КОМПЛЕКСНІ УЛЬТРАЗВУКОВІ ДОСЛІДЖЕННЯ В ДІАГНОСТИЦІ ТА ВИЗНАЧЕННІ ПОШИРЕНОСТІ РАКУ ПІДШЛУНКОВОЇ ЗАЛОЗИ



title:
КОМПЛЕКСНІ УЛЬТРАЗВУКОВІ ДОСЛІДЖЕННЯ В ДІАГНОСТИЦІ ТА ВИЗНАЧЕННІ ПОШИРЕНОСТІ РАКУ ПІДШЛУНКОВОЇ ЗАЛОЗИ
Альтернативное Название: КОМПЛЕКСНЫЕ УЛЬТРАЗВУКОВЫЕ ИССЛЕДОВАНИЯ В ДИАГНОСТИКЕ И определения распространенности рака поджелудочной железы
Тип: synopsis
summary:

 


Матеріали та методи досліджень. Матеріали  даної роботи базуються на результатах дослідження  196 хворих віком від 20 до 75 років з вогнищевими утвореннями  ПЗ, які проходили обстеження і лікування в  Волинській обласній клінічній лікарні (м. Луцьк) в період з 1999 року до 2006 рік. Зі злоякісними пухлинами ПЗ було 173 пацієнти, з хронічними запальними процесами – 23. Морфологічним варіантом злоякісних пухлин в 84,3 % випадків була аденокарцинома (табл. 1).    


Результати досліджень статистично оброблені з використанням пакета програм STATISTICA 6 на ПК. Для оцінювання вірогідності обчислювань використовувався критерій Стьюдента для малих вибірок.


За нашими даними РПЗ частіше трапляється у чоловіків і виникає в більшості хворих (94,2 %) після 40 років. Порівняльний аналіз частоти захворюваності серед чоловіків і жінок виявив їх співвідношення 2:1, за винятком групи, що об’єднувала осіб віком понад 70 років, у яких цей показник складав 1:1.


 


З метою визначення ехографічних ознак нормальної структури ПЗ поглиблений аналіз комплексного УЗД проведено  87 пацієнтам (44 – чоловіки і 43 – жінки  різних вікових груп), які не мали клінічних виявів патології ПЗ та гепатобіліарної системи.        

 


Обновить код

Заказать выполнение авторской работы:

The fields admited a red star are required.:


Заказчик:


SEARCH READY THESIS OR ARTICLE


Доставка любой диссертации из России и Украины