МЕХАНІЗМ ВПРОВАДЖЕННЯ КОРПОРАТИВНОЇ СОЦІАЛЬНОЇ ВІДПОВІДАЛЬНОСТІ НА ПРОМИСЛОВИХ ПІДПРИЄМСТВАХ




  • скачать файл:
title:
МЕХАНІЗМ ВПРОВАДЖЕННЯ КОРПОРАТИВНОЇ СОЦІАЛЬНОЇ ВІДПОВІДАЛЬНОСТІ НА ПРОМИСЛОВИХ ПІДПРИЄМСТВАХ
Тип: synopsis
summary:

 

Основний зміст роботи

У вступі подано загальну характеристику дисертаційної роботи, обґрунтовано актуальність дослідження, визначено мету, завдання, об’єкт, предмет, методи дослідження, охарактеризовано наукову новизну і практичне значення роботи, наведено дані щодо апробації отриманих результатів та їх опублікування.

У першому розділі «Теоретичні основи корпоративної соціальної відповідальності підприємств» розкрито економічну сутність корпоративної соціальної відповідальності; визначено суть взаємодії юридичних і фізичних осіб, зокрема корпоративних дій і взаємовідносин; розглянуто підходи та методи оцінювання корпоративної соціальної відповідальності; визначено світові тенденції застосування методів впровадження корпоративної соціальної відповідальності в розвинених країнах.

Було визначено економічну сутність поняття «корпоративна соціальна відповідальність» на основі дослідження термінологічних особливостей понять «відповідальність», «соціальна відповідальність» та «корпоративна відповідальність». Це дало змогу визначити відповідальність як взаємозв’язок добровільності (суб’єктивний обов’язок індивідуума) та обов’язковості (об’єктивна вимога за вчинки і дії), соціальну відповідальність трактувати як відповідальність перед соціумом та його членами, корпоративну відповідальність як внутрішню відповідальність підприємства перед його учасниками та контрагентами.

Відповідальність за дії суб’єктів господарювання має двоїсту природу – добровільну та примусову. З одного боку, добровільна діяльність спрямована на доброчинність, встановлення партнерських відносин, допомогу в соціальній сфері, розвиток територіальної громади. З другого боку, діяльність підприємств регламентується відповідними нормативно-правовими актами держави, та передбачає сумлінне виконання встановлених суспільних норм і правил. Зазначене дозволяє розкрити економічну сутність корпоративної соціальної відповідальності для подальшого аналізу шляхів її впровадження на підприємствах.

На нашу думку, під корпоративною соціальною відповідальністю слід розуміти дотримання суб’єктами господарювання у своїх діях (своїй діяльності) екологічних, трудових, економічних, етичних і суспільних норм та правил перед зацікавленими сторонами у процесі забезпечення розвитку суспільного добробуту.

Основні елементи корпоративної соціальної відповідальності проявляються у взаємодії з зацікавленими сторонами (рис. 1): споживачами (за якість продукції та послуг); партнерами та акціонерами (за результати діяльності підприємства, корпоративну етику та виконання своїх зобов’язань); персоналом та профспілками (за належну соціальну політику, забезпечення сприятливого морально-культурного клімату й дотримання трудового кодексу та прав людини); державою та місцевими органами самоврядування (за вирішення гострих соціальних проблем і раціональне використання природних та інших ресурсів); міжнародною та місцевою спільнотами (за збереження екології); суспільством у цілому (за реалізацію соціальних ініціатив) та засобами масової інформації (за надання об’єктивної та правдивої інформації).

 

Заказать выполнение авторской работы:

The fields admited a red star are required.:


Заказчик:


SEARCH READY THESIS OR ARTICLE


Доставка любой диссертации из России и Украины


THE LAST ARTICLES AND ABSTRACTS

Ржевский Валентин Сергеевич Комплексное применение низкочастотного переменного электростатического поля и широкополосной электромагнитной терапии в реабилитации больных с гнойно-воспалительными заболеваниями челюстно-лицевой области
Орехов Генрих Васильевич НАУЧНОЕ ОБОСНОВАНИЕ И ТЕХНИЧЕСКОЕ ИСПОЛЬЗОВАНИЕ ЭФФЕКТА ВЗАИМОДЕЙСТВИЯ КОАКСИАЛЬНЫХ ЦИРКУЛЯЦИОННЫХ ТЕЧЕНИЙ
СОЛЯНИК Анатолий Иванович МЕТОДОЛОГИЯ И ПРИНЦИПЫ УПРАВЛЕНИЯ ПРОЦЕССАМИ САНАТОРНО-КУРОРТНОЙ РЕАБИЛИТАЦИИ НА ОСНОВЕ СИСТЕМЫ МЕНЕДЖМЕНТА КАЧЕСТВА
Антонова Александра Сергеевна СОРБЦИОННЫЕ И КООРДИНАЦИОННЫЕ ПРОЦЕССЫ ОБРАЗОВАНИЯ КОМПЛЕКСОНАТОВ ДВУХЗАРЯДНЫХ ИОНОВ МЕТАЛЛОВ В РАСТВОРЕ И НА ПОВЕРХНОСТИ ГИДРОКСИДОВ ЖЕЛЕЗА(Ш), АЛЮМИНИЯ(Ш) И МАРГАНЦА(ІУ)
БАЗИЛЕНКО АНАСТАСІЯ КОСТЯНТИНІВНА ПСИХОЛОГІЧНІ ЧИННИКИ ФОРМУВАННЯ СОЦІАЛЬНОЇ АКТИВНОСТІ СТУДЕНТСЬКОЇ МОЛОДІ (на прикладі студентського самоврядування)