МОНІТОРИНГ І СТИМУЛЮВАННЯ СОЦІАЛЬНО-ЕКОНОМІЧНОГО РОЗВИТКУ РЕГІОНУ (НА ПРИКЛАДІ ПІДПРИЄМСТВ МАШИНОБУДУВАННЯ)




  • скачать файл:
title:
МОНІТОРИНГ І СТИМУЛЮВАННЯ СОЦІАЛЬНО-ЕКОНОМІЧНОГО РОЗВИТКУ РЕГІОНУ (НА ПРИКЛАДІ ПІДПРИЄМСТВ МАШИНОБУДУВАННЯ)
Тип: synopsis
summary:

 

ОСНОВНИЙ ЗМІСТ ДИСЕРТАЦІЙНОЇ РОБОТИ

 

У першому розділі «Теоретичні засади моніторингу і стимулювання соціально-економічного розвитку регіону» розглядаються теоретичні аспекти формування концептуальних засад моніторингу і стимулювання соціально-економічного розвитку регіону з урахуванням інтересів підприємств, розташованих на його території.

Визначено, що вирішення проблем зростання рівня соціально-економічного розвитку регіонів, підвищення рівня життя населення є неможливим без ефективного моніторингу і стимулювання соціально-економічного розвитку регіону. Без цього важко здійснити прогресивні зрушення в економічній і соціальній сферах, забезпечити зростання якості життя в регіонах, отже, моніторинг соціально-економічного розвитку є запорукою міцного та стійкого господарювання регіону, усієї держави та населення в цілому.

Доведено, що проблеми стимулювання розвитку підприємств у соціально-економічному середовищі регіону тісно пов’язані з соціальною відповідальністю підприємств (корпоративною соціальною відповідальністю). Сьогодні, коли значна частина національної економіки належить приватному сектору, який повинен поділяти з державою відповідальність за соціально-економічний стан суспільства та задоволення життєво важливих потреб населення, соціальна відповідальність набуває особливого значення, оскільки орієнтиром соціально-економічного розвитку підприємств і регіонів стає людина. Визначено, що соціальна відповідальність підприємства представляє собою систему його зобов’язань перед колективом, контрагентами та суспільством, яка сприяє забезпеченню ефективного соціально-економічного розвитку як самого підприємства, так і суспільства в цілому.

Встановлено,  що моніторинг у загальному розумінні поєднує в собі такі найважливіші функції як спостереження, оцінювання та контроль і забезпечує своєчасність прийняття управлінських рішень за його результатами.

Сформульовано визначення моніторингу соціально-економічного розвитку регіону як процесу постійного спостереження та оцінювання змін, що відбуваються в його соціально-економічному середовищі з метою прийняття своєчасних і виважених управлінських рішень. Основною метою моніторингу є виявлення тенденцій соціально-економічного розвитку на визначену перспективу. Розкрито принципи моніторингу соціально-економічного розвитку регіону, а саме: науковість, системність, комплексність, цілеспрямованість, інтегрованість, достовірність, прогностичність.

Визначено сутність стимулювання соціально-економічного розвитку регіону як спонукання всіх суб’єктів господарської діяльності та регіону до підвищення рівня їхнього соціально-економічного розвитку шляхом створення належних умов господарювання і збалансування, задоволення інтересів сторін.

 

Заказать выполнение авторской работы:

The fields admited a red star are required.:


Заказчик:


SEARCH READY THESIS OR ARTICLE


Доставка любой диссертации из России и Украины


THE LAST ARTICLES AND ABSTRACTS

Ржевский Валентин Сергеевич Комплексное применение низкочастотного переменного электростатического поля и широкополосной электромагнитной терапии в реабилитации больных с гнойно-воспалительными заболеваниями челюстно-лицевой области
Орехов Генрих Васильевич НАУЧНОЕ ОБОСНОВАНИЕ И ТЕХНИЧЕСКОЕ ИСПОЛЬЗОВАНИЕ ЭФФЕКТА ВЗАИМОДЕЙСТВИЯ КОАКСИАЛЬНЫХ ЦИРКУЛЯЦИОННЫХ ТЕЧЕНИЙ
СОЛЯНИК Анатолий Иванович МЕТОДОЛОГИЯ И ПРИНЦИПЫ УПРАВЛЕНИЯ ПРОЦЕССАМИ САНАТОРНО-КУРОРТНОЙ РЕАБИЛИТАЦИИ НА ОСНОВЕ СИСТЕМЫ МЕНЕДЖМЕНТА КАЧЕСТВА
Антонова Александра Сергеевна СОРБЦИОННЫЕ И КООРДИНАЦИОННЫЕ ПРОЦЕССЫ ОБРАЗОВАНИЯ КОМПЛЕКСОНАТОВ ДВУХЗАРЯДНЫХ ИОНОВ МЕТАЛЛОВ В РАСТВОРЕ И НА ПОВЕРХНОСТИ ГИДРОКСИДОВ ЖЕЛЕЗА(Ш), АЛЮМИНИЯ(Ш) И МАРГАНЦА(ІУ)
БАЗИЛЕНКО АНАСТАСІЯ КОСТЯНТИНІВНА ПСИХОЛОГІЧНІ ЧИННИКИ ФОРМУВАННЯ СОЦІАЛЬНОЇ АКТИВНОСТІ СТУДЕНТСЬКОЇ МОЛОДІ (на прикладі студентського самоврядування)