БУХГАЛТЕРСЬКИЙ ОБЛІК В ТОРГІВЛІ ЗА ІННОВАЦІЙНИМИ ІНФОРМАЦІЙНИМИ ТЕХНОЛОГІЯМИ




  • скачать файл:
Название:
БУХГАЛТЕРСЬКИЙ ОБЛІК В ТОРГІВЛІ ЗА ІННОВАЦІЙНИМИ ІНФОРМАЦІЙНИМИ ТЕХНОЛОГІЯМИ
Тип: Автореферат
Краткое содержание:

 

ОСНОВНИЙ ЗМІСТ ДИСЕРТАЦІЇ

У вступі обґрунтовано актуальність теми, визначено мету, завдання, об’єкт і предмет дослідження, розкрито наукову новизну та практичне значення одержаних результатів, подано інформацію щодо апробації та публікації результатів дослідження.

У першому розділі «Теоретико-методологічні засади організації бухгалтерського обліку за інноваційними інформаційними технологіями» досліджено загальнотеоретичні та методологічні засади інноваційної діяльності як технології впровадження інновацій у бухгалтерському обліку. Визначено напрямки інноваційної діяльності в бухгалтерському обліку як системі прогресивної організації інформаційного забезпечення управління торговельними підприємствами з метою розроблення інноваційних облікових процесів і процедур та управління ними. Досліджено еволюцію наукових підходів до сутності ІС, її мети, завдань, структури, функцій на основі вивчення характеристик ІС та ІТ, методів і принципів бухгалтерського обліку з метою розроблення інноваційних підходів і методів організації та обґрунтування ІС бухгалтерського обліку.

Результати дослідження переконують, що ринкові перетворення і, відповідно,  зміни в механізмах прийняття управлінських рішень потребують інноваційного розвитку бухгалтерського обліку. Таке завдання стає дедалі актуальнішим та передбачає розроблення механізму управління інноваційною діяльністю в бухгалтерському обліку, адже інноваційний процес у бухгалтерському обліку —  невід’ємна частина інноваційного процесу торговельного підприємства. Для того щоб зробити інноваційний процес керованим і ефективним у довгостроковому періоді, необхідно розуміти сутність інноваційної діяльності, знати її складові елементи, розробити базову схему управління інноваційною діяльністю та методичну базу, пов’язану з оцінкою інноваційного потенціалу.

У науковій літературі існують розбіжності у трактуванні терміна «інновація», а тому він потребує, на наш погляд, певного уточнення. Більш коректно визначено сутність понять «інноваційна діяльність», «інноваційний процес», «інноваційне рішення», «управління інноваційною діяльністю» в бухгалтерському обліку та підприємств торгівлі в цілому. На підставі  дослідження сутності перелічених понять, розуміння еволюції бухгалтерського обліку як цільової підсистеми інновацій  подаємо тлумачення цих понять у контексті інноваційного розвитку бухгалтерського обліку. Окреслені основні напрями та складові інноваційної діяльності в бухгалтерському обліку, запропонована концепція управління інноваційною діяльністю в бухгалтерському обліку.

На основі узагальнення наявної практики та систематизації результатів досліджень учених-економістів запропоновано класифікатор інновацій, застосування якого на підприємствах торгівлі та в бухгалтерському обліку дасть можливість оцінювати їх конкретніше, повніше, об’єктивніше, комплексно визначати їхню результативність, а також виявляти неоднорідність інновацій і добирати методи управління кожною з них.

Найбільш прийнятним для прикладного використання в бухгалтерському обліку як ІС підприємств торгівлі є підхід до визначення інновацій, який ураховує науково-технічний, технологічний, економічний, організаційний, інформаційний, управлінський та процесний аспекти.

Виходячи з названих аспектів пропонуємо такі визначення інновації в бухгалтерському обліку

 

Заказать выполнение авторской работы:

Поля, отмеченные * обязательны для заполнения:


Заказчик:


ПОИСК ДИССЕРТАЦИИ, АВТОРЕФЕРАТА ИЛИ СТАТЬИ


Доставка любой диссертации из России и Украины


ПОСЛЕДНИЕ СТАТЬИ И АВТОРЕФЕРАТЫ

Ржевский Валентин Сергеевич Комплексное применение низкочастотного переменного электростатического поля и широкополосной электромагнитной терапии в реабилитации больных с гнойно-воспалительными заболеваниями челюстно-лицевой области
Орехов Генрих Васильевич НАУЧНОЕ ОБОСНОВАНИЕ И ТЕХНИЧЕСКОЕ ИСПОЛЬЗОВАНИЕ ЭФФЕКТА ВЗАИМОДЕЙСТВИЯ КОАКСИАЛЬНЫХ ЦИРКУЛЯЦИОННЫХ ТЕЧЕНИЙ
СОЛЯНИК Анатолий Иванович МЕТОДОЛОГИЯ И ПРИНЦИПЫ УПРАВЛЕНИЯ ПРОЦЕССАМИ САНАТОРНО-КУРОРТНОЙ РЕАБИЛИТАЦИИ НА ОСНОВЕ СИСТЕМЫ МЕНЕДЖМЕНТА КАЧЕСТВА
Антонова Александра Сергеевна СОРБЦИОННЫЕ И КООРДИНАЦИОННЫЕ ПРОЦЕССЫ ОБРАЗОВАНИЯ КОМПЛЕКСОНАТОВ ДВУХЗАРЯДНЫХ ИОНОВ МЕТАЛЛОВ В РАСТВОРЕ И НА ПОВЕРХНОСТИ ГИДРОКСИДОВ ЖЕЛЕЗА(Ш), АЛЮМИНИЯ(Ш) И МАРГАНЦА(ІУ)
БАЗИЛЕНКО АНАСТАСІЯ КОСТЯНТИНІВНА ПСИХОЛОГІЧНІ ЧИННИКИ ФОРМУВАННЯ СОЦІАЛЬНОЇ АКТИВНОСТІ СТУДЕНТСЬКОЇ МОЛОДІ (на прикладі студентського самоврядування)