БУХГАЛТЕРСЬКИЙ ОБЛІК ТА КОНТРОЛЬ ФАКТІВ ГОСПОДАРСЬКОГО ЖИТТЯ З НЕВИЗНАЧЕНИМИ НАСЛІДКАМИ




  • скачать файл:
Название:
БУХГАЛТЕРСЬКИЙ ОБЛІК ТА КОНТРОЛЬ ФАКТІВ ГОСПОДАРСЬКОГО ЖИТТЯ З НЕВИЗНАЧЕНИМИ НАСЛІДКАМИ
Тип: Автореферат
Краткое содержание:

 

Основний зміст

У вступі обґрунтовано актуальність теми дисертації, розкрито значимість дослідження для розвитку науки та практики, відображено зв’язок теми з науковими планами і програмами, визначено стан наукової розробки проблеми, визначено мету, завдання дослідження. Сформульовано об’єкт і предмет дослідження, робочу гіпотезу, охарактеризовано методи дослідження, розкрито наукову новизну та практичне значення одержаних результатів.

У першому розділі Теоретичні засади бухгалтерського обліку фактів господарського життя з невизначеними наслідками обгрунтовано визначення поняття ФГЖ з невизначеним наслідком, перелік об’єктів обліку ФГЖ з невизначеними наслідками та класифікацію досліджуваних фактів для цілей здійснення бухгалтерського обліку та контролю.

Дослідження причинно-наслідкових зв’язків ФГЖ свідчить, що під даним поняттям слід розуміти реальний момент господарського життя, який є підставою відображення облікового обєкту, наслідки якого є відомими на момент виникнення, або ж мають ймовірність виникнути в майбутньому, а інформація щодо даного факту може вплинути на думку заінтересованих внутрішніх та зовнішніх користувачів. Це дозволило виокремити в залежності від можливості достовірної оцінки наслідку два типи фактів: факти з визначеними наслідками та факти з невизначеними наслідками.


Поняття “ФГЖ з невизначеними наслідками” у зазначеному формулюванні досі не застосовувалось вітчизняними та зарубіжними вченими. В обліковій науці сутність даного поняття визначається через поняття “умовний факт господарського життя”. Аналіз антиномій понять умови та факту як смислових складових поняття умовного факту господарського життя, а також дослідження онтологічного, гносеологічного та аксіологічного підходів до визначення сутності факту у філософії дозволило довести, що факт бути умовним не може – факт є реальним моментом дійсності, що в результаті впливу обставин, правил, вимог, подій може мати невизначений наслідок, який буде відомий у майбутньому. Тому формулювання  поняття “умовний факт господарського життя” є недоцільним. Доцільним є використання поняття “факт господарського життя з невизначеними наслідками”.

Поняття ФГЖ з невизначеними наслідками є неоднозначним, що зумовило дослідження не лише облікового, але й філософського та економіко-правового підходів до визначення його сутності 

 

Заказать выполнение авторской работы:

Поля, отмеченные * обязательны для заполнения:


Заказчик:


ПОИСК ДИССЕРТАЦИИ, АВТОРЕФЕРАТА ИЛИ СТАТЬИ


Доставка любой диссертации из России и Украины


ПОСЛЕДНИЕ СТАТЬИ И АВТОРЕФЕРАТЫ

Ржевский Валентин Сергеевич Комплексное применение низкочастотного переменного электростатического поля и широкополосной электромагнитной терапии в реабилитации больных с гнойно-воспалительными заболеваниями челюстно-лицевой области
Орехов Генрих Васильевич НАУЧНОЕ ОБОСНОВАНИЕ И ТЕХНИЧЕСКОЕ ИСПОЛЬЗОВАНИЕ ЭФФЕКТА ВЗАИМОДЕЙСТВИЯ КОАКСИАЛЬНЫХ ЦИРКУЛЯЦИОННЫХ ТЕЧЕНИЙ
СОЛЯНИК Анатолий Иванович МЕТОДОЛОГИЯ И ПРИНЦИПЫ УПРАВЛЕНИЯ ПРОЦЕССАМИ САНАТОРНО-КУРОРТНОЙ РЕАБИЛИТАЦИИ НА ОСНОВЕ СИСТЕМЫ МЕНЕДЖМЕНТА КАЧЕСТВА
Антонова Александра Сергеевна СОРБЦИОННЫЕ И КООРДИНАЦИОННЫЕ ПРОЦЕССЫ ОБРАЗОВАНИЯ КОМПЛЕКСОНАТОВ ДВУХЗАРЯДНЫХ ИОНОВ МЕТАЛЛОВ В РАСТВОРЕ И НА ПОВЕРХНОСТИ ГИДРОКСИДОВ ЖЕЛЕЗА(Ш), АЛЮМИНИЯ(Ш) И МАРГАНЦА(ІУ)
БАЗИЛЕНКО АНАСТАСІЯ КОСТЯНТИНІВНА ПСИХОЛОГІЧНІ ЧИННИКИ ФОРМУВАННЯ СОЦІАЛЬНОЇ АКТИВНОСТІ СТУДЕНТСЬКОЇ МОЛОДІ (на прикладі студентського самоврядування)