ОБЛІК І КОНТРОЛЬ ОПОДАТКУВАННЯ СІЛЬСЬКОГОСПОДАРСЬКОГО ВИРОБНИЦТВА В УКРАЇНІ ТА ЙОРДАНІЇ




  • скачать файл:
Название:
ОБЛІК І КОНТРОЛЬ ОПОДАТКУВАННЯ СІЛЬСЬКОГОСПОДАРСЬКОГО ВИРОБНИЦТВА В УКРАЇНІ ТА ЙОРДАНІЇ
Тип: Автореферат
Краткое содержание:

 

ОСНОВНИЙ ЗМІСТ ДИСЕРТАЦІЙНОЇ РОБОТИ

 

У вступі обгрунтована актуальність теми дисертаційної роботи, визначено мету, основні завдання, об’єкт і предмет дослідження, розкрито наукову новизну і практичне значення отриманих наукових результатів, представлений особистий внесок здобувача, наведено відомості про апробацію результатів досліджень та опубліковані наукові праці.

У першому розділі “Теоретичні основи обліку та контролю оподаткування” висвітлено економічний зміст податків, вказано їх місце в теперішній дійсності, виділено основні передумови виникнення оподаткування, проаналізовано суб’єкти та об’єкти податкового обліку і контролю, критично розглянуті положення податкових відносин в облікових координатах (дебеткредит), виконано порівняльний аналіз податкових систем України та Йорданії в напрямі вдосконалення обліку і контролю податкових відносин сільськогосподарських підприємств.

Система оподаткування в Україні зумовила появу податкового обліку, необхідність якого передбачено на законодавчому рівні. Проте відсутні теоретичні підходи до ведення податкового обліку, а тому практично самостійно він не існує. Інформацію для нарахування податків і про їх сплату забезпечує фінансовий облік. У сільськогосподарських підприємствах України та Йорданії немає потреби ізольовано вести податковий облік. Єдина інтегрована система бухгалтерського обліку забезпечує вимоги податкового законодавства.

В Україні функціонують понад 40 тис. фермерських господарств. В окремих із них до десяти гектарів землі в обробітку, в інших – по кілька сотень. Значну кількість продукції виробляють дрібні селянські господарства. В Йорданії також функціонують різні за розміром виробники сільськогос-подарської продукції. В таких умовах необхідно підходити диференційовано до ведення обліку виробництва і формування інформації з оподаткування.  

В Йорданії існує приватна власність на землю. Земельні ділянки залучаються в господарський оборот і є об’єктом обліку та контролю. Як показує досвід Йорданії, визначення грошової оцінки землі і взяття її на баланс підприємствами позитивно впливає на процес виробництва сільськогос-подарської продукції.

Вимоги сільськогосподарських товаровиробників забезпечує облік, побудований на методі “витративипуск”, з використанням подвійного запису.

Як показує характеристика податкової системи з точки зору економічного стану держави (табл. 1), рівень податкового тиску в Йорданії нижчий, ніж в Україні. Виробництво ВВП на душу населення в Україні та Йорданії майже однакове (відмінність становить 5 %). З іншого боку, має місце розрив відповідності між дохідною і видатковою частинами зведеного бюджету. Однак дефіцит розміром у 13,4 % частково усувається зовнішньою допомогою Йорданії і зменшується орієнтовно до 4 % згідно з даними міністерства фінансів Йорданії.

Проте, незважаючи на подібність економічного рівня розвитку країн, система оподаткування Йорданії має більш якісний рівень, що забезпечує планові надходження грошових коштів до бюджету країни. 

 

Заказать выполнение авторской работы:

Поля, отмеченные * обязательны для заполнения:


Заказчик:


ПОИСК ДИССЕРТАЦИИ, АВТОРЕФЕРАТА ИЛИ СТАТЬИ


Доставка любой диссертации из России и Украины


ПОСЛЕДНИЕ СТАТЬИ И АВТОРЕФЕРАТЫ

Ржевский Валентин Сергеевич Комплексное применение низкочастотного переменного электростатического поля и широкополосной электромагнитной терапии в реабилитации больных с гнойно-воспалительными заболеваниями челюстно-лицевой области
Орехов Генрих Васильевич НАУЧНОЕ ОБОСНОВАНИЕ И ТЕХНИЧЕСКОЕ ИСПОЛЬЗОВАНИЕ ЭФФЕКТА ВЗАИМОДЕЙСТВИЯ КОАКСИАЛЬНЫХ ЦИРКУЛЯЦИОННЫХ ТЕЧЕНИЙ
СОЛЯНИК Анатолий Иванович МЕТОДОЛОГИЯ И ПРИНЦИПЫ УПРАВЛЕНИЯ ПРОЦЕССАМИ САНАТОРНО-КУРОРТНОЙ РЕАБИЛИТАЦИИ НА ОСНОВЕ СИСТЕМЫ МЕНЕДЖМЕНТА КАЧЕСТВА
Антонова Александра Сергеевна СОРБЦИОННЫЕ И КООРДИНАЦИОННЫЕ ПРОЦЕССЫ ОБРАЗОВАНИЯ КОМПЛЕКСОНАТОВ ДВУХЗАРЯДНЫХ ИОНОВ МЕТАЛЛОВ В РАСТВОРЕ И НА ПОВЕРХНОСТИ ГИДРОКСИДОВ ЖЕЛЕЗА(Ш), АЛЮМИНИЯ(Ш) И МАРГАНЦА(ІУ)
БАЗИЛЕНКО АНАСТАСІЯ КОСТЯНТИНІВНА ПСИХОЛОГІЧНІ ЧИННИКИ ФОРМУВАННЯ СОЦІАЛЬНОЇ АКТИВНОСТІ СТУДЕНТСЬКОЇ МОЛОДІ (на прикладі студентського самоврядування)