмеченные * обязательны для заполнения:


Заказчик:


ПОИСК ДИССЕРТАЦИИ, АВТОРЕФЕРАТА ИЛИ СТАТЬИ


Доставка любой диссертации из России и Украины