БУХГАЛТЕРСЬКИЙ ОБЛІК І АНАЛІЗ ОПЕРАЦІЙ ЗА РОЗРАХУНКАМИ З ПОКУПЦЯМИ ТА ЗАМОВНИКАМИ




  • скачать файл:
Название:
БУХГАЛТЕРСЬКИЙ ОБЛІК І АНАЛІЗ ОПЕРАЦІЙ ЗА РОЗРАХУНКАМИ З ПОКУПЦЯМИ ТА ЗАМОВНИКАМИ
Тип: Автореферат
Краткое содержание:

 

ОСНОВНИЙ ЗМІСТ

У вступі обґрунтовано актуальність теми, розкрито значимість дослідження для розвитку науки та практики бухгалтерського обліку, відображено зв’язок теми з науковими планами і програмами, визначено стан наукової розробки проблеми, мету і завдання дослідження. Сформульовано об’єкт, предмет, гіпотезу дослідження,


надано характеристику методів дослідження, розкрито наукову новизну та практичне значення одержаних наукових результатів.

Перший розділ “Теоретико-економічні засади бухгалтерського обліку операцій за розрахунками з покупцями та замовниками” присвячено теоретичному обґрунтуванню основних понять бухгалтерського обліку в процесі здійснення розрахунків з покупцями та замовниками, зокрема, уточнено поняття “продаж”, “реалізація”, “збут”, “знижка”, визначено етапи продажу в кругообороті капіталу та встановлено їх зв’язок з системою бухгалтерського обліку суб’єкта господарювання.

Розвиток економічних відносин та збільшенням обсягів угод щодо продажу продукції обумовили використання таких понять, як “продаж”, “реалізація”, “збут”. Від моменту їх введення до сучасного використання в теорії та практиці змінились їх суть, розуміння та використання в господарській діяльності. Ототожнення понять “продаж”, “реалізація” і “збут” зумовлює помилкове визначення резервів скорочення витрат, пов’язаних з їх здійсненням, виключає можливість прийняття ефективних управлінських рішень. Так, під реалізацією слід розуміти відображення отримання доходу після продажу активу та перехід активу між підприємствами або споживачами без отримання права власності на них. Збут – це фізичне переміщення товару, який знаходиться на складі, в роздрібній мережі, у споживача та визначається на конкретний період з метою прогнозування можливих обсягів продажу. Продаж, у свою чергу, це перехід права власності на активи від одного суб’єкта господарювання до іншого, що передбачає зустрічний рух активів у формі грошових коштів або товарів (при бартері). Визначення сутності зазначених вище понять сприяє узгодженню бухгалтерської термінології у сфері розрахунків з покупцями та замовниками.

Розрахунки з покупцями та замовниками опосередковують процеси зміни форм (грошова, товарна) та вартості (включення доданої вартості на етапі виробництва) капіталу у процесі його кругообороту. Продаж є третьою стадією кругообороту капіталу, передбачає зміну товарної форми капіталу на грошову. Дослідження процесу продажу в бухгалтерському обліку спрямоване на вирішення питань, пов’язаних з розрахунком його результату, та визначенням і розподілом витрат щодо цього процесу. Це забезпечило представлення етапів процесу продажу для цілей бухгалтерського обліку (рис. 1).

Виокремлення етапу “Організація процесу продажу” є доцільним у разі неможливості визначення витрат, пов’язаних з укладенням договору. Відображення витрат на організацію процесу продажу здійснюється безпосередньо через рахунок 93 “Витрати на збут”. Поділ витрат за етапами процесу продажу та виділення окремих аналітичних рахунків дозволяє розглядати витрати в залежності від їх моменту виникнення та особливостей розподілу (їх пряме або опосередковане віднесення на собівартість одиниці продукції або собівартість продажу продукції). Поділ витрат за етапами договірного процесу дозволяє визначити факт їх виникнення та оптимізувати їх. Встановлено, що витрати, пов’язані з веденням переговорів та укладанням угоди слід відносити до витрат звітного періоду або до собівартості виконання договору в цілому; витрати, пов’язані із виконанням договору, – включати до собівартості продажу.

 

 

Заказать выполнение авторской работы:

Поля, отмеченные * обязательны для заполнения:


Заказчик:


ПОИСК ДИССЕРТАЦИИ, АВТОРЕФЕРАТА ИЛИ СТАТЬИ


Доставка любой диссертации из России и Украины


ПОСЛЕДНИЕ СТАТЬИ И АВТОРЕФЕРАТЫ

Ржевский Валентин Сергеевич Комплексное применение низкочастотного переменного электростатического поля и широкополосной электромагнитной терапии в реабилитации больных с гнойно-воспалительными заболеваниями челюстно-лицевой области
Орехов Генрих Васильевич НАУЧНОЕ ОБОСНОВАНИЕ И ТЕХНИЧЕСКОЕ ИСПОЛЬЗОВАНИЕ ЭФФЕКТА ВЗАИМОДЕЙСТВИЯ КОАКСИАЛЬНЫХ ЦИРКУЛЯЦИОННЫХ ТЕЧЕНИЙ
СОЛЯНИК Анатолий Иванович МЕТОДОЛОГИЯ И ПРИНЦИПЫ УПРАВЛЕНИЯ ПРОЦЕССАМИ САНАТОРНО-КУРОРТНОЙ РЕАБИЛИТАЦИИ НА ОСНОВЕ СИСТЕМЫ МЕНЕДЖМЕНТА КАЧЕСТВА
Антонова Александра Сергеевна СОРБЦИОННЫЕ И КООРДИНАЦИОННЫЕ ПРОЦЕССЫ ОБРАЗОВАНИЯ КОМПЛЕКСОНАТОВ ДВУХЗАРЯДНЫХ ИОНОВ МЕТАЛЛОВ В РАСТВОРЕ И НА ПОВЕРХНОСТИ ГИДРОКСИДОВ ЖЕЛЕЗА(Ш), АЛЮМИНИЯ(Ш) И МАРГАНЦА(ІУ)
БАЗИЛЕНКО АНАСТАСІЯ КОСТЯНТИНІВНА ПСИХОЛОГІЧНІ ЧИННИКИ ФОРМУВАННЯ СОЦІАЛЬНОЇ АКТИВНОСТІ СТУДЕНТСЬКОЇ МОЛОДІ (на прикладі студентського самоврядування)