ФОРМУВАННЯ ТА ДЕРЖАВНЕ РЕГУЛЮВАННЯ РИНКУ ОВОЧІВ У АГРАРНОМУ СЕКТОРІ ЕКОНОМІКИ




  • скачать файл:
Название:
ФОРМУВАННЯ ТА ДЕРЖАВНЕ РЕГУЛЮВАННЯ РИНКУ ОВОЧІВ У АГРАРНОМУ СЕКТОРІ ЕКОНОМІКИ
Тип: Автореферат
Краткое содержание:

 

 Ринок овочів суттєво вирізняється поміж інших ринків сільськогосподарської продукції такими особливостями, як різноманітність видового складу (буряк столовий, цибуля, капуста білоголова, капуста цвітна, морква, огірок, помідор, кабачок, баклажан, редис, кріп, петрушка), трудомісткість виробництва продукції, біологічна особливість вирощуваних рослин (продукція швидко псується і є низькотранспортабельною). Але, не зважаючи на це, він продовжує своє становлення, перш за все, завдяки властивостям його товару.

Основним чинником впливу на рівень споживання овочів є обсяг виробництва всіма категоріями товаровиробників, який, в свою чергу, залежить від кліматичних факторів, погодних умов, технології вирощування і врожайності, площ, відведених для посіву та якості посівного і посадкового матеріалу. Далі йде імпорт продукції, який задовольняє попит споживачів, в основному в зимово-весняний період. І, звичайно, оптово-роздрібні ціни, як на овочі, так і на інші продукти харчування, які переважно формуються залежно від величини пропозиції. Незаперечними факторами є кількість населення та його грошові доходи.

Процес виробництва передбачає певні вкладення, витрати ресурсів, які уможливлюють отримання результативного економічного ефекту. Але на однакову кількість авансованого капіталу (основні і оборотні засоби, земля, людський капітал) виробники можуть отримати на однакові за величиною результати. Тому, в усіх, без винятку, підприємствах процес виробництва ведеться з різною ефективністю.

У сучасних умовах наш товаровиробник ще неспроможний конкурувати за вказаними параметрами з імпортною продукцією. До того ж, овочева продукція загалом є продукцією з низькою конкурентоспроможністю тому, що кожен з товаровиробників овочепродуктів має незначну питому вагу. А у конкуренції лідирує той, хто досягає певних переваг на ринку: своєчасно і за прийнятними цінами поставлятиме вирощену продукцію.

Розвитку ринку овочевої продукції сприятиме проведення популяризації серед населення щодо вживання свіжих овочів. Зазначено, що у світі, а особливо у нашій країні, здоровий спосіб життя має стати неупередженою аксіомою. А це, у першу чергу, пов’язано із споживанням овочів у свіжому вигляді. Адже овочі будучи багатими на природні вітаміни, мікроелементи, мінеральні сполуки є життєво необхідними в раціоні кожної людини, а також важливими для здоров’я лікувальними і профілактичними засобами. Таким чином, усе це впроваджувати у життя повинні не тільки безпосередні виробники овочевої продукції, а й медичні заклади та органи державного самоуправління. А отже необхідна цільова державна програма розвитку овочівництва.

Основні передумови повноцінного розвитку виробництва овочевої продукції перш за все пов’язані зі змінами його кон’юнктури та опосередковані об’єктивними законами ринку. Тому виробництво овочів необхідно зорієнтувати на задоволення потреб споживачів як кінцеву мету ринку. При цьому збалансований попит і пропозиція на ринку овочів, конкуренції на основі покращення їх якісних показників, створення ринкової інфраструктури, служб маркетингу, розвиток систем інформаційного забезпечення, дієва державна підтримка нададуть пріоритетності у створенні повноцінного регіонального ринку овочів.

 

Заказать выполнение авторской работы:

Поля, отмеченные * обязательны для заполнения:


Заказчик:


ПОИСК ДИССЕРТАЦИИ, АВТОРЕФЕРАТА ИЛИ СТАТЬИ


Доставка любой диссертации из России и Украины


ПОСЛЕДНИЕ СТАТЬИ И АВТОРЕФЕРАТЫ

Ржевский Валентин Сергеевич Комплексное применение низкочастотного переменного электростатического поля и широкополосной электромагнитной терапии в реабилитации больных с гнойно-воспалительными заболеваниями челюстно-лицевой области
Орехов Генрих Васильевич НАУЧНОЕ ОБОСНОВАНИЕ И ТЕХНИЧЕСКОЕ ИСПОЛЬЗОВАНИЕ ЭФФЕКТА ВЗАИМОДЕЙСТВИЯ КОАКСИАЛЬНЫХ ЦИРКУЛЯЦИОННЫХ ТЕЧЕНИЙ
СОЛЯНИК Анатолий Иванович МЕТОДОЛОГИЯ И ПРИНЦИПЫ УПРАВЛЕНИЯ ПРОЦЕССАМИ САНАТОРНО-КУРОРТНОЙ РЕАБИЛИТАЦИИ НА ОСНОВЕ СИСТЕМЫ МЕНЕДЖМЕНТА КАЧЕСТВА
Антонова Александра Сергеевна СОРБЦИОННЫЕ И КООРДИНАЦИОННЫЕ ПРОЦЕССЫ ОБРАЗОВАНИЯ КОМПЛЕКСОНАТОВ ДВУХЗАРЯДНЫХ ИОНОВ МЕТАЛЛОВ В РАСТВОРЕ И НА ПОВЕРХНОСТИ ГИДРОКСИДОВ ЖЕЛЕЗА(Ш), АЛЮМИНИЯ(Ш) И МАРГАНЦА(ІУ)
БАЗИЛЕНКО АНАСТАСІЯ КОСТЯНТИНІВНА ПСИХОЛОГІЧНІ ЧИННИКИ ФОРМУВАННЯ СОЦІАЛЬНОЇ АКТИВНОСТІ СТУДЕНТСЬКОЇ МОЛОДІ (на прикладі студентського самоврядування)