ІНФОРМАЦІЙНО - АНАЛІТИЧНЕ ЗАБЕЗПЕЧЕННЯ УПРАВЛІННЯ КОНКУРЕНТОСПРОМОЖНІСТЮ ПРОДУКЦІЇ М’ЯСНОГО ПТАХІВНИЦТВА :



Название:
ІНФОРМАЦІЙНО - АНАЛІТИЧНЕ ЗАБЕЗПЕЧЕННЯ УПРАВЛІННЯ КОНКУРЕНТОСПРОМОЖНІСТЮ ПРОДУКЦІЇ М’ЯСНОГО ПТАХІВНИЦТВА
Тип: Автореферат
Краткое содержание:

 

ОСНОВНИЙ ЗМІСТ РОБОТИ

 

У вступі обґрунтовано актуальність теми дисертаційного дослідження, визначено його мету та задачі, наведено наукову новизну результатів дослідження, їх апробацію та можливості практичного застосування.

У першому розділі – “Теоретико-методичні засади оцінки конкурентоспроможності продукції на продовольчих ринках та інформаційно-аналітичного забезпечення управління її формуванням ” – оцінено стан і тенденції розвитку птахівництва в Україні, розглянуто теоретичні та методичні засади підвищення ефективності інформаційно-аналітичного забезпечення управління конкурентоспроможністю продукції м’ясного птахівництва.

З розвитком світової економіки конкуренція як рушійна сила змушує товаровиробників  постійно шукати шляхи підвищення якості, продукції, зниження її собівартості, а отже і ціни, удосконалення умов поставки товару споживачу та ін. Сучасне світове господарство постає перед проблемою зростання дефіциту ресурсів, шляхом вирішення якої повинна стати їх економія за рахунок спрощення конструкції товарної продукції і підвищення її якості. В майбутньому, даний напрям буде визначальним.

Конкурентоспроможність – це багатопланова економічна категорія, яка може розглядатись на декількох рівнях, а саме: конкурентоспроможність продукції, підприємства, галузі чи країни в цілому. Однак, саме конкурентоспроможність продукції є основоположною, оскільки вона формує решту рівнів конкурентоспроможності.

Конкурентоспроможність агропродовольчої продукції – це сукупність її кількісних, якісних та організаційних характеристик, що в умовах конкурентного ринкового середовища дають можливість товару в конкретному сегменті ринку отримати переваги перед конкурентами у задоволенні відповідних потреб певної соціальної групи споживачів.

Одним із основних показників конкурентоспроможності економічних об’єктів будь-яких рівнів є конкурентні переваги притаманні їм, тобто такі властивості продукції, які відсутні, або менше виражені у конкурента. Конкуренція (як міждержавна, так і внутрішньогалузева) визначається спроможністю конкретного виробника виробляти таку продукцію, яка задовольнятиме потреби споживачів і матиме конкурентні переваги, а в результаті і стабільно високий попит на ринку. Конкурентні переваги об’єкта досягаються за допомогою чинників реалізації конкурентних переваг.

Ґрунтуючись на результатах дослідження, ми вважаємо, що потрібно здійснювати перспективний аналіз конкурентоспроможності з використанням комплексного показника, що враховує ряд критеріїв, кількісного та якісного складу.

Якісні критерії конкурентоспроможності продукції визначають її споживчу корисність. Основними з них є якість та асортимент.

Перед вітчизняними товаровиробниками гостро стоїть необхідність переходу на міжнародні стандарти якості, що можливо тільки за інформаційно-аналітичного забезпечення контролю за їх дотриманням.

Для аналітичної оцінки конкурентоспроможності товару, в тому числі продукції м’ясного птахівництва необхідно порівнювати товари-конкуренти за такими рядом параметрів, які умовно розподіляють на економічні, технічні та нормативні

 

 


Обновить код

Заказать выполнение авторской работы:

Поля, отмеченные * обязательны для заполнения:


Заказчик:


ПОИСК ДИССЕРТАЦИИ, АВТОРЕФЕРАТА ИЛИ СТАТЬИ


Доставка любой диссертации из России и Украины