РОЗРОБКА МЕХАНІЗМУ АНАЛІЗУ І ПРОГНОЗУВАННЯ СТАЛОГО РОЗВИТКУ РЕГІОНУ




  • скачать файл:
title:
РОЗРОБКА МЕХАНІЗМУ АНАЛІЗУ І ПРОГНОЗУВАННЯ СТАЛОГО РОЗВИТКУ РЕГІОНУ
Тип: synopsis
summary:

 

ОСНОВНИЙ ЗМІСТ РОБОТИ

 

У вступі обґрунтовано актуальність теми дисертаційної роботи, ступінь її розробленості в економічній літературі, зв’язок роботи з науковими програмами і темами, сформульовані мета та задачі дослідження, визначені предмет, об’єкт та методи дослідження, викладені наукова новизна, практичне значення одержаних результатів дослідження.

У розділі І «Теоретичні основи сталого розвитку регіональної системи» проаналізовано становлення і еволюцію теорії сталого розвитку від початкового етапу – тільки в рамках екологічних знань – до всебічних системних досліджень, що поєднують зусилля вчених різних сфер наукового пізнання (рис. 1).

На основі аналізу поняття «сталий розвиток» встановлено, що в нинішній економічній практиці існує значна кількість його тлумачень: від визначень, достатньо тісно пов'язаних із джерелом виникнення даного терміну (проблеми збереження навколишнього середовища), до розширених, що узагальнюють весь комплекс проблем існування й добробуту людського суспільства. Запропоновано поняття сталого розвитку розглядати у двох значеннях, а саме у вузькому, коли увага акцентується переважно на його екологічній складовій, яка пов’язана з оптимізацією діяльності стосовно біосфери, та в більш широкому, коли сталий розвиток розглядається як процес, який описує новий тип функціонування цивілізації, заснованої на радикальних змінах її історично складених параметрів (економічних, соціальних, екологічних, культурологічних тощо). По суті виникає задача оптимального управління природно-ресурсним потенціалом з врахуванням природно-соціо-культурних багатств, які використовує цивілізація на конкретному етапі історичного розвитку.

На основі виокремлення глобального, національного та регіонального рівнів дослідження сталого розвитку встановлено, що сталий розвиток національної економіки є сукупним результатом сталого розвитку регіонів. Тому важливим є саме регіональний аспект, що дозволяє деталізувати загальні підходи до сталого розвитку й виявити різноманіття територіально-виробничих, соціальних, екологічних і економічних їх особливостей.

 

Заказать выполнение авторской работы:

The fields admited a red star are required.:


Заказчик:


SEARCH READY THESIS OR ARTICLE


Доставка любой диссертации из России и Украины


THE LAST ARTICLES AND ABSTRACTS

Ржевский Валентин Сергеевич Комплексное применение низкочастотного переменного электростатического поля и широкополосной электромагнитной терапии в реабилитации больных с гнойно-воспалительными заболеваниями челюстно-лицевой области
Орехов Генрих Васильевич НАУЧНОЕ ОБОСНОВАНИЕ И ТЕХНИЧЕСКОЕ ИСПОЛЬЗОВАНИЕ ЭФФЕКТА ВЗАИМОДЕЙСТВИЯ КОАКСИАЛЬНЫХ ЦИРКУЛЯЦИОННЫХ ТЕЧЕНИЙ
СОЛЯНИК Анатолий Иванович МЕТОДОЛОГИЯ И ПРИНЦИПЫ УПРАВЛЕНИЯ ПРОЦЕССАМИ САНАТОРНО-КУРОРТНОЙ РЕАБИЛИТАЦИИ НА ОСНОВЕ СИСТЕМЫ МЕНЕДЖМЕНТА КАЧЕСТВА
Антонова Александра Сергеевна СОРБЦИОННЫЕ И КООРДИНАЦИОННЫЕ ПРОЦЕССЫ ОБРАЗОВАНИЯ КОМПЛЕКСОНАТОВ ДВУХЗАРЯДНЫХ ИОНОВ МЕТАЛЛОВ В РАСТВОРЕ И НА ПОВЕРХНОСТИ ГИДРОКСИДОВ ЖЕЛЕЗА(Ш), АЛЮМИНИЯ(Ш) И МАРГАНЦА(ІУ)
БАЗИЛЕНКО АНАСТАСІЯ КОСТЯНТИНІВНА ПСИХОЛОГІЧНІ ЧИННИКИ ФОРМУВАННЯ СОЦІАЛЬНОЇ АКТИВНОСТІ СТУДЕНТСЬКОЇ МОЛОДІ (на прикладі студентського самоврядування)