ОРГАНІЗАЦІЯ КОНТРОЛЮ ФІНАНСОВОЇ ЗВІТНОСТІ (НА ПРИКЛАДІ ПІДПРИЄМСТВ ЗАЛІЗНИЧНОГО ТРАНСПОРТУ УКРАЇНИ)



Название:
ОРГАНІЗАЦІЯ КОНТРОЛЮ ФІНАНСОВОЇ ЗВІТНОСТІ (НА ПРИКЛАДІ ПІДПРИЄМСТВ ЗАЛІЗНИЧНОГО ТРАНСПОРТУ УКРАЇНИ)
Тип: Автореферат
Краткое содержание:

 

ОСНОВНИЙ ЗМІСТ ДИСЕРТАЦІЙНОЇ РОБОТИ

У вступі обґрунтовано актуальність обраної теми дослідження, визначено мету, завдання, предмет, об’єкт та метод дослідження, викладено наукову новизну, практичне значення отриманих результатів та їх публічне оприлюднення.

У першому розділі «Організація контролю в управлінні підприємствами залізничного транспорту» здійснено критичний аналіз визначення мети та задач контролю, це дало змогу зясувати, що такі поняття мають не однозначне та не повне тлумачення. Для встановлення адекватності та інтеграції функцій у сучасному управлінні підприємствами при визначенні мети контролю встановлено, що метою контролю є не лише пошук вже наявних недоліків у господарській діяльності, але і їх попередження та недопущення у майбутньому. В ході дослідження ми дійшли висновку, що досягнення мети такої складності можливе за рахунок розширення кола задач внутрішнього контролю такими: недопущення дублювання у роботі усіх підрозділів, посилення вимог щодо відповідальності, ефективне використання та збереження ресурсів, виявлення внутрішніх резервів.

При дослідженні визначення в управлінні підприємством місця внутрішнього контролю з’ясовано недостатність розробки його організаційних форм з урахуванням специфіки. Запропоновано схему ідентифікації підконтрольних об’єктів, а також алгоритм його здійснення відповідно до визначених процесів, що значно розширить сприйняття економічного контролю як однієї з найважливіших функцій управління підприємством і суттєво посилить дієвість контрольних дій. У відповідності до видів контролю, з урахуванням потреб управління залізничними підприємствами, нами визначені особливості проявів таких форм контролю з урахуванням специфіки діяльності залізничних підприємств, як: фінансовий контроль, внутрішній аудит та бухгалтерський контроль. В контексті статусу залізничних підприємств як природної монополії визначена мета та функції внутрішнього аудиту: аналітична, консультативна, захисна.

 

 


Обновить код

Заказать выполнение авторской работы:

Поля, отмеченные * обязательны для заполнения:


Заказчик:


ПОИСК ДИССЕРТАЦИИ, АВТОРЕФЕРАТА ИЛИ СТАТЬИ


Доставка любой диссертации из России и Украины