ТУРИСТИЧНІ ПІДПРИЄМСТВА НА ПРОМИСЛОВІЙ ТЕРИТОРІЇ: МЕТОДОЛОГІЧНІ ОСНОВИ ЇХ ЕКОНОМІЧНОГО РОЗВИТКУ




  • скачать файл:
title:
ТУРИСТИЧНІ ПІДПРИЄМСТВА НА ПРОМИСЛОВІЙ ТЕРИТОРІЇ: МЕТОДОЛОГІЧНІ ОСНОВИ ЇХ ЕКОНОМІЧНОГО РОЗВИТКУ
Тип: synopsis
summary:

Основний зміст дисертації

 

У першому розділі «Теоретичні підходи до економічного розвитку туристичних підприємств на промисловій території» визначено сутність діяльності туристичних підприємств, теоретичні засади з економічного розвитку, особливості їх функціонування; обґрунтовано концепцію економічного розвитку туристичних підприємств на промисловій території та комплексну модель ефективності туристичної діяльності.

Важливість дослідження визначених проблем пов’язана з динамічністю сучасної економіки, участю туристичних підприємств у формуванні державного бюджету, необхідністю зайнятості населення, розвитком промислової території. Досвід економічно розвинених країн свідчить, що діяльність туристичних підприємств на промисловій території, аналогічно до підприємств інших галузей економіки, відбувається згідно із загальними економічними законами суспільства і підпорядковується державним законодавчим та нормативним документам.

Співставлення і аналіз ринку туристичних послуг показує, що обсяги послуг з організації подорожувань в Україні за 2006 –2011 рр. складають 1,0; 1,0;1,16; 1,26; 1,24; 1,20% у загальному обсязі реалізованих послуг в Україні. Одночасно динаміка послуг з організації подорожувань характеризує їх коливання у 2007, 2008, 2009, 2010, 2011 рр. до 129,2; 159,2; 113,1; 112,1; 115,9% відповідно по роках. За даними Держтуризмкурорту України протягом 2008 2010 рр. чинними були 6106; 7322; 8152 ліцензії на туристичну діяльність. Співставлення наведених даних свідчить, що збільшення загальної кількості туристичних підприємств не вплинуло на зростання обсягів туристичних послуг .

Аналітична оцінка даних Донецької області (промислова територія) свідчить, що обсяг послуг з організації подорожувань становив 0,24; 0,24; 0,22; 0,20; 0,27; 0,23% у загальному обсязі реалізованих послуг області за 2006–2011 рр., що досягає в середньому лише 20% такого рівня по Україні. Причиною незадовільного стану стала відсутність необхідних методологічних основ економічного розвитку туристичних підприємств у взаємодії з використанням туристичного потенціалу промислової території. Результатом є значні коливання у кількості туристів та екскурсантів, обслугованих суб’єктами туристичної діяльності Донецької області, як у зарубіжному, так і внутрішньому напрямах (табл.1).

Відсутність методологічних основ надання туристичних послуг у туристичних підприємств призвела до того, що платежі до бюджету на одного ліцензіата за 2008 2010 рр. зменшено з 44,9 до 36,8 тис. грн, кількість туристів, обслуговуваних одним ліцензіатом, знижено з 657 до 422 осіб, що свідчить про зниження ефективності діяльності туристичних підприємств.

Аналіз експорту туристичних послуг свідчить про зменшення їх частки в загальному обсязі експорту (4,2; 3,1; 3,2; 3,3%) та коливання з імпорту (6,6; 5,5; 6,4; 7,4%) цих послуг у 2008 – 2011 рр. Тенденції зниження зберігаються в туристичній діяльності на промисловій території Донецької області: у 2008 – 2011 рр. частки в загальному обсязі експорту 2,4; 2,2; 1,8; 1,9% та імпорту: 3,8; 3,3; 3,4; 2,8%.

 

Визначено, що діяльність туристичного підприємства на промисловій території є процесом, що враховує вплив промислової території з метою створення конкурентоздатного на ринку туристичного продукту, як комплексу туристичних послуг, на основі додержання загальних та специфічних вимог до нього, який зможе задовольнити потреби як вітчизняних, так і іноземних туристів та забезпечити на цій основі взаємний економічний розвиток туристичних підприємств і промислової території.

Заказать выполнение авторской работы:

The fields admited a red star are required.:


Заказчик:


SEARCH READY THESIS OR ARTICLE


Доставка любой диссертации из России и Украины


THE LAST ARTICLES AND ABSTRACTS

Ржевский Валентин Сергеевич Комплексное применение низкочастотного переменного электростатического поля и широкополосной электромагнитной терапии в реабилитации больных с гнойно-воспалительными заболеваниями челюстно-лицевой области
Орехов Генрих Васильевич НАУЧНОЕ ОБОСНОВАНИЕ И ТЕХНИЧЕСКОЕ ИСПОЛЬЗОВАНИЕ ЭФФЕКТА ВЗАИМОДЕЙСТВИЯ КОАКСИАЛЬНЫХ ЦИРКУЛЯЦИОННЫХ ТЕЧЕНИЙ
СОЛЯНИК Анатолий Иванович МЕТОДОЛОГИЯ И ПРИНЦИПЫ УПРАВЛЕНИЯ ПРОЦЕССАМИ САНАТОРНО-КУРОРТНОЙ РЕАБИЛИТАЦИИ НА ОСНОВЕ СИСТЕМЫ МЕНЕДЖМЕНТА КАЧЕСТВА
Антонова Александра Сергеевна СОРБЦИОННЫЕ И КООРДИНАЦИОННЫЕ ПРОЦЕССЫ ОБРАЗОВАНИЯ КОМПЛЕКСОНАТОВ ДВУХЗАРЯДНЫХ ИОНОВ МЕТАЛЛОВ В РАСТВОРЕ И НА ПОВЕРХНОСТИ ГИДРОКСИДОВ ЖЕЛЕЗА(Ш), АЛЮМИНИЯ(Ш) И МАРГАНЦА(ІУ)
БАЗИЛЕНКО АНАСТАСІЯ КОСТЯНТИНІВНА ПСИХОЛОГІЧНІ ЧИННИКИ ФОРМУВАННЯ СОЦІАЛЬНОЇ АКТИВНОСТІ СТУДЕНТСЬКОЇ МОЛОДІ (на прикладі студентського самоврядування)