ИЗМЕРЕНИЕ И ОЦЕНКА ИНВЕСТИЦИОННОЙ ПРИВЛЕКАТЕЛЬНОСТИ ПРЕДПРИЯТИЙ ПИЩЕВОЙ ПРОМЫШЛЕННОСТИ




  • скачать файл:
title:
ИЗМЕРЕНИЕ И ОЦЕНКА ИНВЕСТИЦИОННОЙ ПРИВЛЕКАТЕЛЬНОСТИ ПРЕДПРИЯТИЙ ПИЩЕВОЙ ПРОМЫШЛЕННОСТИ
Альтернативное Название: ВИМІР ТА ОЦІНКА ІНВЕСТИЦІЙНОЇ ПРИВАБЛИВОСТІ ПІДПРИЄМСТВ ХАРЧОВОЇ ПРОМИСЛОВОСТІ
Тип: synopsis
summary:

У вступі обґрунтовано актуальність теми дослідження, визначено його мету і задачі, викладено методику й інформаційну базу дослідження, відоб­раже­но наукову новизну одержаних результатів і їхнє практичне значення.


В першому розділі «Сутність інвестиційної привабливості, методи її виміру й оцінки» розглянуто поняття «інвестиції», «інвестиційна діяльність», «інвестиційний механізм», «інвестиційна привабливість», їхню економічну сут­ність, теоретичні основи інвестування і теоретико-методологічні підходи до ви­міру й оцінки рівня інвестиційної привабливості.


Розглянуто еволюцію поняття «інвестиції» та існуючі класифікації інве­сти­цій. Зроблено висновок про пріоритетність реальних інвестицій у сучасних умо­вах розвитку харчової промисловості України. Визначено, що кла­сифікація інве­стицій за їхнім вкладенням в елементи виробництва є адрес­ною і дозволяє ефек­тивно керувати інвестиційною діяльністю на рівні окремого підприємства. На основі вивчення мотивів участі в інвестиційному процесі всіх суб'єктів, зроб­лено висновок, що загальною метою для них в умовах ринкової економіки є ба­жання отримати приріст певних результатів внаслідок вкладення інвестицій.


В теперішній час в економічній науці відсутній єдиний загальновизнаний ме­тодичний підхід до виміру й оцінки інвестиційної привабливості промисло­вих підприємств. Економісти, які досліджують це питання, одностайні в думці, що інвестиційна привабливість підприємства має характеризуватися як ком­плекс показників його діяльності, що визначає для інвестора сферу пере­важних зна­чень інвестиційної поведінки. Відома безліч методик оцінки інве­стиційної при­вабливості промислового підприємства. Однак всі вони мають певні не­долі­ки, а саме: багато методів, що запозичені в іноземних авторів, спрямовані, в ос­новно­му, на фінансові, а не на реальні інвестиції; запозичені методи, що сто­сую­ться саме реальних інвестицій, розроблені для умов стабільної економіки, де чі­тко проявлені всі економічні закони, і не адаптовані до реальної економічної си­туації України; більшість методів заснована на аналізі безсистемних наборів по­казни­ків фінансового стану підприємства, тобто носить ретроспективний ха­рак­тер, тоді як інвестора цікавлять результати майбутньої діяльності; багато ме­тодів засновано на експертній оцінці і мають характер невизначеності, бо відо­бража­ють суб'єктивну думку експертів. Проведений по­рівняльний аналіз ме­тодів вимі­ру рівня інве­стиційної привабливості промисло­вих об'єктів, що вико­ристо­вуються у даний час, дозволив визначити, що най­більш прийнятним мето­дом для характеристики цього складного економічного явища є викори­стання системи статистично достовірних показників, яка має містити в собі уза­гальнюючий по­казник і кілька рівнів часткових, взаємопов’язаних між собою показників, що всебічно характеризують досліджуване явище і мають спільну розмірність і структуру.


Другий розділ «Методичні положення з виміру та оцінки інве­стиційної привабливості промислового підприємства» присвячено розробці методич­них основ виміру та оцінки рівня інвестиційної привабливості проми­слового підпри­ємства, розробці методичних положень документа, названого «Паспорт інвести­ційної привабливості підприємства».


Розробка системи показників виміру та оцінки рівня інвестиційної при­ваб­ливості промислового підприємства заснована на критерії, що сформульо­ваний як максимум прибутку при мінімумі інвестиційних вкладень у мінімально мож­ливий термін.


 


Дослідження в сфері понятійного апарату вивчення економічних явищ і процесів дозволило визначитися в тім, що вимірити інвестиційну привабливість підприємства означає – обчислити значення показників, які кількісно харак­те­ризують інвестиційну привабливість або фактори, що визначають її. По­няття «оцінка» завжди припускає порівняння об'єкта з певним еталоном, стан­дартом, нормативом або з іншим об'єктом. Оцінка інвестиційної привабливості підприє­мства припускає порівняння результатів її виміру з результатами виміру інвести­ційної привабливості інших підприємств, або з максимально можливою величи­ною показника, якщо її можна встановити з метою ухвалення рішення про доці­льність інвестування. 

Заказать выполнение авторской работы:

The fields admited a red star are required.:


Заказчик:


SEARCH READY THESIS OR ARTICLE


Доставка любой диссертации из России и Украины


THE LAST ARTICLES AND ABSTRACTS

Ржевский Валентин Сергеевич Комплексное применение низкочастотного переменного электростатического поля и широкополосной электромагнитной терапии в реабилитации больных с гнойно-воспалительными заболеваниями челюстно-лицевой области
Орехов Генрих Васильевич НАУЧНОЕ ОБОСНОВАНИЕ И ТЕХНИЧЕСКОЕ ИСПОЛЬЗОВАНИЕ ЭФФЕКТА ВЗАИМОДЕЙСТВИЯ КОАКСИАЛЬНЫХ ЦИРКУЛЯЦИОННЫХ ТЕЧЕНИЙ
СОЛЯНИК Анатолий Иванович МЕТОДОЛОГИЯ И ПРИНЦИПЫ УПРАВЛЕНИЯ ПРОЦЕССАМИ САНАТОРНО-КУРОРТНОЙ РЕАБИЛИТАЦИИ НА ОСНОВЕ СИСТЕМЫ МЕНЕДЖМЕНТА КАЧЕСТВА
Антонова Александра Сергеевна СОРБЦИОННЫЕ И КООРДИНАЦИОННЫЕ ПРОЦЕССЫ ОБРАЗОВАНИЯ КОМПЛЕКСОНАТОВ ДВУХЗАРЯДНЫХ ИОНОВ МЕТАЛЛОВ В РАСТВОРЕ И НА ПОВЕРХНОСТИ ГИДРОКСИДОВ ЖЕЛЕЗА(Ш), АЛЮМИНИЯ(Ш) И МАРГАНЦА(ІУ)
БАЗИЛЕНКО АНАСТАСІЯ КОСТЯНТИНІВНА ПСИХОЛОГІЧНІ ЧИННИКИ ФОРМУВАННЯ СОЦІАЛЬНОЇ АКТИВНОСТІ СТУДЕНТСЬКОЇ МОЛОДІ (на прикладі студентського самоврядування)