СТАТИСТИЧНЕ ЗАБЕЗПЕЧЕННЯ РЕГУЛЮВАННЯ РИНКУ СПОЖИВЧОГО КРЕДИТУВАННЯ



Название:
СТАТИСТИЧНЕ ЗАБЕЗПЕЧЕННЯ РЕГУЛЮВАННЯ РИНКУ СПОЖИВЧОГО КРЕДИТУВАННЯ
Тип: Автореферат
Краткое содержание:

 

ОСНОВНИЙ ЗМІСТ ДИСЕРТАЦІЇ

 

У вступі обґрунтовано актуальність теми дослідження, визначено мету, об’єкт, предмет та задачі дослідження. Розглянуто методологічну та інформаційну базу дослідження, розкрито наукову новизну та практичне значення отриманих результатів.

У розділі 1 «Теоретико-методологічні засади статистичного забезпечення регулювання ринку споживчого кредитування» узагальнено наукові погляди на сутність категорій «споживче кредитування», «ринок споживчого кредитування»; розглянуто основні форми кредиту, проблеми та особливості споживчого кредитування в Україні; удосконалено класифікацію чинників, що впливають на послуги банківського споживчого кредитування; розкрито теоретичні аспекти формування статистичного забезпечення регулювання ринку споживчого кредитування; запропоновано концепцію статистичного забезпечення регулювання ринку банківського споживчого кредитування.

У результаті узагальнення і систематизації різних підходів до розуміння сутності споживчого кредиту автором пропонується уточнене його визначення: споживчий кредит – це особлива форма кредитування фізичних осіб, в якій позикові кошти в національній або іноземній валюті видаються на придбання благ, а також на задоволення цілей позичальника, не пов'язаних із підприємницькою діяльністю.

Ринок споживчого кредитування має всі риси, властиві ринку як формі соціально-економічних відносин (наявність товару, ціни на нього, покупця, продавця, попиту і пропозиції). У той же час він має і свої особливості, головною з яких є форма, в котрій виступає товар – форма позики, позиченої вартості, кредиту. Ринок споживчого кредитування характеризується низкою проблем, серед яких: наявність та зростання простроченої заборгованості позичальників; недосконалі методи оцінки платоспроможності позичальників (зокрема, скорінг-системи); високі процентні ставки за користування позиками; відсутність єдиного Бюро кредитних історій та ін. Це обумовило необхідність розробки концептуальної схеми статистичного забезпечення регулювання ринку споживчого кредитування (рис. 1). Основними принципами регулювання ринку споживчого кредитування є науковість, конкретність, дієвість, оперативність, безперервність. Механізм статистичного забезпечення регулювання ринку споживчого кредитування будується на даних банківської звітності та включає конкретні методи, моделі та інструменти регулювання, використання яких дозволяє розробити напрями реформування ринку споживчого кредитування. 

 

 


Обновить код

Заказать выполнение авторской работы:

Поля, отмеченные * обязательны для заполнения:


Заказчик:


ПОИСК ДИССЕРТАЦИИ, АВТОРЕФЕРАТА ИЛИ СТАТЬИ


Доставка любой диссертации из России и Украины