ОСОБЛИВОСТІ РЕАЛІЗАЦІЇ ПРАВА НА ПРАЦЮ В ОРГАНАХ ВНУТРІШНІХ СПРАВ УКРАЇНИ




  • скачать файл:
Название:
ОСОБЛИВОСТІ РЕАЛІЗАЦІЇ ПРАВА НА ПРАЦЮ В ОРГАНАХ ВНУТРІШНІХ СПРАВ УКРАЇНИ
Тип: Автореферат
Краткое содержание:

 

ЗАГАЛЬНА ХАРАКТЕРИСТИКА РОБОТИ

 

Актуальність теми дослідження. Із прийняттям Конституції України розпочався новий етап розбудови Української держави, що викликало необхідність реформування чинного законодавства. Реформуванню підлягають практично всі сфери державотворення, в тому числі й інституалізація державної служби, що провадиться відповідно до розробленої стратегії, спрямованої на підвищення ефективності професійної діяльності й авторитету державних службовців. У рамках названих проблем актуальним є питання реалізації права на державну службу, зокрема, особливості реалізації права на працю в органах внутрішніх справ (далі – ОВС). Як у колишньому Радянському Союзі, так і в сьогоднішній Україні дослідженням цих питань займалися переважно вчені в галузі адміністративного права, більшість із яких заперечувала належність державних службовців до суб’єктів трудового права. Аспект належності працівників ОВС до державних службовців підлягає вивченню при збереженні поширення на них загальних трудових гарантій, встановлених Кодексом законів про працю України та іншими нормативно-правовими актами у галузі трудового права.

Реалізація права на службу в ОВС має свої особливості, зумовлені завданнями та функціями, покладеними на ці органи, які визначені спеціальним законодавством: Законом України “Про міліцію” від              20 грудня 1990 р., Положенням про проходження служби рядовим і начальницьким складом органів внутрішніх справ України від 29 серпня 1991 р. та іншими нормативно-правовими актами, відповідно до яких діяльність ОВС України спрямована на забезпечення особистої безпеки громадян, попередження і припинення злочинів, здійснення заходів щодо охорони громадського порядку й забезпечення громадської безпеки, надання допомоги громадянам, посадовим особам, підприємствам, установам, організаціям і громадським об’єднанням у здійсненні їх законних прав та інтересів. Вивчення цих особливостей дозволить вважати службу в ОВС різновидом трудової діяльності в рамках суспільного поділу праці, специфіка якої полягає у взаємозалежності трудо-правового й адміністративно-правового статусу працівників цих органів. У зв’язку із динамічними змінами змісту й реалізації державної служби є актуальним питання вдосконалення правового регулювання праці працівників ОВС та практичного застосування трудового законодавства, тому що деякі положення чинних нормативно-правових актів не відповідають вимогам щодо проведення професійної орієнтації й процедури відбору кадрів. Ефективна робота при проведенні конкурсу при прийнятті на службу, та забезпечення прозорості і гласності під час проходження служби та її припинення позитивно позначиться на підвищенні ефективності функціонування органів системи МВС України. Дослідженню підлягає виявлення співвідношення по регулюванню вказаних правовідносин між правовими нормами Кодексу законів про працю України і спеціального законодавства.

Праця працівників ОВС піддавалася дослідженню з точки зору трудового права, разом з тим питання особливостей реалізації права на працю потребує комплексного дослідження. Дисертація підготовлена з урахуванням напрацювань, які провели В.Б. Авер’янов, М.Г. Александров, С.С. Алєксєєв, О.М. Бандурка, О.В. Батанов, Д.М. Бахрах, Ю.П. Битяк, В.С. Венедіктов, П.К. Гончаров, Ю.П, Дмитренко, Д.О. Єрмоленко, Є.Ж. Жанабилов, В.В. Жернаков, М.І. Іншин, О.М. Костюков, О.В. Лавриненко, Ю.В. Лаврік, І.П. Лаврінчук, Б.М. Лазарєв, В.М. Манохін, Н.П. Матюхіна, І.М. Пахомов, А.Є. Пашерстник, А.С. Пашков, Ю.А. Петров, П.Д. Пилипенко, В.І. Прокопенко, А.М. Роша, Л.А. Сергієнко, О.В. Смірнов, С.С. Студенікін, А.Т. Усольцев, В.І. Щербина та ін.

Наукова і практична значимість особливостей правового регулювання реалізації права на працю працівниками ОВС, недостатня їх розробленість саме з позицій трудового права, дискусійність значної кількості питань обумовили вибір теми цього дослідження, спрямованого на усунення прогалин і протиріч, які негативно впливають на сучасну практичну діяльність працівників ОВС України та їх соціально-правовий захист.

 

Заказать выполнение авторской работы:

Поля, отмеченные * обязательны для заполнения:


Заказчик:


ПОИСК ДИССЕРТАЦИИ, АВТОРЕФЕРАТА ИЛИ СТАТЬИ


Доставка любой диссертации из России и Украины


ПОСЛЕДНИЕ СТАТЬИ И АВТОРЕФЕРАТЫ

Ржевский Валентин Сергеевич Комплексное применение низкочастотного переменного электростатического поля и широкополосной электромагнитной терапии в реабилитации больных с гнойно-воспалительными заболеваниями челюстно-лицевой области
Орехов Генрих Васильевич НАУЧНОЕ ОБОСНОВАНИЕ И ТЕХНИЧЕСКОЕ ИСПОЛЬЗОВАНИЕ ЭФФЕКТА ВЗАИМОДЕЙСТВИЯ КОАКСИАЛЬНЫХ ЦИРКУЛЯЦИОННЫХ ТЕЧЕНИЙ
СОЛЯНИК Анатолий Иванович МЕТОДОЛОГИЯ И ПРИНЦИПЫ УПРАВЛЕНИЯ ПРОЦЕССАМИ САНАТОРНО-КУРОРТНОЙ РЕАБИЛИТАЦИИ НА ОСНОВЕ СИСТЕМЫ МЕНЕДЖМЕНТА КАЧЕСТВА
Антонова Александра Сергеевна СОРБЦИОННЫЕ И КООРДИНАЦИОННЫЕ ПРОЦЕССЫ ОБРАЗОВАНИЯ КОМПЛЕКСОНАТОВ ДВУХЗАРЯДНЫХ ИОНОВ МЕТАЛЛОВ В РАСТВОРЕ И НА ПОВЕРХНОСТИ ГИДРОКСИДОВ ЖЕЛЕЗА(Ш), АЛЮМИНИЯ(Ш) И МАРГАНЦА(ІУ)
БАЗИЛЕНКО АНАСТАСІЯ КОСТЯНТИНІВНА ПСИХОЛОГІЧНІ ЧИННИКИ ФОРМУВАННЯ СОЦІАЛЬНОЇ АКТИВНОСТІ СТУДЕНТСЬКОЇ МОЛОДІ (на прикладі студентського самоврядування)