БУХГАЛТЕРСЬКИЙ ОБЛІК І КОНТРОЛЬ ВИРОБНИЧИХ ЗАПАСІВ: ЛОГІСТИЧНИЙ ПІДХІД




  • скачать файл:
Название:
БУХГАЛТЕРСЬКИЙ ОБЛІК І КОНТРОЛЬ ВИРОБНИЧИХ ЗАПАСІВ: ЛОГІСТИЧНИЙ ПІДХІД
Тип: Автореферат
Краткое содержание:

 

У вступі обґрунтовано актуальність теми дисертації, визначено мету, завдання, об’єкт і предмет дослідження, сформульовано робочу гіпотезу, надано характеристику методів дослідження, розкрито наукову новизну та практичне значення отриманих наукових результатів.

У першому розділі “Теоретичні засади бухгалтерського обліку виробничих запасів в логістичному середовищі управління ними” визначено особливості розвитку та становлення логістики в сучасних умовах господарювання, обґрунтовано місце логістики в системі економічних наук та її зв’язок з прикладними сферами економічних знань, в т.ч. з бухгалтерським обліком , розроблено класифікацію логістики для цілей бухгалтерського обліку.

В сучасній вітчизняній економіці все більшого поширення набуває логістична концепція ресурсного забезпечення, що є системою поглядів на удосконалення господарської діяльності шляхом раціоналізації управління виробничими запасами. Це обумовлено високою часткою у вартості продукту витрат, пов’язаних зі збереженням, транспортуванням, пакуванням та іншими операціями, які забезпечують рух матеріального потоку. Застосування концепції, принципів, підходів та методів логістики в управлінні виробничими запасами дозволяє отримати значну економію та зменшити запаси до оптимально можливого рівня.

Обґрунтування ролі логістики в системі управління виробничими запасами з урахуванням її економічного змісту дозволило розкрити сутність терміну “логістика виробничих запасів”, під яким розуміємо процес управління, що включає організацію, планування, контроль повного циклу економічної діяльності підприємства, в частині зберігання і переміщення виробничих запасів та доведення їх до виробничого процесу, що супроводжується наскрізним інформаційним потоком; та “логістичні витрати” – витрати на виконання логістичних операцій (складування, транспортування, збір, збереження і передача даних про замовлення, запаси, поставки і т.д.), що сприяє уніфікувати термінологію в економічній сфері.

Встановлені особливості бухгалтерського обліку запасів в контексті еволюції логістики забезпечили можливість виділити чотири етапи її розвитку, які обумовлені суспільними перетвореннями: 1) фрагментація, 2) становлення, 3) розвиток, 4) інтеграція) (рис. 1).

Логістика виступає якісно новим економічним інструментом підвищення ефективності управління ресурсами суб’єктів господарювання, в т.ч. виробничими запасами. Відсутність науково-обґрунтованих розробок в частині визначення місця логістики в системі управління матеріальними потоками, а також недосконалість організаційно-методичного забезпечення логістичного процесу загострюють проблему синхронізації інформаційних потоків між системами бухгалтерського обліку та логістики, що знижує ефективність прийнятих рішень в сфері управління виробничими запасами підприємств.

Проведений аналіз наукових досліджень з проблем логістики дозволив встановити її місце в системі економічних наук та обґрунтувати міжпредметні зв’язки між прикладними сферами економічних знань, в т.ч. бухгалтерським обліком. Це дозволило обґрунтувати особливості управління запасами на основі логістичного підходу та окреслити проблемні питання, зокрема: невідповідність діючих теоретико-методичного інструментарію вимогам управління виробничими запасами; відсутність методичного забезпечення облікового відображення запасів та логістичних витрат; неврегульованість організаційно-методичних положень внутрішньогосподарського контролю в сучасних умовах господарювання.

 

 

Заказать выполнение авторской работы:

Поля, отмеченные * обязательны для заполнения:


Заказчик:


ПОИСК ДИССЕРТАЦИИ, АВТОРЕФЕРАТА ИЛИ СТАТЬИ


Доставка любой диссертации из России и Украины


ПОСЛЕДНИЕ СТАТЬИ И АВТОРЕФЕРАТЫ

Ржевский Валентин Сергеевич Комплексное применение низкочастотного переменного электростатического поля и широкополосной электромагнитной терапии в реабилитации больных с гнойно-воспалительными заболеваниями челюстно-лицевой области
Орехов Генрих Васильевич НАУЧНОЕ ОБОСНОВАНИЕ И ТЕХНИЧЕСКОЕ ИСПОЛЬЗОВАНИЕ ЭФФЕКТА ВЗАИМОДЕЙСТВИЯ КОАКСИАЛЬНЫХ ЦИРКУЛЯЦИОННЫХ ТЕЧЕНИЙ
СОЛЯНИК Анатолий Иванович МЕТОДОЛОГИЯ И ПРИНЦИПЫ УПРАВЛЕНИЯ ПРОЦЕССАМИ САНАТОРНО-КУРОРТНОЙ РЕАБИЛИТАЦИИ НА ОСНОВЕ СИСТЕМЫ МЕНЕДЖМЕНТА КАЧЕСТВА
Антонова Александра Сергеевна СОРБЦИОННЫЕ И КООРДИНАЦИОННЫЕ ПРОЦЕССЫ ОБРАЗОВАНИЯ КОМПЛЕКСОНАТОВ ДВУХЗАРЯДНЫХ ИОНОВ МЕТАЛЛОВ В РАСТВОРЕ И НА ПОВЕРХНОСТИ ГИДРОКСИДОВ ЖЕЛЕЗА(Ш), АЛЮМИНИЯ(Ш) И МАРГАНЦА(ІУ)
БАЗИЛЕНКО АНАСТАСІЯ КОСТЯНТИНІВНА ПСИХОЛОГІЧНІ ЧИННИКИ ФОРМУВАННЯ СОЦІАЛЬНОЇ АКТИВНОСТІ СТУДЕНТСЬКОЇ МОЛОДІ (на прикладі студентського самоврядування)