МЕХАНІЗМ ФІНАНСОВОГО УПРАВЛІННЯ СТІЙКИМ ФУНКЦІОНУВАННЯМ МАШИНОБУДІВНОГО ПІДПРИЄМСТВА




  • скачать файл:
title:
МЕХАНІЗМ ФІНАНСОВОГО УПРАВЛІННЯ СТІЙКИМ ФУНКЦІОНУВАННЯМ МАШИНОБУДІВНОГО ПІДПРИЄМСТВА
Тип: synopsis
summary:

ОСНОВНИЙ ЗМІСТ РОБОТИ

У вступі дисертації обґрунтовано актуальність обраної теми, визначено мету, завдання, об’єкт і предмет дослідження, розкрито наукову новизну та практичне значення роботи, викладено відомості щодо апробації результатів дослідження.

У першому розділі роботи „ ТЕОРЕТИЧНІ ОСНОВИ ФІНАНСОВОГО УПРАВЛІННЯ СТІЙКИМ ФУНКЦІОНУВАННЯМ ПІДПРИЄМСТВ розкрито сутність та складові стійкого функціонування підприємства; обґрунтовано його сутність та особливості; теоретично узагальнено підходи щодо формування системи фінансового управління стійким функціонуванням підприємства; розроблено складові механізму фінансового управління стійким функціонуванням підприємства.

Дослідженням теоретичних підходів до з’ясування сутності поняття «стійкість», різноманіття її видів та напрямів забезпечення, встановлено, що у сучасних умовах господарювання найважливішим компонентом загальної стійкості підприємства є економічна стійкість як багатогранне поняття, що об’єднує значну кількість взаємопов'язаних і взаємообумовлених складових, які в комплексі дають уявлення про стійке функціонування підприємства та передумови його розвитку.

Встановлено, що економічна стійкість підтримується та забезпечується насамперед сукупністю фінансових ресурсів, джерел їхнього формування та напрямів використання, тому найбільшою мірою впливає на стійке функціонування підприємства саме фінансова стійкість. Як один із найважливіших елементів вона забезпечує фінансове становище підприємства і його розвиток в умовах мінливого внутрішнього і зовнішнього середовища.

Обґрунтовано, що важливою передумовою досягнення найбільш ефективної взаємодії складових економічної стійкості у напрямі забезпечення стійкого функціонування сучасних підприємств є підвищення ефективності управління матеріальними, трудовими, фінансовими та інформаційними ресурсами. (Рис.1) Дослідженням сутності ресурсного потенціалу підприємств встановлена його визначальна роль у створенні умов стійкого функціонування поряд із складовими економічної стійкості та при врахуванні існуючих тенденцій розвитку машинобудівної галузі. Ресурсний потенціал є узагальнюючим елементом, що забезпечує спроможність підприємства використовувати усі необхідні види ресурсів.

Визначено основні напрями поліпшення діяльності машинобудівного підприємства на основі вдосконалення управління його ресурсним потенціалом. Процес управління повинен підпорядковуватись і бути націленим на забезпечення сталого розвитку на основі застосування комплексного підходу до організації управління діяльністю підприємства в напрямі нарощування та розвитку ресурсного потенціалу шляхом формування відповідної структури ресурсного забезпечення, застосування системи економії та раціонального використання матеріально-технічних ресурсів. Аргументована доцільність більш широкого трактування поняття «фінансове управління» з урахуванням факторів спрямованості на забезпечення стійкості діяльності підприємств.

Узагальнено підходи до визначення основних етапів формування системи фінансового управління стійким функціонуванням підприємства. Встановлено його елементи – фінансове управління ресурсним потенціалом та фінансове управління економічною стійкістю – визначено взаємодію та взаємообумовленість їхніх складових, від чого залежить здатність машинобудівного підприємства до розвитку в цілому.

На основі визначених функцій та завдань механізму фінансового управління стійким функціонуванням підприємств машинобудування сформульовано систему загальних (системності, адаптивності, цілеспрямованості, цілісності) та часткових (ресурсозбереження, раціональне використання ресурсів, гнучкість) принципів, обумовлених галузевими особливостями діяльності підприємств.

Заказать выполнение авторской работы:

The fields admited a red star are required.:


Заказчик:


SEARCH READY THESIS OR ARTICLE


Доставка любой диссертации из России и Украины


THE LAST ARTICLES AND ABSTRACTS

Ржевский Валентин Сергеевич Комплексное применение низкочастотного переменного электростатического поля и широкополосной электромагнитной терапии в реабилитации больных с гнойно-воспалительными заболеваниями челюстно-лицевой области
Орехов Генрих Васильевич НАУЧНОЕ ОБОСНОВАНИЕ И ТЕХНИЧЕСКОЕ ИСПОЛЬЗОВАНИЕ ЭФФЕКТА ВЗАИМОДЕЙСТВИЯ КОАКСИАЛЬНЫХ ЦИРКУЛЯЦИОННЫХ ТЕЧЕНИЙ
СОЛЯНИК Анатолий Иванович МЕТОДОЛОГИЯ И ПРИНЦИПЫ УПРАВЛЕНИЯ ПРОЦЕССАМИ САНАТОРНО-КУРОРТНОЙ РЕАБИЛИТАЦИИ НА ОСНОВЕ СИСТЕМЫ МЕНЕДЖМЕНТА КАЧЕСТВА
Антонова Александра Сергеевна СОРБЦИОННЫЕ И КООРДИНАЦИОННЫЕ ПРОЦЕССЫ ОБРАЗОВАНИЯ КОМПЛЕКСОНАТОВ ДВУХЗАРЯДНЫХ ИОНОВ МЕТАЛЛОВ В РАСТВОРЕ И НА ПОВЕРХНОСТИ ГИДРОКСИДОВ ЖЕЛЕЗА(Ш), АЛЮМИНИЯ(Ш) И МАРГАНЦА(ІУ)
БАЗИЛЕНКО АНАСТАСІЯ КОСТЯНТИНІВНА ПСИХОЛОГІЧНІ ЧИННИКИ ФОРМУВАННЯ СОЦІАЛЬНОЇ АКТИВНОСТІ СТУДЕНТСЬКОЇ МОЛОДІ (на прикладі студентського самоврядування)