МІЖНАРОДНО-ПРАВОВІ ПОГЛЯДИ АКАДЕМІКА В.Е. ГРАБАРЯ




  • скачать файл:
Название:
МІЖНАРОДНО-ПРАВОВІ ПОГЛЯДИ АКАДЕМІКА В.Е. ГРАБАРЯ
Тип: Автореферат
Краткое содержание:

 

ЗАГАЛЬНА ХАРАКТЕРИСТИКА РОБОТИ

Актуальність теми дисертації. Дослідження історії міжнародного права та міжнародно-правової думки завжди було одним з найважливіших завдань науки міжнародного права, бо без знання її попередніх досягнень неможливо зрозуміти сучасне міжнародне право.

Однією з найвидатніших постатей в українській та російській науці міжнародного права був професор В.Е. Грабар (1865-1956) – академік НАН України, автор більше ніж 150 наукових праць у галузі міжнародного права. Його внесок у розвиток вітчизняної міжнародно-правової науки важко переоцінити. Як зазначав В.М. Корецький, В.Е. Грабар мав величезні знання, які можна побачити у всіх його працях, він не знав собі рівних у дослідженнях з історії середньовічного міжнародного права. Ряд фунда­ментальних праць В.Е. Грабаря, присвячених історії міжнародного права, принесли вченому світове визнання, а чимало міжнародно-правових концепцій В.Е. Грабаря, зокрема з проблем співвідношення війни та міжнародного права та реальної рівності держав, і нині не втратили свого значення для розуміння глибинних процесів розвитку міжнародного права.

Визнанням цінності наукової спадщини В.Е. Грабаря для розвитку сучасної науки міжнародного права є опублікування Оксфордським університетом англійською мовою відомої праці В.Е. Грабаря “Матеріали з історії літератури міжнародного права в Росії. 1647-1917”. Це видання було підготовлено завдяки титанічній праці професора Лондонського університету, іноземного члена Національної академії наук України У.Е. Батлера, який переклав цю книгу англійською мовою, написав до неї вступну статтю та підготував бібліографію праць вченого.

Разом з тим у вітчизняній і зарубіжній юридичній літературі поки що немає повного дослідження наукової діяльності В.Е. Грабаря та узагальнення її значення для розвитку вітчизняної міжнародно-правової науки як складової частини світової науки міжнародного права. Існують лише праці, присвячені вивченню окремих аспектів різноманітної творчості В.Е. Грабаря. Ці дослідження носять переважно довідково-біографічний характер (В.М. Дурденевський, А.М. Лодиженський, А.Т. Уусталь, М.М. Богуславський, М.В. Миронов, В.Н. Денисов, І.Б. Усенко, Ю.С. Шемшученко) або є оцінками окремих фундаментальних праць В.Е. Грабаря (Л.О. Камаровський, В.М. Корецький). Аналогічний характер має і згадане вище дослідження У.Е. Батлера.

Зв’язок роботи з науковими програмами, планами, темами. Тема дисертації є складовою частиною планової теми Інституту держави і права ім. В.М. Корецького НАН України “Застосування норм міжнародного права у внутрішньому правопорядку України”, яка розробляється в рамках проблеми “Україна в системі сучасного міжнародного правопорядку: теорія і практика” (номер державної реєстрації – 0100U000800).

 

Заказать выполнение авторской работы:

Поля, отмеченные * обязательны для заполнения:


Заказчик:


ПОИСК ДИССЕРТАЦИИ, АВТОРЕФЕРАТА ИЛИ СТАТЬИ


Доставка любой диссертации из России и Украины


ПОСЛЕДНИЕ СТАТЬИ И АВТОРЕФЕРАТЫ

Ржевский Валентин Сергеевич Комплексное применение низкочастотного переменного электростатического поля и широкополосной электромагнитной терапии в реабилитации больных с гнойно-воспалительными заболеваниями челюстно-лицевой области
Орехов Генрих Васильевич НАУЧНОЕ ОБОСНОВАНИЕ И ТЕХНИЧЕСКОЕ ИСПОЛЬЗОВАНИЕ ЭФФЕКТА ВЗАИМОДЕЙСТВИЯ КОАКСИАЛЬНЫХ ЦИРКУЛЯЦИОННЫХ ТЕЧЕНИЙ
СОЛЯНИК Анатолий Иванович МЕТОДОЛОГИЯ И ПРИНЦИПЫ УПРАВЛЕНИЯ ПРОЦЕССАМИ САНАТОРНО-КУРОРТНОЙ РЕАБИЛИТАЦИИ НА ОСНОВЕ СИСТЕМЫ МЕНЕДЖМЕНТА КАЧЕСТВА
Антонова Александра Сергеевна СОРБЦИОННЫЕ И КООРДИНАЦИОННЫЕ ПРОЦЕССЫ ОБРАЗОВАНИЯ КОМПЛЕКСОНАТОВ ДВУХЗАРЯДНЫХ ИОНОВ МЕТАЛЛОВ В РАСТВОРЕ И НА ПОВЕРХНОСТИ ГИДРОКСИДОВ ЖЕЛЕЗА(Ш), АЛЮМИНИЯ(Ш) И МАРГАНЦА(ІУ)
БАЗИЛЕНКО АНАСТАСІЯ КОСТЯНТИНІВНА ПСИХОЛОГІЧНІ ЧИННИКИ ФОРМУВАННЯ СОЦІАЛЬНОЇ АКТИВНОСТІ СТУДЕНТСЬКОЇ МОЛОДІ (на прикладі студентського самоврядування)