СТАДНЮК ЮЛІЯ ЮРІЇВНА ФОРМУВАННЯ ПІЗНАВАЛЬНИХ УМІНЬ УЧНІВ 6-8 КЛАСІВ У ПРОЦЕСІ НАВЧАННЯ ФІЗИЧНОЇ ГЕОГРАФІЇ




  • скачать файл:
title:
СТАДНЮК ЮЛІЯ ЮРІЇВНА ФОРМУВАННЯ ПІЗНАВАЛЬНИХ УМІНЬ УЧНІВ 6-8 КЛАСІВ У ПРОЦЕСІ НАВЧАННЯ ФІЗИЧНОЇ ГЕОГРАФІЇ
Альтернативное Название: СТАДНЮК ЮЛИЯ ЮРИЕВНА ФОРМИРОВАНИЕ ПОЗНАВАТЕЛЬНЫХ УМЕНИЙ УЧАЩИХСЯ 6-8 КЛАССОВ В ПРОЦЕССЕ УЧЕНИЯ ФИЗИЧЕСКОЙ ГЕОГРАФИИ
Тип: synopsis
summary: Обґрунтовано вибір теми дослідження, показано її зв'язок із науковими програмами, планами, темами, проаналізовано стан розробки проблеми в психолого- педагогічній, дидактичній та методичній теорії та практиці навчання географії, визначено мету, об’єкт та предмет дослідження, сформульовані завдання роботи, схарактеризовано методи та етапи дослідження, вказано експериментальну базу закладів середньої освіти, розкрито наукову новизну, наведено теоретичне і практичне значення роботи; описано інформацію про апробацію та впровадження основних результатів дослідження дисертації.

8
Перший розділ дисертаційного дослідження має назву «Формування пізнавальних умінь учнів у навчанні фізичної географії як педагогічна проблема» в якому проведено теоретичний аналіз стану педагогічної проблеми дослідження, схарактеризовано понятійно-категоріальний апарат теми роботи. Визначено психолого-педагогічні умови формування пізнавальних умінь учнів у процесі навчання фізичної географії, розглянуто особливості застосування творчих завдань як засобу впливу на формування пізнавальних умінь учнів основної школи у процесі навчання. Проведене теоретичне дослідження проблеми формування пізнавальних умінь учнів у процесі навчання фізичної географії дає підстави стверджувати, що навчання географії в умовах становлення сучасної української школи має бути зорієнтоване на оволодіння учнями практичними знаннями, способами застосування їх в життєвій діяльності, пізнавальними уміннями що спонукають здобувача освіти до пошуку шляхів вирішення поставлених завдань за умов застосування власного набутого навчального досвіду.
Теоретичний аналіз літературних джерел з проблеми дослідження з метою визначення фенологічного змісту терміну «пізнавальні уміння» показав, що уміння - це важливий елемент освітньої функції навчання. Ми розуміємо «пізнавальні уміння» як здатність людини оволодівати новими знаннями, практичними прийомами, навчатися на основі досвіду, мати змогу адаптувати набуті теоретичні знання для вирішення раптових перешкод. Це комплекс розумових і практичних дій.
Проведено аналіз навчальних програм з географії який вказує на те, що формування умінь учнів на уроках закладене у змісті державних вимог до рівня загальноосвітньої підготовки учнів. Установлено, що від пізнавальних умінь учнів під час вивчення шкільного курсу фізичної географії залежать результати знань, їх підготовка до роботи в сучасних умовах, до творчої діяльності.
Досліджено значення дефініцію «творчі завдання». За основу взято розуміння, «творче завдання» як засіб організації навчальної інформації, в якій поряд з заданою умовою і невідомими даними, міститься вказівка учням для їх самостійної творчої діяльності, спрямованої на реалізацію їх особистісного потенціалу та отримання необхідного освітнього результативного продукту.
У другому розділі «Методика реалізації формування пізнавальних умінь учнів основної школи з географії із застосуванням творчих завдань», здійснено теоретичне обґрунтування методичних особливостей формування пізнавальних умінь учнів основної школи. Запропоновано та охарактеризовано зміст методики впровадження у навчальний процес з фізичної географії моделі формування пізнавальних умінь учнів.
Проведено порівняння традиційного уроку та уроку формування пізнавальних умінь. Запропоновано алгоритм впровадження методики формування пізнавальних умінь у реальний процесі навчання географії в 6-8 класах. Визначено методи формування пізнавальних умінь в учнів у процесі навчання географії в основній школі.
Описано компоненти змісту моделі формування пізнавальних умінь в учнів у процесі навчання географії в основній школі.
Узагальнено та виділено методичні особливості організації навчальної діяльності учнів щодо формування пізнавальних умінь .

Заказать выполнение авторской работы:

The fields admited a red star are required.:


Заказчик:


SEARCH READY THESIS OR ARTICLE


Доставка любой диссертации из России и Украины


THE LAST ARTICLES AND ABSTRACTS

Ржевский Валентин Сергеевич Комплексное применение низкочастотного переменного электростатического поля и широкополосной электромагнитной терапии в реабилитации больных с гнойно-воспалительными заболеваниями челюстно-лицевой области
Орехов Генрих Васильевич НАУЧНОЕ ОБОСНОВАНИЕ И ТЕХНИЧЕСКОЕ ИСПОЛЬЗОВАНИЕ ЭФФЕКТА ВЗАИМОДЕЙСТВИЯ КОАКСИАЛЬНЫХ ЦИРКУЛЯЦИОННЫХ ТЕЧЕНИЙ
СОЛЯНИК Анатолий Иванович МЕТОДОЛОГИЯ И ПРИНЦИПЫ УПРАВЛЕНИЯ ПРОЦЕССАМИ САНАТОРНО-КУРОРТНОЙ РЕАБИЛИТАЦИИ НА ОСНОВЕ СИСТЕМЫ МЕНЕДЖМЕНТА КАЧЕСТВА
Антонова Александра Сергеевна СОРБЦИОННЫЕ И КООРДИНАЦИОННЫЕ ПРОЦЕССЫ ОБРАЗОВАНИЯ КОМПЛЕКСОНАТОВ ДВУХЗАРЯДНЫХ ИОНОВ МЕТАЛЛОВ В РАСТВОРЕ И НА ПОВЕРХНОСТИ ГИДРОКСИДОВ ЖЕЛЕЗА(Ш), АЛЮМИНИЯ(Ш) И МАРГАНЦА(ІУ)
БАЗИЛЕНКО АНАСТАСІЯ КОСТЯНТИНІВНА ПСИХОЛОГІЧНІ ЧИННИКИ ФОРМУВАННЯ СОЦІАЛЬНОЇ АКТИВНОСТІ СТУДЕНТСЬКОЇ МОЛОДІ (на прикладі студентського самоврядування)