МІЖНАРОДНЕ ГУМАНІТАРНЕ ПРАВО, ЩО ЗАСТОСОВУЄТЬСЯ В ПЕРІОД ЗБРОЙНИХ КОНФЛІКТІВ, ТА ІМПЛЕМЕНТАЦІЯ ЙОГО УКРАЇНОЮ




  • скачать файл:
Название:
МІЖНАРОДНЕ ГУМАНІТАРНЕ ПРАВО, ЩО ЗАСТОСОВУЄТЬСЯ В ПЕРІОД ЗБРОЙНИХ КОНФЛІКТІВ, ТА ІМПЛЕМЕНТАЦІЯ ЙОГО УКРАЇНОЮ
Тип: Автореферат
Краткое содержание:

 

ЗАГАЛЬНА ХАРАКТЕРИСТИКА РОБОТИ

 

Актуальність теми дослідження. Цілий ряд положень, що містяться в Керівних ідеях, присвячених 50-ій річниці прийняття Загальної декларації прав людини та затверджених Резолюцією Генеральної Асамблеї ООН 51/88, прийнятою 12 грудня 1996 р., таких як “повага до гідності всіх людей – найвища мета – усі люди мають однакові універсальні права – воля, рівність, відсутність дискримінації”, виступають не тільки як ідеологічна парадигма світового співтовариства, але і є своєрідним мегатрендом світового розвитку. Відповідно до цього, плани конкретних дій держав – членів світового співтовариства спрямовані на досягнення статутних цілей ООН за допомогою вирішення найважливіших проблем взаємовідносин людини і держави, законодавчого визначення і дотримання конкретною державою правового статусу людини. Ці завдання ще більш актуалізуються, набувають пріоритетність і домінантність в екстраординарних умовах, коли відбуваються дії, що являють собою загрозу миру, порушення миру чи прямий акт агресії.

Актуальність теми дослідження визначається низкою важливих обставин статутарного і функціонального характеру, що знаходять свій зримий прояв як у процесі міжнародного співробітництва держав на міжнародній арені, так і в результаті об'єктивного зростання необхідності міжнародного захисту прав людини від негативних факторів, які виникають за умов екстраординарного функціонування державності у період збройного конфлікту за допомогою міжнародного гуманітарного права (МГП).

Зв'язок роботи з науковими програмами, планами, темами. Дисертаційне дослідження здійснювалося як складова частина тематики досліджень, проведених Одеською національною юридичною академією з теми “Правові проблеми становлення і розвитку сучасної Української держави” (державний реєстраційний номер 0101U001195).

 

Заказать выполнение авторской работы:

Поля, отмеченные * обязательны для заполнения:


Заказчик:


ПОИСК ДИССЕРТАЦИИ, АВТОРЕФЕРАТА ИЛИ СТАТЬИ


Доставка любой диссертации из России и Украины


ПОСЛЕДНИЕ СТАТЬИ И АВТОРЕФЕРАТЫ

Ржевский Валентин Сергеевич Комплексное применение низкочастотного переменного электростатического поля и широкополосной электромагнитной терапии в реабилитации больных с гнойно-воспалительными заболеваниями челюстно-лицевой области
Орехов Генрих Васильевич НАУЧНОЕ ОБОСНОВАНИЕ И ТЕХНИЧЕСКОЕ ИСПОЛЬЗОВАНИЕ ЭФФЕКТА ВЗАИМОДЕЙСТВИЯ КОАКСИАЛЬНЫХ ЦИРКУЛЯЦИОННЫХ ТЕЧЕНИЙ
СОЛЯНИК Анатолий Иванович МЕТОДОЛОГИЯ И ПРИНЦИПЫ УПРАВЛЕНИЯ ПРОЦЕССАМИ САНАТОРНО-КУРОРТНОЙ РЕАБИЛИТАЦИИ НА ОСНОВЕ СИСТЕМЫ МЕНЕДЖМЕНТА КАЧЕСТВА
Антонова Александра Сергеевна СОРБЦИОННЫЕ И КООРДИНАЦИОННЫЕ ПРОЦЕССЫ ОБРАЗОВАНИЯ КОМПЛЕКСОНАТОВ ДВУХЗАРЯДНЫХ ИОНОВ МЕТАЛЛОВ В РАСТВОРЕ И НА ПОВЕРХНОСТИ ГИДРОКСИДОВ ЖЕЛЕЗА(Ш), АЛЮМИНИЯ(Ш) И МАРГАНЦА(ІУ)
БАЗИЛЕНКО АНАСТАСІЯ КОСТЯНТИНІВНА ПСИХОЛОГІЧНІ ЧИННИКИ ФОРМУВАННЯ СОЦІАЛЬНОЇ АКТИВНОСТІ СТУДЕНТСЬКОЇ МОЛОДІ (на прикладі студентського самоврядування)