МІЖНАРОДНО-ПРАВОВЕ СПІВРОБІТНИЦТВО ПОСТРАДЯНСЬКИХ ДЕРЖАВ (НА ПРИКЛАДІ КРАЇН СНД) :



Название:
МІЖНАРОДНО-ПРАВОВЕ СПІВРОБІТНИЦТВО ПОСТРАДЯНСЬКИХ ДЕРЖАВ (НА ПРИКЛАДІ КРАЇН СНД)
Тип: Автореферат
Краткое содержание:

 

ЗАГАЛЬНА ХАРАКТЕРИСТИКА РОБОТИ

 

Актуальність теми дослідження. Формування міжнародно-правових відносин пострадянських держав відбувалась у складних політичних умовах невизначеності переспектив міжнародно-правового співробітництва та відсутності належної правової бази. Внаслідок цього переважна більшість документів, що стосувалися розпаду Радянського Союзу і закріплення правової системи нового об`єднання колишніх радянських республік, - Співдружності Незалежних Держав, -  виявилися погано підготовленими юридично.

Разом з тим, проблеми, що постійно нагромаджуються, вимагають свого осмислення. Не дивлячись на 10-річний період після розпаду СРСР, в Україні і в країнах СНД не було опубліковано роботи, в якій комплексно досліджувалась би вся сукупність проблем міжнародно-правового співробітництва пострадянських держав. Це породжує низку питань щодо правового статусу як самої СНД, так і документів, прийнятих в її межах. Тому актуальним стає дослідження проблем утворення та розвитку міжнародно-правового співробітництва пострадянських держав.

Вимагають узагальнення часом досить суперечливі точки зору з окремих проблемних питань, що виникають у діяльності СНД, висловлені в наукових статтях такими вченими як Блищенко І., Гречко Л., Пустогаров В., Фісенко В., Фісенко І., Чалий О., Шинкарецька Г., Щокін  Ю. Деякі навчальні посібники, які торкаються проблем СНД, у більшості випадків мають описовий характер, досить політизовані і не усувають зазначених прогалин в міжнародно-правовій науці.

Крім того, актуальність теми обумовлена також іншими обставинами. Дослідження проблем правонаступництва колишнього СРСР надає можливості Україні грунтовно формулювати свою міжнародно-правову позицію во взаємовідносинах з іншими пострадянськими державами.

Аналіз спільних елементів у конституціях різних пострадянських держав дозволяє виявити певні стандарти та врахувати досвід інших держав при проведенні конституційної реформи в Україні.

Підготовлена робота – одна з перших спроб розібратися в суті юридичних проблем, що виникають у міжнародно-правовому співробітництві пострадянських держав.

Зв’язок роботи з науковими програмами, планами, темами. Дисертаційна робота базується на планах наукових досліджень Національної юридичної академії України імені Ярослава Мудрого і виконана в рамках державної цільової комплексної програми “Проблеми історії, теорії та практики державного права іноземних країн і міжнародного права (Основне. Пріоритетне)” (державна реєстрація № 0186.0.070868).

 

 


Обновить код

Заказать выполнение авторской работы:

Поля, отмеченные * обязательны для заполнения:


Заказчик:


ПОИСК ДИССЕРТАЦИИ, АВТОРЕФЕРАТА ИЛИ СТАТЬИ


Доставка любой диссертации из России и Украины