БУХГАЛТЕРСЬКИЙ ОБЛІК ВЛАСНОГО КАПІТАЛУ ПІДПРИЄМСТВ РІЗНИХ ОРГАНІЗАЦІЙНО-ПРАВОВИХ ФОРМ




  • скачать файл:
Название:
БУХГАЛТЕРСЬКИЙ ОБЛІК ВЛАСНОГО КАПІТАЛУ ПІДПРИЄМСТВ РІЗНИХ ОРГАНІЗАЦІЙНО-ПРАВОВИХ ФОРМ
Тип: Автореферат
Краткое содержание:

 

У вступі обґрунтовано актуальність теми дослідження, визначено мету, завдання та робочу гіпотезу, об’єкт і предмет дослідження, розкрито наукову новизну та практичне значення отриманих наукових результатів, розглянуто ступінь розробки проблематики, вказано теоретичну базу дослідження.

Перший розділ Економічні, правові та методичні основи бухгалтерського обліку власного капіталу” присвячено обґрунтуванню поняття “власний капітал”, запропоновано його складові з урахуванням зарубіжної і вітчизняної практики господарювання, розглянуто складові власного капіталу як об’єктів бухгалтерського обліку.

Управління процесом господарювання в умовах виходу з економічної кризи вимагає формування наукового підходу до фінансування діяльності підприємства та обґрунтування положеннями економічної теорії, що обумовлює її розвиток. Використання основних категорій економічної теорії в регулюванні мікро- та макроекономічних процесів зумовлює необхідність розрахунку відповідних аналітичних показників на основі облікової інформації. Встановлено, що оцінка фінансового стану підприємства дозволяє отримати необхідну інформацію для прийняття інвестиційних рішень, вибору обсягів діяльності, що забезпечать окупність витрат і отримання прибутку.

Актуалізація питання забезпечення прибутковості інвестицій вимагає побудови ефективної системи господарювання на рівні підприємства як основних об’єктів інвестицій. Досягти цього можна за рахунок раціонального управління власним капіталом підприємства. Відсутність достовірної та своєчасної інформації про зміни в складових власного капіталу підприємства зумовлює неефективне управління джерелами фінансування майна підприємства, зростання нераціонального його використання, невиконання статутних вимог.

Відповідно до Стратегії розвитку України “Україна 2020: Стратегія національної модернізації”, розробленої Міністерством економіки України в 2009 р., передбачається оптимальне використання і розширене відтворення матеріально-технічної бази підприємств на основі удосконалення методів її фінансування. Цей процес ускладнюється відсутністю належної інформаційної бази для управління власним капіталом підприємства, що не сприяє цілісності управлінського процесу в цілому. Враховуючи важливість даного питання, постає необхідність розробки відповідної системи обліково-аналітичного забезпечення управління власним капіталом і визначення відповідних вимог до неї: 1) надання інформації про складові власного капіталу; 2) інформаційне забезпечення прийняття рішень щодо змін у власному капіталі та оцінка ефективності його використання.

На підставі результатів аналізу підходів вчених з’ясовано, що поняття “власний капітал” єдиного визначення не має, що зумовлено його різноспрямованими функціями. Останні визначаються наявністю різних інтересів щодо власного капіталу в суб’єктів економічних відносин – власників, працівників підприємства, кредиторів і держави. Встановлено, що визначення поняття “власний капітал” доцільно розглядати в аспектах, наведених на рис. 1.

 

Заказать выполнение авторской работы:

Поля, отмеченные * обязательны для заполнения:


Заказчик:


ПОИСК ДИССЕРТАЦИИ, АВТОРЕФЕРАТА ИЛИ СТАТЬИ


Доставка любой диссертации из России и Украины


ПОСЛЕДНИЕ СТАТЬИ И АВТОРЕФЕРАТЫ

Ржевский Валентин Сергеевич Комплексное применение низкочастотного переменного электростатического поля и широкополосной электромагнитной терапии в реабилитации больных с гнойно-воспалительными заболеваниями челюстно-лицевой области
Орехов Генрих Васильевич НАУЧНОЕ ОБОСНОВАНИЕ И ТЕХНИЧЕСКОЕ ИСПОЛЬЗОВАНИЕ ЭФФЕКТА ВЗАИМОДЕЙСТВИЯ КОАКСИАЛЬНЫХ ЦИРКУЛЯЦИОННЫХ ТЕЧЕНИЙ
СОЛЯНИК Анатолий Иванович МЕТОДОЛОГИЯ И ПРИНЦИПЫ УПРАВЛЕНИЯ ПРОЦЕССАМИ САНАТОРНО-КУРОРТНОЙ РЕАБИЛИТАЦИИ НА ОСНОВЕ СИСТЕМЫ МЕНЕДЖМЕНТА КАЧЕСТВА
Антонова Александра Сергеевна СОРБЦИОННЫЕ И КООРДИНАЦИОННЫЕ ПРОЦЕССЫ ОБРАЗОВАНИЯ КОМПЛЕКСОНАТОВ ДВУХЗАРЯДНЫХ ИОНОВ МЕТАЛЛОВ В РАСТВОРЕ И НА ПОВЕРХНОСТИ ГИДРОКСИДОВ ЖЕЛЕЗА(Ш), АЛЮМИНИЯ(Ш) И МАРГАНЦА(ІУ)
БАЗИЛЕНКО АНАСТАСІЯ КОСТЯНТИНІВНА ПСИХОЛОГІЧНІ ЧИННИКИ ФОРМУВАННЯ СОЦІАЛЬНОЇ АКТИВНОСТІ СТУДЕНТСЬКОЇ МОЛОДІ (на прикладі студентського самоврядування)