БУХГАЛТЕРСЬКИЙ ОБЛІК ТА КОНТРОЛЬ ОПЕРАЦІЙ З НЕРУХОМІСТЮ




  • скачать файл:
Название:
БУХГАЛТЕРСЬКИЙ ОБЛІК ТА КОНТРОЛЬ ОПЕРАЦІЙ З НЕРУХОМІСТЮ
Тип: Автореферат
Краткое содержание:

 

ОСНОВНИЙ ЗМІСТ

У вступі обґрунтовано актуальність теми дисертації, визначено мету, завдання, об’єкт, предмет, гіпотезу дослідження, надано характеристику методів дослідження, розкрито наукову новизну та практичне значення отриманих наукових результатів.

У першому розділі Теоретико-економічні та правові засади бухгалтерського обліку операцій з нерухомістюзосереджено увагу на дослідженні змісту поняття нерухомість, класифікації нерухомості для цілей бухгалтерського обліку і контролю, а також порядку оцінки нерухомості з врахуванням вимог національних стандартів бухгалтерського обліку та оцінки, для визначення ринкової вартості нерухомості.

Під час дослідження генезису економічної думки з’ясовано, що нерухомість розглядалася як джерело багатства народу (Ф. Аквінський, Ф. Кене, Дж. Локк), засіб отримання доходу (В. Петті, Д. Рікардо, А. Сміт), фактор виробництва (Ж.Б. Сей).

Обґрунтований підхід до трактування поняття “нерухомість”, який визначає його сутність з: 1) економічної точки зору – як матеріальне майно, що виступає як засіб одержання доходу та фактор виробництва, 2) правової точки зору – як об’єкт права, тобто сукупність речових прав на власну та чужу нерухомість; 3) бухгалтерської – як земельні ділянки та все, що розташоване на них і тісно пов’язане з ними (будинки, споруди, цілісні майнові комплекси), що належать фізичним та юридичним особам, переміщення яких без пошкодження (втрати) їх якісних або функціональних характеристик неможливе або обмежене, а також речові права на об’єкти нерухомості. Дане трактування служить основою для розробки напрямів удосконалення облікового відображення об’єктів нерухомості. Необхідність надання достовірної інформації про фінансові результати від різноманітних напрямів використання нерухомості та прав власності на неї зумовлює поділ нерухомості в бухгалтерському обліку залежно від мети використання на операційну й інвестиційну нерухомість та необоротні активи, які утримуються для продажу.

 

Заказать выполнение авторской работы:

Поля, отмеченные * обязательны для заполнения:


Заказчик:


ПОИСК ДИССЕРТАЦИИ, АВТОРЕФЕРАТА ИЛИ СТАТЬИ


Доставка любой диссертации из России и Украины


ПОСЛЕДНИЕ СТАТЬИ И АВТОРЕФЕРАТЫ

Ржевский Валентин Сергеевич Комплексное применение низкочастотного переменного электростатического поля и широкополосной электромагнитной терапии в реабилитации больных с гнойно-воспалительными заболеваниями челюстно-лицевой области
Орехов Генрих Васильевич НАУЧНОЕ ОБОСНОВАНИЕ И ТЕХНИЧЕСКОЕ ИСПОЛЬЗОВАНИЕ ЭФФЕКТА ВЗАИМОДЕЙСТВИЯ КОАКСИАЛЬНЫХ ЦИРКУЛЯЦИОННЫХ ТЕЧЕНИЙ
СОЛЯНИК Анатолий Иванович МЕТОДОЛОГИЯ И ПРИНЦИПЫ УПРАВЛЕНИЯ ПРОЦЕССАМИ САНАТОРНО-КУРОРТНОЙ РЕАБИЛИТАЦИИ НА ОСНОВЕ СИСТЕМЫ МЕНЕДЖМЕНТА КАЧЕСТВА
Антонова Александра Сергеевна СОРБЦИОННЫЕ И КООРДИНАЦИОННЫЕ ПРОЦЕССЫ ОБРАЗОВАНИЯ КОМПЛЕКСОНАТОВ ДВУХЗАРЯДНЫХ ИОНОВ МЕТАЛЛОВ В РАСТВОРЕ И НА ПОВЕРХНОСТИ ГИДРОКСИДОВ ЖЕЛЕЗА(Ш), АЛЮМИНИЯ(Ш) И МАРГАНЦА(ІУ)
БАЗИЛЕНКО АНАСТАСІЯ КОСТЯНТИНІВНА ПСИХОЛОГІЧНІ ЧИННИКИ ФОРМУВАННЯ СОЦІАЛЬНОЇ АКТИВНОСТІ СТУДЕНТСЬКОЇ МОЛОДІ (на прикладі студентського самоврядування)