ПРАВО НА ПРАЦЮ В УКРАЇНІ В УМОВАХ РИНКОВОЇ ЕКОНОМІКИ



Название:
ПРАВО НА ПРАЦЮ В УКРАЇНІ В УМОВАХ РИНКОВОЇ ЕКОНОМІКИ
Тип: Автореферат
Краткое содержание:

 

ЗАГАЛЬНА ХАРАКТЕРИСТИКА РОБОТИ

 

Актуальність дослідження. Нові соціально-економічні умови - різноманіття форм власності, ринкові відносини, впровадження нових методів господарювання, свобода підприємницької діяльності, формування ринку праці неминуче вносять істотні зміни в зміст категорії ,,право на працю”. Заборона примусової праці, реальне втілення принципу свободи праці обумовили появу раніше невідомих проблем, які потребують вивчення і наукового обгрунтування. Норми права, які регулюють суспільні відносини, пов’язані з реалізацією права на працю, ще досить недосконалі і містять у собі низку протиріч. Практичне застосування чинного законодавства, яке стосується реалізації права на працю, свідчить про необхідність його глибокого теоретичного дослідження та вдосконалення, що є актуальним завданням науки трудового права.

Слід зауважити, що право на працю як основне соціально-економічне право постійно перебуває в центрі уваги правової науки. У юридичній літературі є роботи, які досліджують як проблеми права на працю в цілому, так і окремі його аспекти. Насамперед це монографічні роботи Пашерстника А.Є. (1951 р.), Смирнова О.В. (1964 р.), Єгорова В.В. (1986 р.). Цінним джерелом при підготовці дисертації стали і роботи Александрова М.Г., Бегічева Б.К., Бугрова Л.Ю., Бару М.Й., Гінцбурга Л.Я., Єрьоменка В.В., Жернакова В.В., Орловського Ю.П., Пилипенка П.Д., Процевського О.І., Прокопенка В.І., Пашкова О.С., Скобелкіна В.М., Уржинського К.П. та ін. авторів. Однак багато з цих робіт виконано за часів існування СРСР, а дослідження, що з'явилися останнім часом в Україні, ще не враховують повною мірою тих змін, які відбуваються в суспільстві.

Таким чином, зміни в соціально-економічному і правовому житті нашого суспільства, теоретичні і практичні проблеми, пов'язані з поглибленим аналізом права громадян на працю і які мають виняткову актуальність в умовах становлення ринкових відносин в Україні, і обумовили вибір теми дисертаційного дослідження.

Зв’язок роботи з науковими програмами, планами та темами. Дисертаційне дослідження з теми „Право на працю в Україні в умовах ринкової економіки” здійснене відповідно до пріоритетних напрямів розвитку науки і техніки на період до 2006 року, встановленими Законом України ,,Про пріоритетні напрями розвитку науки і техніки” від 11.07.2001 р., планів наукових досліджень кафедри цивільно-правових дисциплін Харківського державного педагогічного університету ім. Г.С. Сковороди в рамках державної наукової програми ,,Правові засади розбудови державності”, затвердженої постановою Кабінету Міністрів України від 24.12.2001 р. №1716 ,,Про затвердження переліку державних наукових і науково-технічних програм з пріоритетних напрямків розвитку науки і техніки на 2002-2006 роки”.

 

 


Обновить код

Заказать выполнение авторской работы:

Поля, отмеченные * обязательны для заполнения:


Заказчик:


ПОИСК ДИССЕРТАЦИИ, АВТОРЕФЕРАТА ИЛИ СТАТЬИ


Доставка любой диссертации из России и Украины