АДМИНИСТРИРОВАНИЕ ВНЕШНЕЭКОНОМИЧЕСКОЙ ДЕЯТЕЛЬНОСТИ ПРОМЫШЛЕННОГО ПРЕДПРИЯТИЯ




  • скачать файл:
Название:
АДМИНИСТРИРОВАНИЕ ВНЕШНЕЭКОНОМИЧЕСКОЙ ДЕЯТЕЛЬНОСТИ ПРОМЫШЛЕННОГО ПРЕДПРИЯТИЯ
Тип: Автореферат
Краткое содержание:

 

ОСНОВНИЙ ЗМІСТ ДИСЕРТАЦІЙНОЇ РОБОТИ

 

У дисертаційній роботі на основі проведеного автором дослідження захищаються такі основні положення

Розділ 1. Зовнішньоекономічна діяльність промислового підприємства як об'єкт адміністрування. Зовнішньоекономічна діяльність (ЗЕД) є особливим видом діяльності українських підприємств, який вимагає управління. ЗЕД здійснюється на основі загальних принципів і закономірностей, що визначаються чинним законодавством країни та нормативними актами міжнародної співпраці. Структура учасників ЗЕД досить різноманітна: підприємства-виробники експортної чи імпортної продукції, організації-посередники та організації, які сприяють здійсненню ЗЕД (асоціації зовнішньоекономічного співробітництва, торгово-промислові палати, фінансові установи тощо). Кожна група учасників ЗЕД керується своїми інтересами при здійсненні такої діяльності. ЗЕД промислових підприємств має свої особливості. Організація ЗЕД на промисловому підприємстві передбачає кооперацію діяльності персоналу всіх підрозділів. До таких підрозділів на підприємстві віднесено безпосередньо підрозділи ЗЕД і суміжні з ними логістики, фінансів, маркетингу тощо. Об’єднання підрозділів підприємства, що здійснюють ЗЕД, у комерційний комплекс дозволяє підвищити керованість означеної діяльності.

Сукупність структурних підрозділів, що входять до комерційного комплексу ЗЕД промислового підприємства, визначається видом ЗЕД (експорт чи імпорт). Під комерційним комплексом ЗЕД промислового підприємства, яке здійснює експортні операції, розуміють сукупність усіх підрозділів, що готують продукцію, забезпечують її просування на ринок, виконують збутові та логістичні операції, організовують фінансові розрахунки. Під комерційним комплексом ЗЕД промислового підприємства, яке здійснює імпортні операції, розуміють сукупність підрозділів, що забезпечують пошук та отримання необхідної продукції для використання в його виробничому процесі. Склад підрозділів комерційного комплексу ЗЕД промислових підприємств, які здійснюють експортні чи імпортні операції, різниться наявністю в них або збутових підрозділів, або виробничих чи постачальницьких підрозділів. Підрозділи логістики та фінансів входять до складу як комерційного комплексу ЗЕД промислового підприємства, яке здійснює експортні операції, так і до складу комерційного комплексу ЗЕД промислового підприємства, що здійснює імпортні операції.

Особливості зовнішньоекономічної діяльності зумовлюють необхідність організації постійної диспетчеризації робіт, що є основними в адмініструванні. Адміністрування ЗЕД передбачає загальне регулювання та координацію ЗЕД (експорт та імпорт товарів і послуг, лізингові операції тощо) і розробляння та реалізацію процесів і процедур, які здійснюють окремі підрозділи комерційного комплексу ЗЕД.

Адміністрування має дуальну природу: з одного боку, це процес, що пов’язує реалізацію всіх функцій управління, з іншого – вид управлінської діяльності, що передбачає організацію, координацію та регулювання дій конкретних виконавців при виконанні ними своїх посадових обов'язків. Посадові обов'язки виконавці реалізують у процесі виконання робіт або здійснення управлінських процесів. Адміністрування будь-якого об'єкта має стійку функціональну структуру й ураховує особливості діяльності об'єкта.

Адміністрування ЗЕД має здійснюватися на основі системного підходу шляхом розробляння та побудови системи взаємопов’язаних елементів. До таких елементів віднесено забезпечувальні елементи, інструменти адміністрування, об’єкт і суб’єкт адміністрування, комунікаційні канали, канали адміністративної дії. Адміністрування ЗЕД передбачає на основі правового, бюрократичного, технічного, ресурсного забезпечення та використання організаційних, координаційних, мотиваційних інструментів та інструментів моніторингу розробляння й здійснення адміністративної дії суб’єктом адміністрування на об’єкт адміністрування (комерційний комплекс ЗЕД) з урахуванням специфіки та цілей ЗЕД промислового підприємства (рис. 1).

 

Заказать выполнение авторской работы:

Поля, отмеченные * обязательны для заполнения:


Заказчик:


ПОИСК ДИССЕРТАЦИИ, АВТОРЕФЕРАТА ИЛИ СТАТЬИ


Доставка любой диссертации из России и Украины


ПОСЛЕДНИЕ СТАТЬИ И АВТОРЕФЕРАТЫ

Ржевский Валентин Сергеевич Комплексное применение низкочастотного переменного электростатического поля и широкополосной электромагнитной терапии в реабилитации больных с гнойно-воспалительными заболеваниями челюстно-лицевой области
Орехов Генрих Васильевич НАУЧНОЕ ОБОСНОВАНИЕ И ТЕХНИЧЕСКОЕ ИСПОЛЬЗОВАНИЕ ЭФФЕКТА ВЗАИМОДЕЙСТВИЯ КОАКСИАЛЬНЫХ ЦИРКУЛЯЦИОННЫХ ТЕЧЕНИЙ
СОЛЯНИК Анатолий Иванович МЕТОДОЛОГИЯ И ПРИНЦИПЫ УПРАВЛЕНИЯ ПРОЦЕССАМИ САНАТОРНО-КУРОРТНОЙ РЕАБИЛИТАЦИИ НА ОСНОВЕ СИСТЕМЫ МЕНЕДЖМЕНТА КАЧЕСТВА
Антонова Александра Сергеевна СОРБЦИОННЫЕ И КООРДИНАЦИОННЫЕ ПРОЦЕССЫ ОБРАЗОВАНИЯ КОМПЛЕКСОНАТОВ ДВУХЗАРЯДНЫХ ИОНОВ МЕТАЛЛОВ В РАСТВОРЕ И НА ПОВЕРХНОСТИ ГИДРОКСИДОВ ЖЕЛЕЗА(Ш), АЛЮМИНИЯ(Ш) И МАРГАНЦА(ІУ)
БАЗИЛЕНКО АНАСТАСІЯ КОСТЯНТИНІВНА ПСИХОЛОГІЧНІ ЧИННИКИ ФОРМУВАННЯ СОЦІАЛЬНОЇ АКТИВНОСТІ СТУДЕНТСЬКОЇ МОЛОДІ (на прикладі студентського самоврядування)