СТРАТЕГИЧЕСКОЕ ПРОГРАММНОЕ И ПОРТФЕЛЬНОЕ УПРАВЛЕНИЕ ПРОЕКТАМИ РАЗВИТИЯ ЛИФТОВОГО ХОЗЯЙСТВА



title:
СТРАТЕГИЧЕСКОЕ ПРОГРАММНОЕ И ПОРТФЕЛЬНОЕ УПРАВЛЕНИЕ ПРОЕКТАМИ РАЗВИТИЯ ЛИФТОВОГО ХОЗЯЙСТВА
Тип: synopsis
summary:

ОСНОВНИЙ ЗМІСТ РОБОТИ


 


У вступі обґрунтовано актуальність вибраного напрямку дослідження, визначено предмет і об’єкт дослідження, сформульовано мету, основні завдання та методи дослідження, визначено наукову новизну і практичне значення одержаних результатів, публікації за темою роботи, надано інформацію про впровадження та апробацію результатів роботи.


Перший розділ «Аналіз підходів та методів управління проектами розвитку підприємств ліфтового господарства» присвячений розгляду регіональних особливостей і сучасних проблем керування розвитком підприємств ЖКГ у ринкових умовах, аналізу діючої системи організації керування і проблем розвитку ліфтового господарства міста, визначенню завдань підвищення ефективності організаційного керування розвитком підприємства ліфтового господарства та основних стратегічних пріоритетів розвитку.


Наведено модель надання житлово-комунальних послуг в Україні, особливу роль у якій грають зовнішні умови невизначеності діяльності. Аналіз особливостей управління розвитком підприємств ЖКГ у ринкових умовах показав, що вони являють собою складну, багатоелементну, динамічну організаційно-економічну систему, що потребує інтенсивних організаційних, технологічних і інших змін у рамках програми реформування та розвитку ЖКГ, що у свою чергу, вимагає активного застосування методів управління проектами. Проведено аналіз стану та виявлені основні тенденції розвитку ліфтового господарства в Україні та окремо у м. Харкові, що дозволили сформулювати перспективні напрямки дослідження, що сприяють розвитку теорії управління проектами в області стратегічного менеджменту в ЖКГ. Визначено сутність проектного підходу для підприємств ліфтового господарства що показує, що він є життєво важливою сполучною ланкою між процесом стратегічного планування, детальним виробничим плануванням і системою керування підприємства. Розглянуто основні положення загальнодержавної програми реформування ЖКГ і національного проекту «Ліфти України». Показано зв'язок інноваційного шляху розвитку, закладеного в них із впровадженням нових технологій проектного та програмного управління в сфері ЖКГ.


         Наведено аналіз використання методів стратегічного та проектного менеджменту для вирішення задач формування програми розвитку підприємства. Аналіз показав, що завдання стратегічного управління комунальним підприємством є багатоплановою з багатьма, у тому числі взаємо-неузгодженими критеріями, які не завжди формалізуються, а досягнення мети дисертаційного дослідження можливо шляхом раціонального сполучення методів проектного менеджменту, концепції збалансованої системи показників, методів оптимізації, прийняття рішень в умовах ризику та імітаційного моделювання.


         Основні результати розділу опубліковано в роботах [1-3, 7,8].


У другому розділі «Системна модель формування портфелю проектів з урахуванням стратегії підприємства» вивчене питання застосування методології управління проектами при вирішенні таких задач: оцінка ефективності проектів з погляду досягнення стратегічних цілей організації; формування ефективного портфеля проектів; планування процесу реалізації портфеля проектів, у тому числі, з урахуванням можливостей оптимізації фінансових потоків; розподіл ресурсів організації між проектами портфеля; аналіз портфеля проектів з урахуванням ризику в зовнішніх умовах та цілях організації, що змінюються.


Запропоновано багаторівневу модель формування портфеля проектів з урахуванням стратегічних цілей підприємства (рис. 1), що дозволяє здійснювати багатокритеріальний вибір проектів, враховуючи при цьому розмаїтість розв'язуваних задач на підприємствах ліфтового господарства, планування реалізації проектів у різному тимчасовому аспекті з існуючими між проектами взаємозв'язками та координаційними узгодженнями, а також механізми фінансування.


 


Для одержання максимальної вигоди від застосування концепції управління на основі проектів, варто використати системний підхід, застосував інструменти управління проектами на всіх рівнях. На рис. 2 представлена системна модель формування портфеля проектів у відповідності зі стратегією роботи підприємства, заснована на використанні методів теорії множин, методів системного та багатокритеріального аналізу, агентного імітаційного моделювання та методів аналізу ризиків і невизначеності. 

 


Обновить код

Заказать выполнение авторской работы:

The fields admited a red star are required.:


Заказчик:


SEARCH READY THESIS OR ARTICLE


Доставка любой диссертации из России и Украины