РАЗРАБОТКА СОСТАВА И ТЕХНОЛОГИИ ПРЕПАРАТА НА ОСНОВЕ МАСЛА РАСТОРОПШИ ПЯТНИСТОЙ




  • скачать файл:
title:
РАЗРАБОТКА СОСТАВА И ТЕХНОЛОГИИ ПРЕПАРАТА НА ОСНОВЕ МАСЛА РАСТОРОПШИ ПЯТНИСТОЙ
Альтернативное Название: РОЗРОБКА СКЛАДУ ТА ТЕХНОЛОГІЇ ПРЕПАРАТУ НА ОСНОВІ ОЛІЇ РОЗТОРОПШІ ПЛЯМИСТОЇ
Тип: synopsis
summary:

В даний час олію плодів розторопші одержують холодним пресуванням насіння з виходом готового продукту в межах 8-15%. Дана технологія не дозволяє здійснити повне знежирення сировини, що призводить до зниження виходу силімарину при подальшій комплексній переробці шроту. Крім того, вказаний спосіб одержання олії не забезпечує його належну мікробіологічну чистоту і стабільність, що є перешкодою до використання його як лікарської субстанції.


Для виділення олії з плодів розторопші нами використовувалася лабораторна установка для екстракції зрідженими газами, яка являє собою замкнуту систему, що дозволяє здійснювати безперервну екстракцію з одночасним упарюванням одержаного продукту і регенерацією екстрагента. 


З метою розробки оптимального режиму екстракції нами досліджувалися технологічні властивості сировини та вплив різних факторів на вихід олії розторопші.


Було встановлено, що технологічні властивості плодів розторопші значною мірою залежать від ступеня подрібненості. Насипна густина дрібної фракції (<0,5 мм) була в 1,5-1,7 рази нижче, ніж у вихідної сировини, що вказує на різке збільшення порозності матеріалу при подрібненні. При цьому пористість часток даної фракції знижувалася в 1,7-2,1 рази в порівнянні з неподрібненими плодами.


Вплив способу подрібнення на вищевказані показники виявлявся у меншій мірі. Найменша пористість і порозність досягалася при подрібненні на ексцельсіорі.


 


Набухання плодів розторопші в зрідженому газі було незначне навіть після подрібнення, що може пояснюватися високим гідростатичним тиском в системі, а також інтактністю хладонів до високомолекулярних сполук, що викликають набухання. 

Заказать выполнение авторской работы:

The fields admited a red star are required.:


Заказчик:


SEARCH READY THESIS OR ARTICLE


Доставка любой диссертации из России и Украины


THE LAST ARTICLES AND ABSTRACTS

Ржевский Валентин Сергеевич Комплексное применение низкочастотного переменного электростатического поля и широкополосной электромагнитной терапии в реабилитации больных с гнойно-воспалительными заболеваниями челюстно-лицевой области
Орехов Генрих Васильевич НАУЧНОЕ ОБОСНОВАНИЕ И ТЕХНИЧЕСКОЕ ИСПОЛЬЗОВАНИЕ ЭФФЕКТА ВЗАИМОДЕЙСТВИЯ КОАКСИАЛЬНЫХ ЦИРКУЛЯЦИОННЫХ ТЕЧЕНИЙ
СОЛЯНИК Анатолий Иванович МЕТОДОЛОГИЯ И ПРИНЦИПЫ УПРАВЛЕНИЯ ПРОЦЕССАМИ САНАТОРНО-КУРОРТНОЙ РЕАБИЛИТАЦИИ НА ОСНОВЕ СИСТЕМЫ МЕНЕДЖМЕНТА КАЧЕСТВА
Антонова Александра Сергеевна СОРБЦИОННЫЕ И КООРДИНАЦИОННЫЕ ПРОЦЕССЫ ОБРАЗОВАНИЯ КОМПЛЕКСОНАТОВ ДВУХЗАРЯДНЫХ ИОНОВ МЕТАЛЛОВ В РАСТВОРЕ И НА ПОВЕРХНОСТИ ГИДРОКСИДОВ ЖЕЛЕЗА(Ш), АЛЮМИНИЯ(Ш) И МАРГАНЦА(ІУ)
БАЗИЛЕНКО АНАСТАСІЯ КОСТЯНТИНІВНА ПСИХОЛОГІЧНІ ЧИННИКИ ФОРМУВАННЯ СОЦІАЛЬНОЇ АКТИВНОСТІ СТУДЕНТСЬКОЇ МОЛОДІ (на прикладі студентського самоврядування)