ИНТЕГРАЦИОННАЯ ТРАНСФОРМАЦИЯ ПРЕДПРИЯТИЙ КУРОРТНО-РЕКРЕАЦИОННОЙ СФЕРЫ АР КРЫМ




  • скачать файл:
title:
ИНТЕГРАЦИОННАЯ ТРАНСФОРМАЦИЯ ПРЕДПРИЯТИЙ КУРОРТНО-РЕКРЕАЦИОННОЙ СФЕРЫ АР КРЫМ
Тип: synopsis
summary:

ОСНОВНИЙ ЗМІСТ ДИСЕРТАЦІЇ

У вступі обґрунтовано актуальність теми дисертації, сформульовано мету, визначені завдання, об'єкт, предмет, методи дослідження, відображені наукова новизна і практичне значення результатів роботи, представлені форми їх апробації та використання, наведені загальні відомості про публікації автора.

У першому розділі «Теоретичні основи інтеграційної трансформації підприємств» виявлено соціально-економічну сутність, доцільність та умови здійснення інтеграційної трансформації підприємств, визначено склад передумов та чинників формування інтеграційних об'єднань ПКРС; розроблено методичний підхід до вибору форми і моделі інтеграційної трансформації ПКРС.

На основі компаративного аналізу підходів до інтеграційної трансформації підприємств, виявлена організаційно-економічна сутність даного процесу, його універсальність і поліморфізм, що представляють собою діалектичну єдність. Соціальні за своєю суттю ПКРС, в умовах ринкових відносин і неможливості дотаційного фінансування для свого виживання, змушені переходити соціально-етичні межі, пов'язані з оздоровленням відпочиваючих, і ставати на економічний шлях розвитку. Універсальність інтеграційної трансформації ПКРС пов'язує воєдино онтологічну і епістемологічну складові виробничих відносин в економіці, у всіх її сферах і рівнях. Поліморфізм інтеграції ПКРС, вказує на здатність цього процесу мати різні види, форми і способи його реалізації. При цьому передумови і спонукальні мотиви інтеграції є об'єктивними категоріями, а сам процес інтеграційної трансформації ПКРС стає суб'єктивним з причин його ізоморфності та керованості.

Такий підхід до сутності інтеграційної трансформації дозволяє її розглядати як поліморфний, цільовий розвиток, становлення нового підприємства, у результаті упорядкування, узгодження, об'єднання в економічному просторі і в часі існуючих відкритих інституційних систем будь-якого рівня з метою підвищення потенціалу кожного суб'єкта господарювання, що входить в інтеграційне об'єднання і утворення нової організаційно-управлінської форми, що мав нові системні властивості.

Встановлено, що інтеграційна трансформація, повинна бути спрямована, насамперед, на об'єднання розрізнених і часто невпорядкованих, або мало ефективних систем. Зародження інтеграційної трансформації характеризується умовами, які включають в себе: передумови, причини, чинники, цілі та властивості, притаманні будь-якому процесу і об'єкту.

Передумови та чинники інтеграційної трансформації утворюють якесь «поле можливостей і привабливості» окремих суб'єктів господарювання (акторів) до інтеграційної трансформації на основі законодавчих, інституційних, інформаційних, регламентаційних та інших можливостей. При цьому, рушійну силу інтеграційної трансформації, її динаміку складають чинники інтеграції. Отже, умовами здійснення інтеграційної трансформації акторів є специфічна сукупність організаційно-економічних відносин, що виникають на певному часовому етапі розвитку продуктивних сил, і обумовлена змінливої за амплітудою динамікою якісно-кількісних чинників. Динамічні зміни вимог ринку змушують підприємства об'єднуватися, з метою диверсифікації ризиків і підвищення можливостей гнучкого переходу на випуск продукції, адекватної до попиту.

Однозначне трактування передумов і чинників інтеграційної трансформації дозволяє звести їх воєдино з метою їх систематизації в прив'язці до ПКРС. Наведено склад передумов і чинників інтеграційної трансформації, що дозволяє, певною мірою, уявити багатогранність і взаємообумовленість складових процесу інтеграційної трансформації підприємств (табл. 1).

На основі виконаного функціонального і логічного аналізу основних форм інтеграційної трансформації ПКРС, показано, що кластерна форма об'єднання, за більшістю ознак, є найбільш привабливою. Основними характеристиками кластерів є: географічна (територіальна) концентрація і функціональна взаємопов'язаність учасників, виробнича спільність. У той же час, наявність значного числа родинних або однорідних компаній, навіть на малій дестинації, зовсім не означає обов'язковість формування кластеру та його функціонування. Необхідні також спонукальні мотиви і динаміка розвитку.

Заказать выполнение авторской работы:

The fields admited a red star are required.:


Заказчик:


SEARCH READY THESIS OR ARTICLE


Доставка любой диссертации из России и Украины


THE LAST ARTICLES AND ABSTRACTS

Ржевский Валентин Сергеевич Комплексное применение низкочастотного переменного электростатического поля и широкополосной электромагнитной терапии в реабилитации больных с гнойно-воспалительными заболеваниями челюстно-лицевой области
Орехов Генрих Васильевич НАУЧНОЕ ОБОСНОВАНИЕ И ТЕХНИЧЕСКОЕ ИСПОЛЬЗОВАНИЕ ЭФФЕКТА ВЗАИМОДЕЙСТВИЯ КОАКСИАЛЬНЫХ ЦИРКУЛЯЦИОННЫХ ТЕЧЕНИЙ
СОЛЯНИК Анатолий Иванович МЕТОДОЛОГИЯ И ПРИНЦИПЫ УПРАВЛЕНИЯ ПРОЦЕССАМИ САНАТОРНО-КУРОРТНОЙ РЕАБИЛИТАЦИИ НА ОСНОВЕ СИСТЕМЫ МЕНЕДЖМЕНТА КАЧЕСТВА
Антонова Александра Сергеевна СОРБЦИОННЫЕ И КООРДИНАЦИОННЫЕ ПРОЦЕССЫ ОБРАЗОВАНИЯ КОМПЛЕКСОНАТОВ ДВУХЗАРЯДНЫХ ИОНОВ МЕТАЛЛОВ В РАСТВОРЕ И НА ПОВЕРХНОСТИ ГИДРОКСИДОВ ЖЕЛЕЗА(Ш), АЛЮМИНИЯ(Ш) И МАРГАНЦА(ІУ)
БАЗИЛЕНКО АНАСТАСІЯ КОСТЯНТИНІВНА ПСИХОЛОГІЧНІ ЧИННИКИ ФОРМУВАННЯ СОЦІАЛЬНОЇ АКТИВНОСТІ СТУДЕНТСЬКОЇ МОЛОДІ (на прикладі студентського самоврядування)