ЗАБЕЗПЕЧЕННЯ ЗАКОННОСТІ В ДІЯЛЬНОСТІ МИТНИХ ОРГАНІВ



title:
ЗАБЕЗПЕЧЕННЯ ЗАКОННОСТІ В ДІЯЛЬНОСТІ МИТНИХ ОРГАНІВ
Тип: synopsis
summary:

 

ЗАГАЛЬНА ХАРАКТЕРИСТИКА РОБОТИ

Актуальність теми. Успішне виконання складних і відповідальних завдань у сфері митної справи, визначених ст.11 Митного кодексу України, потребує забезпечення належного рівня законності в діяльності митних органів в цілому та їх персоналу, зокрема, що є ефективною гарантією їх нормального функціонування. Виконуючи численні та різноманітні завдання у сфері здійснення митної справи, митні органи мають забезпечувати реалізацію прав, свобод та інтересів фізичних і юридичних осіб, з одного боку, та прав, свобод і законних інтересів персоналу митної служби під час їх державно-службової діяльності – з іншого. Разом з тим, незважаючи на нормативне закріплення численних вимог щодо додержання законності митними органами та їх персоналом, реальний стан у цій сфері викликає занепокоєння як у керівництва держави, так і у пересічних громадян, про що свідчить велика кількість скарг на їх діяльність.

Хоча проблемам забезпечення законності в діяльності різних державних органів, в тому числі митних, науковці присвятили досить багато уваги, зокрема, В.Б. Авер’янов, О.Ф. Андрійко, Ю.П. Битяк, А.С. Васильєв, В.М. Гаращук, Є.В. Додін, С.В. Ківалов, Л.В. Коваль, А.Т. Комзюк, В.Т. Комзюк, О.Т. Корнійчук, В.К. Колпаков, В.П. Науменко, Н.Р. Нижник, В.Ф. Опришко, Є.В. Охотський, А.П. Павлов, П.В. Пашко, О.О. Погрібний, О.П. Рябченко, К.К. Сандровський, О.Л. Соколенко, С.С. Терещенко, В.В. Цвєтков, В.С. Шестак, С.В. Шестаков, В.К. Шкарупа, О.І. Щербак, В.І. Щербина та ін., проте питання забезпечення законності діяльності митних органів все ж висвітлено недостатньо, в існуючих наукових працях ці питання досліджувались фрагментарно або в рамках ширшої правової проблематики, без комплексного підходу. Більше того, в правовому регулюванні діяльності державних (внутрівідомчих) та громадських суб’єктів, які використовують відповідні засоби забезпечення законності в діяльності митних органів, накопичилось чимало проблем, які суттєво впливають на ефективність виконання покладених на них завдань у цій сфері.

Таким чином, необхідність удосконалення правового регулювання діяльності державних (внутрівідомчих) і громадських суб’єктів із забезпечення законності в діяльності митних органів та велика кількість нарікань на службову діяльність митників, з одного боку, та недостатність наукових досліджень з цієї проблематики – з іншого, обумовлюють актуальність і важливість комплексного дослідження широкого кола питань, пов’язаних із забезпечення законності в діяльності митних органів, а також їх розвитком і удосконаленням.

Зв’язок з науковими програмами, планами, темами. Дисертаційне дослідження виконано відповідно до основних положень Державної програми „Контрабанді – СТОП” на 2005-2006 рр., затвердженої постановою Кабінету Міністрів України від 1 квітня 2005 р. № 260, п.2.5 Пріоритетних напрямів наукових та дисертаційних досліджень, які потребують першочергового розроблення і впровадження в практичну діяльність органів внутрішніх справ, на період 2004-2009 рр., затверджених наказом МВС України № 755 від 5 липня 2004 р., п.2.1 Головних напрямків наукових досліджень Національного університету внутрішніх справ МВС України на 2001-2005 рр.

 

 


Обновить код

Заказать выполнение авторской работы:

The fields admited a red star are required.:


Заказчик:


SEARCH READY THESIS OR ARTICLE


Доставка любой диссертации из России и Украины