СТАТИСТИЧНИЙ АНАЛІЗ ЗАРОБІТНОЇ ПЛАТИ В УКРАЇНІ



Название:
СТАТИСТИЧНИЙ АНАЛІЗ ЗАРОБІТНОЇ ПЛАТИ В УКРАЇНІ
Тип: Автореферат
Краткое содержание:

 

ОСНОВНИЙ ЗМІСТ ДИСЕРТАЦІЇ

 

У вступі обґрунтовано актуальність теми, сформульовано мету та завдання дослідження, визначено об’єкт, предмет і методи дослідження, розкрито наукову новизну та практичне значення отриманих результатів, наведено інформацію щодо апробації та публікацій основних результатів дослідження.

Розділ 1 «Заробітна плата як об’єкт статистичного дослідження» присвячено висвітленню еволюції наукових поглядів представників різних шкіл економічної теорії щодо ролі заробітної плати при встановленні раціонального співвідношення між попитом і пропозицією робочої сили на ринку праці, визначенню сутності заробітної плати як об’єкта статистичного дослідження, розкриттю основних функцій заробітної плати тощо.

Доведено, що глибокий статистичний аналіз заробітної плати в сучасних умовах неможливо здійснювати без серйозного удосконалення теоретичних, методологічних та методичних засад його проведення на основі сучасних концептуальних положень статистики праці та управління персоналом та визначення ролі і місця заробітної плати у формуванні доходів населення. Проведений аналіз структури доходів населення виявив, що в останні роки частка заробітної плати дорівнювала частці соціальної допомоги. Це свідчить про зниження мотивації до праці, значущості трудової діяльності у стимулюванні ефективної зайнятості, оскільки рівень доходів населення формується не за рахунок зростання продуктивності праці – основного чинника підвищення рівня заробітної плати в країні.

Удосконалено понятійний апарат і методичний інструментарій дослідження заробітної плати та отримано теоретичне обґрунтування функцій заробітної плати, яке, на відміну від існуючих поглядів, дає можливість розглядати заробітну плату як об’єкт статистичного дослідження. Доведено, що ступінь наукового обґрунтування заробітної плати як об’єкта статистичного дослідження залежить, в тому числі, від стану розробки його понятійного апарату.

 

 


Обновить код

Заказать выполнение авторской работы:

Поля, отмеченные * обязательны для заполнения:


Заказчик:


ПОИСК ДИССЕРТАЦИИ, АВТОРЕФЕРАТА ИЛИ СТАТЬИ


Доставка любой диссертации из России и Украины